Хроника

Владика Григорије: Патријарх Иринеј је велики број година увек стајао на првом месту, не можемо ни замислити колико је тешко предводити друге

Штампа
петак, 20. новембар 2020.

"Патријарх Иринеј је велики број година стајао на првом месту - као ректор Призренске богословије, као епископ нишки и као патријарх српски. Не можемо ни замислити колико је било тешко предводити друге, али блаженопочивши патријарх Иринеј је истрајао у свакој служби која му је била додијељена", написао је епископ диселдорфски и целе Немачке Григорије Дурић, поводом упокојења поглавара СПЦ.

 “Када су блаженопочившег руског патријарха Алексеја II питали шта је најтеже у његовом животу, који је био мукотрпан и славан, он је одговорио да је у животу не само хришћанина већ сваког човека уопште најтеже заправо бити и стајати на првом мјесту. Тако је и наш патријарх, који је доживио лепу и дубоку старост, велики број година стајао на првом мјесту, и као ректор Призренске богословије, и као епископ нишки, и као патријарх српски. Не можемо ни замислити колико је било тешко предводити друге, али блаженопочивши патријарх Иринеј је истрајао у свакој служби која му је била додијељена. На нама је сада да се молимо Богу за његово упокојење, али и да разумемо колико је одрицања и труда било потребно да би се на тим одговорним местима одстојало и опстало”, поручио је Григорије, а преноси Епархија диселедорфска.

(Нова.рс)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]