Početna strana > Hronika > SP u košarci: U meču u okviru borbe za plasman od petog do osmog mesta, Srbija pobedila SAD 94:89
Hronika

SP u košarci: U meču u okviru borbe za plasman od petog do osmog mesta, Srbija pobedila SAD 94:89

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 12. septembar 2019.

Košarkaška selekcija Srbije, u jednom veoma interesantnom susretu, savladala je izabrani tim Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 94:89, u meču u okviru borbe za plasman od petog do osmog mesta.

Možda nije u utakmici kojoj smo se nadali, možda nije u fazi takmičenja u kojoj smo očekivali, ali reprezentacije Srbije jeste savladala SAD na Svetskom prvenstvu u košarci.

Impresivna prva četvrtina, posebno u šuterskom smislu, donela je Srbiji i prednost od 25 poena (32:7)!

Druga deonica je bila sušta suprotnost prvih deset minuta ovog meča, jer su Amerikanci tada bili simetrično dominantni i vratili su se na tek četiri poena zaostatka (44:40). Bilo je 33:12 za tim Grega Popoviča u ovoj deonici.

Druge dve četvrtine donele su kudikamo ujednačeniju košarku, sa manje raspoloženih šutera (ove izuzimamo Bogdana Bogdanovića, naravno), ali sa podosta veoma kvalitetnih poteza.
Naposletku, Srbija je savladala Ameriku rezultatom 94:89.

Ovim je ozvaničeno da će Amerika zabeležiti svoj najgori plasman na Svetskim prvenstvima (do sada je to bilo šesto mesto).

Srbija će, verovatno, igrati protiv Češke za peto mesto. Naš potencijalni protivnik će igrati za svoj najbolji plasman u istoriji.

Bogdan Bogdanović je meč završio sa 28 poena, uz sedam trojki. Lučić je postigao 15 poena, Micić je dodao deset.

Harison Barns se istakao kod Amerikanaca sa 22 poena, Kemba Voker je stao na 18 poena, dok je Kris Midlton postigao 16 poena.

Ovako je protekao meč:

14.55 – A evo i još jedne veoma lepe akcije našeg tima...

14.38 – Lepom napadu SAD prethodila je trojka Bjelica. Srbija vodi sa 83:72, na polovini poslednje deonice. Bila je to samo jedna od nekoliko trojki našeg tima u ovom periodu...

14.34 – Uzbudljiv meč u Donguanu, jedan od poena Amerike koji su tome doprinli...

14.26 – Nakon 30 minuta košarke, Srbija vodi rezultatom 71:68. 

14.15 – Impresivni Bogdan Bogdanović nastavlja da pogađa. Još jedna njegova trojka vraća Srbiji dvocifrenu prednost (61:51). 

14.10 – Srbija je drugo poluvreme počela nešto žustrije, što pokazuje i ova akcija...

13.52 – Bogdanović je bio daleko najbolji pojedinac u dresu Srbije sa 14 poena. Lučić i Micić su stali na po šest. Na drugoj strani, Midlton je postigao deset poena, prati ga Majls Tarner sa devet. Srbija i Amerika imaju paritet u šutu iz igre (po 47 odsto), a skoro su izjednačeni i u skokovima (19 Srbija, 18 SAD).

13.49 – Jedan od ređih pune pažnje vrednih poteza selekcije Srbije u drugoj deonici. Srbija je, nakon prednosti od 25 pona, odigrala nešto slabije, a Amerika je odigrala mnogo bolje, potpuno je vratila momentum na svoju stranu i time se vratila u meč (44:40).

13.41 – Nažalost koševi su ti koji se broje, a Amerikanci su ih postigli mnogo više u drugoj četvrtini. Nakon jednog zakucavanja Tarnera za 36:26, Aleksandar Đorđević traži tajm-aut.

13.38 – U odsustvu onog šuterskog naleta u prvoj deonici (šut za dva poena generalno nije bio idealan ni tada), Igrači Srbije demonstriraju neke druge poteze koji se mogu podvesti pod veoma atraktivne...

13.30 – Nešto slabiji ritam u igri Srbije (da li je bilo realno nastaviti u onom viđenom u prvom poluvremenu?), ali Amerikanci ne uspevaju sebe da nagnaju da to iskoriste. "Hajlajt" ove deonice utakmice jeste Bjelica, koji je u jednom napadu uspeo da napravi dva faula, od kojih je drugi bio nesportski nad Plamlijem. 

13.21 - Kraj prve četvrtine. Srbija - SAD 32:7. "Orlovi" su odigrali fantasičnu prvu četvrtinu. Pogodili su osam trojki iz devet pokušaja!

13.20 - Srbija trojkama nastavlja da dalekometnom paljbom "uništava" rivala, još jednom je bio precizan Micić.

13.16 - Trojka Vase Micića, prednost "Orlova" nastavlja da raste - 23:5. Perfektan šut Srbije za tri poena, pet od pet.

13.06 - Bogdan sa tve trojke ruši odbranu Amerikanaca, Popovič prinuđen da zatraži tajm-aut - 11:2.

13.02 - Počeo je meč, treneri su se opredelili za sledeće petorke:

Srbija: Jović, Bogdanović, Lučić, Milutinov i Jokić

Amerika: Voker, Mičel, Heris, Barns i Tarner

12.55 - Reprezentativci Srbije i SAD izašli su na teren Donguan arene, sledi intoniranje himni a uskoro i početak meča.

(RTS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner