Хроника

Скендер Хисени: Косово не може бити изоловано јер су га признале 62 државе

Штампа
понедељак, 27. јул 2009.

Министар спољних послова Косова Скендер Хисени оценио је да су очекивања нових преговора о статусу Косова "без основа, смешна и неостварљива".

У интервјуу за приштински дневник "Експрес", Хисени је рекао да је Косово рачунало на ометања из Србије након проглашавања независности, али да је немогуће да Косово буде изоловано, као што је то најавио шеф дипломатије Србије Вук Јеремић.

"Косово не може бити изоловано јер су га признале 62 државе. Од тог броја, 19 је признало Косово пошто је на Генералној скупштини УН прошла одлука да Међународни суд правде оцени законитост проглашавања независности", рекао је Хисени.

Косовски министар је изразио убеђење да ће Међународни суд правде потврдити право Косова да буде независна и суверена држава.

Хисени је оценио и да ће Србија наставити да омета Косово да заузме место које му припада у међународној заједници, али је истакао да те акције не могу имати успеха.

Хисени је најавио могућност "експлозије" признања пошто, како је рекао, Међународни суд правде буде донео саветодавну одлуку о законитости проглашавања независности.

(РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]