Početna strana > Hronika > Zorana Mihajlović: Pitanje da li je Siniša Mali doktorirao ili nije je privatna stvar
Hronika

Zorana Mihajlović: Pitanje da li je Siniša Mali doktorirao ili nije je privatna stvar

PDF Štampa El. pošta
petak, 22. novembar 2019.

 Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, reagujući na odluku Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu o doktoratu Siniše Malog, izjavila je da je "pitanje toga da li ste doktorirali ili niste privatna stvar", a da je ostavka individualni čin svakog pojedinca.

"Ministar Siniša Mali rekao je da će se obratiti na tu temu pa ćemo to sačekati, ali mislim da je pitanje toga da li ste doktorirali ili niste, kako ste doktorirali, više privatna stvar. Što se tiče ostavke, ja mislim da je to individualni čin svakog pojedinca, da li ćete ponuditi ostavku ili ne...Ali svakako ćemo sačekati da se sam ministar obrati narednih dana", rekla je Mihajlović.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu predložio je Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra Siniše Malog, jer je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu.

Kako je izjavila rektorka Univerziteta Ivanka Popović, Siniša Mali je prekršio etički kodeks Univerziteta jer je bez navođenja citirao tekstove drugih autora. Doktorat ministra finansija doveden je u pitanje pre pet godina kada su ga univerzitetski profesori optužili da je plagirao deo svog rada.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner