Хроника

СНС: Јеремић без имало срама и ко зна за чије интересе оптужује Србију да наоружава "Исламску државу"

Штампа
понедељак, 18. новембар 2019.

 Шеф одборника Српске напредне странке (СНС) у Скупштини Београда Александар Мирковић оптужио је данас лидера Народне странке Вука Јеремића да се као „пословни партнер разноразних белосветских криминалаца не либи, да без имало срама и ко зна за чије интересе, оптужује сопствену земљу да наоружава Исламску државу“.

Поводом Јеремићеве изјаве да министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и његов отац Бранко „не могу да се извуку“ из афере о трговини оружјем“, Мирковић га је упитао „да ли има још неки ђаво коме већ није продао своју душу у намери да дискредитује председника Александра Вучића и министра Стефановића зарад својих политичких поенчића и личних интереса“.

„Не постоји амерички интерес који такозвани патриота Вук Јеремић још у време свог мандата није остварио. Треба ли да га подсећам да је управо он кум косовске независности и да је један од омиљених српских политичара ком се свако мало захваљују у Приштини. Кумовску титулу у Приштини зарадио је потом и измештањем преговора из УН у ЕУ“, навео је Мирковић а пренео СНС.

Додао је да „свет и даље чека одговор за шта је осуђеник Патрик Хо уплатио Јеремићу 1,7 милиона долара и шта је требало да учини за тај новац“.

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је раније да министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и његов отац Бранко „не могу да се извуку“ из афере о трговини оружјем.

„Дух је изашао из боце. Афера о трговини оружјем је добила и своју међународну димензију, укључене су и међународне инстанце. Грдно су се преварили ако мисле да ће их заштитити то што су оружје продавали у сагласју са Американцима. Они тренутно имају америчку подршку, пре свега због спремности да признају Косово, али ње једног дана више неће бити. Изгубиће је, као што су је имали па изгубили и Слободан Милошевић, Садам Хусеин или Гадафи. Тај тренутак није далеко и напредњачком режиму су дани одбројани“, рекао је Јеремић.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]