Početna strana > Hronika > Udružena opozicija Srbije: Vučićev režim svesno lažirao podatke o broju zaraženih i preminulih pre i nakon lažnih izbora i time ugrozio zdravlje nacije
Hronika

Udružena opozicija Srbije: Vučićev režim svesno lažirao podatke o broju zaraženih i preminulih pre i nakon lažnih izbora i time ugrozio zdravlje nacije

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 01. oktobar 2020.

Udružena opozicija Srbije (UOPS) ocenila je danas da su prethodni, kako navode, lažni izbori ugrozili zdravlje ljudi, povodom iznetog priznanja epidemiologa Predraga Kona, da su podaci o broju umrlih bili netačni i da je od sredine juna bilo „do tri puta više umrlih“ od korona virusa u odnosu na ono što je zvanično saopštavano.

Ovim su, kako ističu, potvrđene tvrdnje opozicionih stranaka koje su bojkotovale lažne izbore o sumnji u zvanične podatke o epidemiji i rizicima po zdravlje nacije, koje su prezentovane pre njihovog održavanja.

„Lažni izbori su bili ujedno i zločin protiv nacije, pa naknadna „objašnjenja“ Zlatibora Lončara i drugih iz aktuelnog režima su samo pokušaj njegovog umanjenja i prikrivanja.Ovo priznanje epidemiologa Predraga Kona daje odgovor zašto je Srbija za gotovo ceo svet rizična zemlja i zašto naši građani ne mogu da putuju u većinu zapadnih zemalja, a odgovor je – oni ne veruju podacima režima u Srbiji. Ali ključno je da je ovo dokaz da su režimu Aleksandra Vučića nebitni zdravlje i životi građana i da mu je vlast jedino što ga interesuje“, navodi Udružena opozicija Srbije.

Iz priznanja Predraga Kona jasno je, dodaje Udružena opozicija Srbije, da je režim Aleksandra Vučića svesno lažirao podatke pred i nakon lažnih izbora.

„Time je ugrozio živote mnogih i ugrozio zdravlje nacije. Krijući podatke i nakon lažnih izbora pokušali su da prikriju i posledice friziranja podataka, odnosno broj obolelih i umrlih. Te posledice su značajnim delom uzrokovane prikrivanjem podataka u vremenu pre njihovog održavanja 21. juna. Za sve ove radnje, osim priznanja Kriznog štaba, odnosno svedočenja neposrednog aktera, postoje i dokumenti koje je već izneo BIRN“, navodi Udružena opozicija Srbije, dodajući da tužilaštvo ima sve uslove za pokretanje krivičnog postupka protiv državnog vrha, na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

(Danas)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner