Хроника

Власти Хаитија: На Јамајци је ухапшен колумбијски држављанин Марио Антонио Паласиос, осумњичен за убиство председника Жовнела Моиза

Штампа
петак, 22. октобар 2021.

Власти Хаитија саопштиле су данас да је колумбијски држављанин Марио Антонио Паласиос, који се сматра осумњиченим за убиство председника Хаитија Жовнела Моиза, ухапшен на Јамајци док се истрага наставља.

„Марио Антонио Паласиос је део групе плаћеника. Овај човек је веома опасан“, навела је полиција Хаитија на свом званичном Твитер налогу, преноси Ројтерс.

Власти Јамајке потврдиле су данас да је ухапшена особа, за коју су само навели да је вероватно реч о колумбијском држављанину.

Педесеттрогодишњи бивши бизнисмен Моиз, који је на дужност председника ступио 2017. године, убијен је из ватреног оружја у својој приватној резиденцији у јулу, а његова супруга је рањена у том нападу.

Група колумбијских плаћеника појавила се као главни осумњичени за ово убиство, иако још нико није оптужен или осуђен у вези са овим случајем.

Министар унутрашњих послова Боливије Едуардо дел Кастиљо изјавио је 19.октобра да су се припадници групе укључене у убиство председника Хаитија Жовнела Моиза у јулу, уротили и да убију и боливијског председника Луиса Арсеа 2020. године.

(Агенције)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]