Početna strana > Hronika > Aleksandar Vulin: Zalažem se za ukidanje anonimnosti na internetu, ona je dovela do toga da se na mrežama pišu najveće gadosti i pretnje predsedniku Vučiću i njegovoj porodici
Hronika

Aleksandar Vulin: Zalažem se za ukidanje anonimnosti na internetu, ona je dovela do toga da se na mrežama pišu najveće gadosti i pretnje predsedniku Vučiću i njegovoj porodici

PDF Štampa El. pošta
petak, 27. novembar 2020.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da se zalaže za ukidanje anonimnosti na internetu, nakon pretnji koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio na društvenim mrežama.

Tokom gostovanja na TV Pink, Vulin je kazao da treba usvojiti zakon prema kojem nalog na društvenim mrežama ne bi mogao da se otvori bez unošenja tačnih ličnih podataka.

"Anonimnost je dovela do toga da na mrežamu pišu najveće gadosti (...) dok ne bude ukinuta anonimnost na internetu, to će se dešavati", dodao je on.

Rekao je da su pretnje koje Vučić dobija pitanje za tužioce i pravosuđe, kojima se, kako smatra, "stvara atmosfera da je porodica Vučića toliko omražena da ih treba ubiti".

Naveo je da o "fašizmu" svi ćute dok ne pogađa njih, ali da na kraju "svi dođu na red".

Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala, Vulin je naveo da je u proteklom periodu izvršeno pet ubistava i da su svih pet rasvetljeni.

(Beta, Pink, N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner