Početna strana > Hronika > Vladimir Rebić: Lažne tvrdnje o umešanosti pripadnika MUP u izazivanju nereda na protestima u Beogradu
Hronika

Vladimir Rebić: Lažne tvrdnje o umešanosti pripadnika MUP u izazivanju nereda na protestima u Beogradu

PDF Štampa El. pošta
subota, 11. jul 2020.

 Direktor policije Vladimir Rebić demantovao je navode da su među demonstrante prethodnih večeri bili ubačeni pripadnici MUP-a i bezbednosnih službi sa ciljem da naprave incidente koji bi izazvali reakciju policije. Rebić je ove navode nazvao lažnim tvrdnjama i pokušajem obmane javnosti.

"Čak smo i danas svedoci tekstova u pojedinim medijima, u kojima njihovi sagovornici, na sve načine pokušavaju da kriminalizuju pripadnike policije i koji napadaju ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića lažnim tvrdnjama da upravo on upravlja huliganima koji izazivaju narede na protestima. Takve neistine ne samo da imaju za cilj narušavanja ugleda policije i ministra Stefanovića, već predstavljaju i sramne optužbe ljudi koji su poznati od ranije policiji po sukobu sa zakonom, pa otuda možda i ne čudi što su im ministar i policajci meta", saopštio je Rebić.

On je dodao da je skandalozna i netačna tvrdnja bivšeg policajca koji optužuje pripadnike Odeljenja za posebne akcije (OPA) da učestvuju u izazivanju provokacija, kako bi se stekli uslovi za nečije hapšenje.

"Koliko on ne poznaje rad pripadnika tog Odeljenja, ili možda svesno obmanjuje javnost, najbolje pokazuje njegova tvrdnja da je takozvana OPA osnovana pre nekoliko godina. Istine radi, Odeljenje za posebne aktivnosti postoji od 2001. godine, te je stoga i suludo dodatno obrazlagati stepen ostalih neistina koje je izneo", navodi Rebić.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner