Početna strana > Hronika > Zahtev za odlazak iz NIS-a podnelo 2200 radnika
Hronika

Zahtev za odlazak iz NIS-a podnelo 2200 radnika

PDF Štampa El. pošta
utorak, 18. avgust 2009.

Beograd -- Zahteve za dobrovoljni odlazak iz Naftne industrije Srbije (NIS) podnelo je više od 2.200 zaposlenih, saopštila je pres služba te kompanije.

Kako se navodi, program za dobrovoljni odlazak pokrenut je pre mesec dana u nameri da se poveća efikasnost upravljanja kao i opšta efikasnost rada u tom preduzeću.

S obzirom na to da kupoprodajni ugovor i socijalni program zabranjuju otpuštanje zaposlenih do 2012. godine, i rukovodiocima će biti ponuđeno da dobrovoljno odu iz kompanije uz isplate od 750 evra po godini radnog staža i četiri prosečne plate.

Zaposlenima su ponuđeni i uslovi jednokratnog izmirivanja stambenih kredita od NIS-a uz popust do 80 odsto.

Primljeni zahtevi, čiji je rok za podnošenje istekao 14. avgusta, biće razmotreni u naredne dve nedelje, kada će se utvrditi da li oni odgovaraju kriterijumima za učešće u tom programu.

U skladu sa odlukom, ističe se, biće istaknuta lista zaposlenih koji u programu za dobrovoljni odlazak ispunjavaju uslove i koje će otpremninu dobiti na dan napuštanja kompanije.

Pravo na dobrovoljni odlazak iz preduzeća imaju lica koja imaju više od tri godine radnog staža u NIS-u i koji u naredne tri godine ne ispunjavaju uslov za penziju.

U NIS-u ima oko 12.500 zaoposlenih.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner