Хроника

У најновијем америчком нападу 12 мртвих Пакистанаца

Штампа
петак, 21. август 2009.

Исламабад -- Најмање 12 људи је погинуло данас у ракетном нападу америчке беспилотне летелице у пакистанској области Северни Вазиристан на граници са Авганистаном.

Мета напада била је једна кућа у селу Дарпа Хејл око два километра од главног града те области Мираншаха, а међу настрадалима је осам жена и деце, саопштио је неименовани званичник пакистанске обавештајне службе. Према речима другог званичника, у нападу је погинуло 15 људи, пренео је Ројтерс.

Кућа на коју су испаљене две ракете налази се у близини медресе, верске школе коју је основао Џалалуд Хакани, бивши авганистански војни командант, један од утицајних талибанских вођа, близак лидеру Ал Каиде Осами бин Ладену.

У нападу америчких беспилотних летелица на Хаканијеву кућу у септембру прошле године погинула су 23 човека, већином чланови његове породице, подсетила је британска агенција.

Данашњи напад трећи је овог месеца у коме су учествовале америчке беспилотне летелице у племенским областима Пакистана у којима живе етнички Паштуни.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]