Хроника

Срђан Миливојевић: Хапшење Хркаловић је димна завеса, организовани криминал је под покровитељством режима

Штампа
субота, 16. октобар 2021.

Срђан Миливојевић, члан Главног одбора Демократске странке, каже да је закаснело привођење, претрес стана и одређивање притвора Дијани Хркаловић није и не може бити ништа друго осим још једна “димна завеса” која треба да сакрије директну везу раније ухапшеног Вељка Беливука са врхом владајућег режима.

– Хапшење некадашње државне секретарке у Министарству унутрашњих послова, без лишења слободе осталих чланова организоване криминалне групе на челу са вођом „напредне” мафије, уједно је и доказ да државно тужилаштво није спремно да се обрачуна са организованим криминалом под покровитељством владајућег режима – наводи Миливојевић у изјави достављеној Данасу.

„Напредна” представа привођења некада најмоћније жене српске полиције, безбедносних служби и мафије, уследила је тек када су у протеклих годину дана припремљени сви делови ове представе за јавност

Према његовим речима, „процесуирање Дијане Хркаловић због убиства из 2017. године, о коме су истраживачки новинари изнели све детаље и на које су указали многи опозициони политичари, само потврђује до којих граница је урушена држава Србија и њен правни поредак“.

– „Напредна” представа привођења некада најмоћније жене српске полиције, безбедносних служби и мафије, уследила је тек када су у протеклих годину дана припремљени сви делови ове представе за јавност. Она је наводно приведена због умешаности у убиство које је пре више месеци, све са видео снимцима истог, коментарисао председник Српске напредне странке Александар Вучић, који је уједно и државни полиграфиста Број 1, адвокат Предрага Колувије и стечајни управник Специјалног суда. Надлежни државни органи, међутим, нису ништа предузимали зато што су отети и стављени искључиво у одбрану Вучићевог свевлашћа – сматра Миливојевић.

Како додаје, „јавност у Србији која преживљава најстрашније сцене из мафијашких сага о колумбијској мафији, не би била изненађена да је у протеклом периоду Александар Вучић темељно припремио одбрану Дијане Хркаловић као што је то урадио и са Предрагом Колувијом“.

– Тек по коначном паду овог мафијашког режима, грађани Србије ће постати свесни размера тренутне криминализације нашег друштва. Тај дан када ћемо победити мафију и када ће Александар Вучић правити друштво Дијани Хркаловић на оптуженичкој клупи, је свакако веома близу - закључује Миливојевић.

Бивша државна секретарка у МУП Дијана Хркаловић, приведена је јуче и против ње је поднета је кривична пријава због наводног уклањања доказа у случају убиства на шинама, а после саслушања предложен је притвор до 30 дана, јавио је синоћ БИРН.

(Данас)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]