Хроника

Срђан Лалић се нагодио са Тужилаштвом за организовани криминал за 18 година затвора и постао сведок-сарадник против групе Вељка Беливука

Штампа
уторак, 09. август 2022.

Срђан Лалић, један од оптужених припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука, закључио је споразум са Тужилаштвом за организовани криминал на казну затвора од 18 година и постао сведок окривљени, потврђено је Танјугу.

Један од оптужених припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука, закључио је споразум са Тужилаштвом за организовани криминал на казну затвора од 18 година, потврђено је Танјугу.

Срђан Лалић, који се терете за најтежа кривична дела, признао је претходно извршење кривичних дела која му се стављају на терет међу којима је и пет убистава.

Миљковић и Беливук, као и остали оптужени, су се на рочишту почетком јуна изјаснили да нису криви, док је Лалић рекао да је крив и да ће детаљно изнети одбрану, након чега су га стражари одвојили од остатка оптужених.

Лалић је, према наводима оптужнице, био један од најближих сарадника Беливука и Марка Миљковића, такорећи, њихов „човек од поверења“. Учествовао је у свим ликвидацијама – убиствима Александра Глигоријевића, Горана Величковића, Лазара Вукићевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје, а за које се сумњичи овај клан.

Лалић је био факултетски образован ИТ стручњак пре него што је постао Беливуков „војник“.

(Танјуг, Нова.рс)

 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]