Početna strana > Hronika > Vladimir Putin: U Rusiji bi nastao haos i građanski rat da 1993. nije održan referendum o poverenju šefu države i da tada većina građana nije podržala Jeljcina
Hronika

Vladimir Putin: U Rusiji bi nastao haos i građanski rat da 1993. nije održan referendum o poverenju šefu države i da tada većina građana nije podržala Jeljcina

PDF Štampa El. pošta
utorak, 04. februar 2020.

 U Rusiji bi nastao haos i građanski rat da 1993. godine nije održan referendum o poverenju šefu države i da tada većina građana nije podržala Borisa Jeljcina, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Tokom sastanka sa predstavnicima javnih ustanova i organizacija u Čerepovcu (Vologdska oblast), Putin je istakao da je 1993. godine u Rusiji vladala „snažna politička kriza“, koja je dovela do oružanih sukoba u prestonici i stradanja ljudi.

„Predsednik Jeljcin je u takvim uslovima doneo odluku da održi opštenarodno glasanje, kao i referendum o poverenju. Smatram da je potpuno ispravno postupio. Dobro je što su ljudi aktivno učestvovali u tome, a još bolje što su podržali predsednika. Da se to nije dogodilo, u zemlji bi mogao nastati haos i građanski rat. Posledice bi bile strašne za milione naših sugrađana“, objasnio je Putin.

On je takođe skrenuo pažnju na to da se referendum iz 1993. godine pripremao 27 dana.

(Sputnik)