петак, 19. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Турска: Ухапшено најмање 40 бивших полицајаца за које се сумња да су повезани са Фетулахом Гуленом, ког Анкара оптужује за покушај пуча 2016.
Хроника

Турска: Ухапшено најмање 40 бивших полицајаца за које се сумња да су повезани са Фетулахом Гуленом, ког Анкара оптужује за покушај пуча 2016.

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 24. јануар 2020.

 Најмање 40 бивших полицајаца осумњичених за чланство у организацији ФЕТО лишено је слободе у јутрошњој операцији коју је турска полиција покренула по налогу државног тужилаштва, јавља Анадолија.

Канцеларија државног тужилаштва у Анкари раније је издала налог за привођење 50 особа осумњичених за чланство у терористичкој организацији ФЕТО, а реч је о раније суспендираним службеницима турске полиције.

Поступајући по налогу тужилаштва, полиција је покренула акције привођења у девет градова и до сада слободе лишила најмање 40 осумњичених бивших полицијских службеника. Потрага за преосталим осумњиченицима је у току, а сви приведени ће бити предати надлежним институцијама за даље процесуирање у Анкари.

Како јавља Анадолија, ФЕТО је одговоран за покушај пуча у Турској у ноћи 15. јула 2016. године. Предводи је Фетулах Гулен, настањен у Сједињеним Америчким Државама, а чије изручење је Турска званично тражила од САД-а.

(Н1)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер