Хроника

Здравко Кривокапић: Не треба бранити двојно држављанство, али то треба разликовати од права на гласање

Штампа
недеља, 20. септембар 2020.

 ПОДГОРИЦА - Лидер коалиције "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић изјавио је да је држављанство право избора, али је указао да то треба разликовати од права на гласање.

Хоћете ли имати двојно или тројно држављанство то је право избора, али треба прихватити логику коју већина западних држава има, а то је да тамо где неко плаћа порез ту треба и да гласа, рекао је Кривокапић за агенцију Мина.

Он је истакао да зна да грађани Србије чекају да добију двојно држављанство и да то не треба никоме бранити.

"Али исто тако треба јасно рећи да тај утицај не може да се прелива на оно што је најважније, јер је познато да Црна Гора има мали број становника и свака промена у томе би могла да поремети односе снага", казао је Кривокапић.

Говорећи о формирању будуће парламентарне већине, Кривокапић је поручио да је, ако се жели добро свим грађанима Црне Горе, неопходно учешће мањинских партија у власти.

"Ми смо имали незваничне састанке, а сада ћемо то формализовати и доћи до најбољег решења, јер та наша влада је влада спаса и националног јединства", казао је Кривокапић.

Он сматра да је учешће буквално сваког грађанина у овом тренутку битно и да је потребно разговарати са свим партијама.

"За очекивати је да ће и албанске и Бошњачка странка прићи новој влади и да ће доћи до оног неопходног, а то је да сви верујемо у помирење у Црној Гори", истакао је Кривокапић.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]