Хроника

У Републици Српској ухапшено пет вехабија

Штампа
четвртак, 12. август 2010.

Пет особа, које се доводе у везу са вехабијским покретом, ухапшено у Козарској Дубици и Новом Граду, у Републици Српској, саопштио МУП Републике Српске.

На подручју Козарске Дубице и Новог Града, у Републици Српској, јутрос је ухапшено пет особа које се доводе у везу са вехабијским покретом.

Према информацијама тамошњих медији ухапшени су: Осман Кекић, звани Абдул Азиз, Етхем Гаши, Мирсад Црналић, Хајрудин Дедић и Самир Благајчевић.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске потврдило је да је ухапшено пет особа, због сумње да су неовлашћено поседовале оружје.

Представница МУП-а РС за штампу Мирна Шоја рекла је новинарима да је полиција, на више места на подручју Козарске Дубице и Новог Града, претресла објекте трагајући за експлозивом и оружјем. Она је навела да је акција изведена по налогу основних судова у Приједору и Козарској Дубици.

Полиција сумња да је Мирсад Црналић вођа вехабијског покрета, задужен да врбује исламске вернике да пређу на вехабизам. Из његове куће полиција је однела рачунар, компакт дискове и мобилне телефоне.

Црналић, Азиз и Гаши су пребачени у полицијску станицу у Приједору. Истовремено су у Благај Ријеци ухапшена још двојица вехабија.

Према незваничним информацијама, данас ухапшене вехабије сукобиле су се, прошле године, у Новом Граду са мештанима, због покушаја да у локалну џамију уведу свој начин учења ислама.

(РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]