Početna strana > Hronika > Završen pretres porodične kuće Darka Mladića
Hronika

Završen pretres porodične kuće Darka Mladića

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 04. decembar 2008.

BEOGRAD – Pretres porodične kuće Darka Mladića, sina haškog optuženika Ratka Mladića, koji je policija počela jutros, završen je večeras oko 17 sati.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović, koji je na poziv Darka Mladića pretresu prisustvovao kao svedok, izjavio je novinarima posle pretrese da je Ratku Mladiću „ova džava trebalo da oda sve počasti i zasluge za ono što je učinio za srpski narod”.

Prema njegovim rečima, policija je uzela svaki komad odeće, papirić i stvarčicu za koje su smatrali da može da im pomogne u hapšenju Mladića.

Todorović je rekao da je policija izvela akciju po nalogu Okružnog suda u Beogradu, Odeljanje za ratne zločine.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je ranije danas da policijska akcija koja je u toku na više lokacija u Beogradu za cilj ima potragu za tragovima i dokazima koji bi doveli do pronalaženja haškog optuženika Mladića.

„Mi ne tražimo u ovoj akciji Ratka Mladića, tražimo tragove, dokaze, materijale, dokumenta i bilo šta što može da predstavlja trag koji vodi do Ratka Mladića”, izjavio je Ljajić novinarima.

On je dodao da je reč o realizaciji Akcionog plana koji za cilj ima presecanje finansijskih tokova podrške haškim beguncima, i da će takvih akcija i aktivnosti biti i narednih dana, kao i da da one neće prestajati sve dok preostala dva haška optuženika, Mladić i Goran Hadžić, ne budu uhapšeni.

(Tanjug)