Хроника

Зорана Михајловић: Питање да ли је Синиша Мали докторирао или није је приватна ствар

Штампа
петак, 22. новембар 2019.

 Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, реагујући на одлуку Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду о докторату Синише Малог, изјавила је да је "питање тога да ли сте докторирали или нисте приватна ствар", а да је оставка индивидуални чин сваког појединца.

"Министар Синиша Мали рекао је да ће се обратити на ту тему па ћемо то сачекати, али мислим да је питање тога да ли сте докторирали или нисте, како сте докторирали, више приватна ствар. Што се тиче оставке, ја мислим да је то индивидуални чин сваког појединца, да ли ћете понудити оставку или не...Али свакако ћемо сачекати да се сам министар обрати наредних дана", рекла је Михајловић.

Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду предложио је Сенату Универзитета да поступи по правилнику о поништавању доктората у случају министра Синише Малог, јер је утврдио постојање неакадемског понашања у његовом раду.

Како је изјавила ректорка Универзитета Иванка Поповић, Синиша Мали је прекршио етички кодекс Универзитета јер је без навођења цитирао текстове других аутора. Докторат министра финансија доведен је у питање пре пет година када су га универзитетски професори оптужили да је плагирао део свог рада.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]