Хроника

У два бомбашка напада у Индонезији страдало седам странаца

Штампа
субота, 18. јул 2009.

Седморо страних држављана се налази међу осам жртава експлозија у два луксузна хотела у Џакарти, пренели су индонежански медији.

Начелник полиције источне Џакарте Хасанудин изјавио је листу "Џакарта пост" да форензичари раде на идентификацији тела страних држављана.

Бомбашки напади су изведени у време доручка у хотелима "Риц-Карлтон" и "Мериот", који посећују бизнисмени и дипломате.

Полиција у Џакарти је у петак саопштила да је погинуло осам особа, а не девет како је у почетску јављено, а да је повређено више од 60 људи.

Како преноси Ројтерс, највероватније ни нови број жртава није коначан и да би данас могли да буду саопштени нови подаци.

Власти нису саопштиле прецизне податке о националности жртава, али, према извештајима медија, међу њима је највише Аустралијанаца.

Аустралијски медији су пренели да је троје њених држављана изгубило живот, док је цементара "Холцим Индонезија" у петак саопштила да је међу настрадалима и један од извршних директора те компаније, који је држављанин Новог Зеланда.

Полиција је раније саопштила да међу погинулима и повређенима има грађана Индонезије, САД, Аустралије, Јужне Кореје, Холандије, Италије, Британије, Канаде, Норвешке, Јапана, Индије и Новог Зеланда.

Последње четири године су биле релативно мирне у Индонезији, али је до 2005. била мета бројних бомбашких напада, за које је углавном окривљена "Џема исламија".

У нападима на два ноћна клуба на Балију, у октобру 2002, погинуле су 202 особе, углавном из Аустралије.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]