Хроника

Владимир Ребић: Лажне тврдње о умешаности припадника МУП у изазивању нереда на протестима у Београду

Штампа
субота, 11. јул 2020.

 Директор полиције Владимир Ребић демантовао је наводе да су међу демонстранте претходних вечери били убачени припадници МУП-а и безбедносних служби са циљем да направе инциденте који би изазвали реакцију полиције. Ребић је ове наводе назвао лажним тврдњама и покушајем обмане јавности.

"Чак смо и данас сведоци текстова у појединим медијима, у којима њихови саговорници, на све начине покушавају да криминализују припаднике полиције и који нападају министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића лажним тврдњама да управо он управља хулиганима који изазивају нареде на протестима. Такве неистине не само да имају за циљ нарушавања угледа полиције и министра Стефановића, већ представљају и срамне оптужбе људи који су познати од раније полицији по сукобу са законом, па отуда можда и не чуди што су им министар и полицајци мета", саопштио је Ребић.

Он је додао да је скандалозна и нетачна тврдња бившег полицајца који оптужује припаднике Одељења за посебне акције (ОПА) да учествују у изазивању провокација, како би се стекли услови за нечије хапшење.

"Колико он не познаје рад припадника тог Одељења, или можда свесно обмањује јавност, најбоље показује његова тврдња да је такозвана ОПА основана пре неколико година. Истине ради, Одељење за посебне активности постоји од 2001. године, те је стога и сулудо додатно образлагати степен осталих неистина које је изнео", наводи Ребић.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]