Хроника

Усвојена одлука о привременом финансирању Војводине

Штампа
четвртак, 11. децембар 2008.

Усвојена одлука о привременом финансирању Војводине

НОВИ САД - Извршно веће Војводине усвојило је на данашњој седници Одлуку о привременом финасирању покрајине за период јануар - март 2009. године.

Одлуком је предвиђено да у првом тромесечју покрајински буџет буде 11,47 милијарди динара, саопштено је из Извршног већа.

Покрајински секретар за финансије Јовица Ђукић изјавио је да овај привремени буџет, иако рестриктиван, обезбеђује услове за несметан рад свих корисника буџета Војводине.

Од уступљених прихода и примања очекује се 3,31 милијарда динара, трансферна средства чине 6,63 милијарде (зараде у образовању и програми у култури), док се од приватизације очекује једна милијарда.

Додатни приходи износе 512,82 милиона, а 23,77 милиона динара су пренета неутрошена средства, наведено је у саопштењу Покрајинског секретаријата за информације.

Највећи издаци из покрајинског буџета, око 57,78 одсто, биће намењени за зараде просветних радника и програме у култури, док ће за капитална улагања бити издвојено 21,49 милијарде, или 21,68 одсто.

Предвиђено је да 2,35 милијарде динара (20,54 одсто) буду намењене расходима у области образовања, науке, пољопривреде, архитектуре, заштите животне средине, информисања и у другим областима утврђеним надлежностима Војводине.

То значи да ће се и наредне године подстицати развој пољопривреде, примена нових технологија, саобраћај и туризам.

Како је наведено, биће настављене мере и активности у области демографије, помоћи и подршке избеглим, прогнаним и расељеним лицима, спорту, култури, информисању, подршци младима, верским заједницама, заштити животне средине и друго.

(РТВ)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]