Početna strana > Hronika > Željko Komšić: Milo Đukanović dobrodošao u BiH, Dodik glasao protiv svoje ranije odluke da se uputi poziv Đukanoviću
Hronika

Željko Komšić: Milo Đukanović dobrodošao u BiH, Dodik glasao protiv svoje ranije odluke da se uputi poziv Đukanoviću

PDF Štampa El. pošta
utorak, 04. februar 2020.

 Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je srpski član Predsedništva Milorad Dodik pokazao neozbiljnost.

Kako je dodao, Dodik je glasao protiv svoje ranije odluke da se uputi poziv predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da poseti BiH.

"Predsedništvo BiH je već na početku svog mandata uputilo poziv svim predsednicima u regiji, uključujući i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, da posete BiH i za to je glasao i srpski član Predsedništva Milorad Dodik", kazao je Komšić.

On je za regionalnu N1 televiziju rekao da je Dodik svojim jučerašnjim protivljenjem da Đukanović poseti BiH "faktički glasao protiv svoje odluke i pokazao neozbiljnost".

"Predsednik Đukanović je ljubazno i državnički odgovorio na pismeni poziv Predsedništva BiH i uvek je više nego dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu", istakao je Komšić.

Prema njegovim rečima, BiH i Crna Gora imaju izvrsne bilateralne odnose, koji neprestano napreduju i koji su primer dobrosusedskih odnosa u regiji.

"Dokaz tome je i jedna od juče usvojenih odluka Predsedništva BiH, o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Saveta ministara BiH i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provera na zajedničkim graničnim prelazima", kazao je Komšić.

On je dodao da je uveren da će, "uprkos neodgovornosti i neozbiljnosti pojedinaca, poput Dodika", nastaviti dobra saradnja između dve države, ističući da BiH i Crna Gora nemaju otvorenih pitanja.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da se nije složio sa dolaskom predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u posetu BiH, imaju u vidu, kako je naveo, trenutnu situaciju u Crnoj Gori.

(Beta)