Početna strana > Hronika > Silvio Berluskoni: Protiv mene se vodi kampanja laži i kleveta
Hronika

Silvio Berluskoni: Protiv mene se vodi kampanja laži i kleveta

PDF Štampa El. pošta
subota, 11. decembar 2010.

RIM - Italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je danas da se protiv njega vodi kampanja laži i kleveta i poručio da veruje u svoju pobedu na glasanju o poverenju vladi zakazanom za utorak u parlamentu.

"Već nekoliko meseci, italijanski javni život je paralisan neodgovornom političkom krizom, krizom izazvanom lažima i klevetama o predsedniku vlade", rekao je Berluskoni u audio poruci svojim pristalicama koji bi sutra trebalo da se okupe u gradovima širom Italije.

"Cilj koji dele levica i izdajice svog izbornog mandata je isti: da se oslobode Silvija Berluskonija, jer on za njih predstavlja nepremostivu prepreku u osvajanju moći. To je cilj koji žele da ostvare po svaku cenu", dodao je on.

Berluskoni ima dovoljnu većinu u Senatu, ali posle razlaza s bivšim saveznikom Đanfrankom Finijem, nema dovoljan broj glasova u donjem, Predstavničkom domu parlamenta.

"Svi znamo: ko ne poštuje izbornu volju birača, u srcu nema interes Italije, već misli samo na svoj lični interes i sopstvene jadne ambicije za karijeru", poručio je premijer, misleći na poslanike novoformirane grupe Budućnost i Sloboda, koju predvodi Fini. "Dobiću poverenje", zaključio je Berluskoni.

(Blic)