Početna strana > Hronika > "Večernje novosti": Svedok Specijalnog suda u Hagu pronađen mrtav, telo nađeno u planinama iznad Prištine
Hronika

"Večernje novosti": Svedok Specijalnog suda u Hagu pronađen mrtav, telo nađeno u planinama iznad Prištine

PDF Štampa El. pošta
petak, 15. januar 2021.

Udarna vest u medijima na albanskom jeziku danas je vest o ubistvu Fadilja Suljevića, bivšeg policajca na Kosovu, koji je pronađen mrtav u brdima iznad Badovačkog jezera.

Albanski mediji, najpre "Gazeta ekspres" objavili su da se Suljević nalazi na spisku svedoka Specijalnog tužilaštva u Hagu.

Kako su saznale "Novosti" Suljević je rodom iz Medveđe, a za njim je svojevremo raspisala poternicu i srpska policija.

Navodno, on je komandovao zatvorom kod Matičana, gde je bilo oko 300 zatočenih Srba.

Njegovo telo pronađeno je nešto posle 14 časova na putu do Badovačkog jezera, u blizini Gračanice, a o ovom događaju se oglasio i portparol tzv. kosovske policije Bajram Krasnići.

- Danas, 15.01.2021, nešto posle 14:00, policija je obaveštena o slučaju koji se dogodio na putu koji vodi do jezera Badovc, sa sumnjo, da osoba nema znakove života. Policija je odmah izašla na lice mesta, kontaktirala članove porodice te osobe i pozvala državnog tužioca i timove hitne medicinske pomoći - rekao je Krasnići, a prenela "Gazeta ekspres".

Suljević je bivši pripadnik tzv. kosovske policije, koji je primljen u redove policije nakon 1999. godine.

Svedok specijalnog suda u Hagu pronađen mrtav, telo nađeno u planinama iznad Prištine

Bivši policajac na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je danas mrtav u brdima iznad jezera Badovac, a kako navodi Gazeta Ekspres, on se nalazi na spisku svedoka Specijalnog tužilaštva u Hagu.

O ovom slučaju se oglasio i glavni tužilac Osnovnog tužilaštva Prištine, Kujtim Muniši.

- Tužilac je izašao na lice mesta da vidi šta se dogodilo. Policija je na mestu događaja. Pronađen je mrtav negde u planinama - rekao je Muniši za Kalkso.com.

Suljević je bivši pripadnik tzv. kosovske policije, koji je primljen u redove policije nakon 1999. godine, piše Kosovo onlajn.

Za sada nema više informacija o tome da li je Suljević svedok u nekoj od optužnica protiv bivših komandanata OVK koji su uhapšeni i nalaze se u Hagu.

(Večernje novosti)