Početna strana > Hronika > Vladimir Orlić: Đilas je lično organizovao i platio demonstracije, pokušava nasilnim metodama, pučem i prolivanjem krvi po ulicama da dođe na vlast
Hronika

Vladimir Orlić: Đilas je lično organizovao i platio demonstracije, pokušava nasilnim metodama, pučem i prolivanjem krvi po ulicama da dođe na vlast

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 12. jul 2020.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je danas da je organizator demonstracija koje se više dana zaredom dešavaju u centru Beograda i drugim gradovima Srbije jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas.

One je na konferenciji iza štampu ocenio da je Đilas proteste „lično organizovao i platio“, te da mu „prebacivanje odgovornosti ili krivice neće proći, koliko god to pokušavao“.

„Svaka bačena kamenica, svaka upaljena baklja, svaki bačeni molotovljev koktel, svaki povređeni policajac, svako uništavanje javne i privatne imovine ljudi u ovoj zemlji neposredno idu na obraz, dušu i odgvornost Draganu Đilasu“, rekao je Orlić.

On je ocenio da je toj opozicionoj političkoj organizaciji cilj nasilno preuzimanje vlasti „tako što će celu zemlju da zaustave“.

„Tako što će život u ovoj zemlji u potpunosti da ukinu, da blokiraju sve institucije, autoputeve, obustave rad, onemoguće ljudima čak i da dišu, samo da bi se oni dokopali vlasti. Đilas dobro zna da ga narod u ovoj zemlji neće i da na izborima nema šta da traži i zato pokušava nasilnim metodama, pučem, državim udarima i time što će se prolivati krv po ulicama ove zemlje da dođe na vlast“, rekao je Orlić.

Da podsetimo, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kazao je danas da su, kako je naveo, „parapolicijske strukture“, koje su „bez legitimacija hapsili demonstrante“ prethodnih dana, bliski sa bivšom državnom sekretarkom u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Dijanom Hrkalović.

(Beta)

Videti još: Srpska opozicija: Vučićevi huligani napadaju, a policija batina građane; Uhapšeni građani su nakon privođenja prebijani; Batinaškim odredima komandovao Ivan Ristić, bivši šef kabineta Nebojše Stefanovića

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner