Хроника

Захтев за одлазак из НИС-а поднело 2200 радника

Штампа
уторак, 18. август 2009.

Београд -- Захтеве за добровољни одлазак из Нафтне индустрије Србије (НИС) поднело је више од 2.200 запослених, саопштила је прес служба те компаније.

Како се наводи, програм за добровољни одлазак покренут је пре месец дана у намери да се повећа ефикасност управљања као и општа ефикасност рада у том предузећу.

С обзиром на то да купопродајни уговор и социјални програм забрањују отпуштање запослених до 2012. године, и руководиоцима ће бити понуђено да добровољно оду из компаније уз исплате од 750 евра по години радног стажа и четири просечне плате.

Запосленима су понуђени и услови једнократног измиривања стамбених кредита од НИС-а уз попуст до 80 одсто.

Примљени захтеви, чији је рок за подношење истекао 14. августа, биће размотрени у наредне две недеље, када ће се утврдити да ли они одговарају критеријумима за учешће у том програму.

У складу са одлуком, истиче се, биће истакнута листа запослених који у програму за добровољни одлазак испуњавају услове и које ће отпремнину добити на дан напуштања компаније.

Право на добровољни одлазак из предузећа имају лица која имају више од три године радног стажа у НИС-у и који у наредне три године не испуњавају услов за пензију.

У НИС-у има око 12.500 заопослених.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]