Хроника

Жељко Комшић: Мило Ђукановић добродошао у БиХ, Додик гласао против своје раније одлуке да се упути позив Ђукановићу

Штампа
уторак, 04. фебруар 2020.

 Председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да је српски члан Председништва Милорад Додик показао неозбиљност.

Како је додао, Додик је гласао против своје раније одлуке да се упути позив председнику Црне Горе Милу Ђукановићу да посети БиХ.

"Председништво БиХ је већ на почетку свог мандата упутило позив свим председницима у регији, укључујући и председника Црне Горе Мила Ђукановића, да посете БиХ и за то је гласао и српски члан Председништва Милорад Додик", казао је Комшић.

Он је за регионалну Н1 телевизију рекао да је Додик својим јучерашњим противљењем да Ђукановић посети БиХ "фактички гласао против своје одлуке и показао неозбиљност".

"Председник Ђукановић је љубазно и државнички одговорио на писмени позив Председништва БиХ и увек је више него добродошао у Босну и Херцеговину", истакао је Комшић.

Према његовим речима, БиХ и Црна Гора имају изврсне билатералне односе, који непрестано напредују и који су пример добросуседских односа у регији.

"Доказ томе је и једна од јуче усвојених одлука Председништва БиХ, о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Анекса споразума између Савета министара БиХ и Владе Црне Горе о провођењу граничних провера на заједничким граничним прелазима", казао је Комшић.

Он је додао да је уверен да ће, "упркос неодговорности и неозбиљности појединаца, попут Додика", наставити добра сарадња између две државе, истичући да БиХ и Црна Гора немају отворених питања.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је јуче да се није сложио са доласком председника Црне Горе Мила Ђукановића у посету БиХ, имају у виду, како је навео, тренутну ситуацију у Црној Гори.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]