Početna strana > Hronika > U najnovijem američkom napadu 12 mrtvih Pakistanaca
Hronika

U najnovijem američkom napadu 12 mrtvih Pakistanaca

PDF Štampa El. pošta
petak, 21. avgust 2009.

Islamabad -- Najmanje 12 ljudi je poginulo danas u raketnom napadu američke bespilotne letelice u pakistanskoj oblasti Severni Vaziristan na granici sa Avganistanom.

Meta napada bila je jedna kuća u selu Darpa Hejl oko dva kilometra od glavnog grada te oblasti Miranšaha, a među nastradalima je osam žena i dece, saopštio je neimenovani zvaničnik pakistanske obaveštajne službe. Prema rečima drugog zvaničnika, u napadu je poginulo 15 ljudi, preneo je Rojters.

Kuća na koju su ispaljene dve rakete nalazi se u blizini medrese, verske škole koju je osnovao DŽalalud Hakani, bivši avganistanski vojni komandant, jedan od uticajnih talibanskih vođa, blizak lideru Al Kaide Osami bin Ladenu.

U napadu američkih bespilotnih letelica na Hakanijevu kuću u septembru prošle godine poginula su 23 čoveka, većinom članovi njegove porodice, podsetila je britanska agencija.

Današnji napad treći je ovog meseca u kome su učestvovale američke bespilotne letelice u plemenskim oblastima Pakistana u kojima žive etnički Paštuni.

(Tanjug)