Хроника

Силвио Берлускони: Против мене се води кампања лажи и клевета

Штампа
субота, 11. децембар 2010.

РИМ - Италијански премијер Силвио Берлускони изјавио је данас да се против њега води кампања лажи и клевета и поручио да верује у своју победу на гласању о поверењу влади заказаном за уторак у парламенту.

"Већ неколико месеци, италијански јавни живот је паралисан неодговорном политичком кризом, кризом изазваном лажима и клеветама о председнику владе", рекао је Берлускони у аудио поруци својим присталицама који би сутра требало да се окупе у градовима широм Италије.

"Циљ који деле левица и издајице свог изборног мандата је исти: да се ослободе Силвија Берлусконија, јер он за њих представља непремостиву препреку у освајању моћи. То је циљ који желе да остваре по сваку цену", додао је он.

Берлускони има довољну већину у Сенату, али после разлаза с бившим савезником Ђанфранком Финијем, нема довољан број гласова у доњем, Представничком дому парламента.

"Сви знамо: ко не поштује изборну вољу бирача, у срцу нема интерес Италије, већ мисли само на свој лични интерес и сопствене јадне амбиције за каријеру", поручио је премијер, мислећи на посланике новоформиране групе Будућност и Слобода, коју предводи Фини. "Добићу поверење", закључио је Берлускони.

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]