Početna strana > Hronika > Zorana Mihajlović Tanji Fajon: SNS koja je osvojila najviše glasova na izborima, dogovara formiranje nove vlade u zakonom propisanom roku - čemu lekcije?
Hronika

Zorana Mihajlović Tanji Fajon: SNS koja je osvojila najviše glasova na izborima, dogovara formiranje nove vlade u zakonom propisanom roku - čemu lekcije?

PDF Štampa El. pošta
sreda, 23. septembar 2020.

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i ministarka Zorana Mihajlović izjavila je danas da SNS koja je osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima održanim u Srbiji pre više od tri meseca, dogovara formiranje nove vlade u zakonom propisanom roku, te je upitala poslanicu Evropskog parlamenta Tanju Fajon "čemu lekcije".

Fajon, evroposlanica iz grupe Socijalista i demokrata, kazala je za dnevnik "Danas" da je svaki dan bez formirane vlade izgubljen za građane i dodala da se nada i očekuje će nova vlada što pre preuzeti svoje obaveze.

"Ako građani Srbije na izborima biraju ko će ih predstavljati, oni koji su osvojili najviše glasova na izborima dogovaraju formiranje vlade, i sve to rade poštujući zakone svoje zemlje i zakonom propisane rokove, čemu onda lekcije o tome šta i kako treba da rade oni koji su dobili mandat od građana Srbije?", pitala je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ocenila je da bi od evroposlanika trebalo očekivati da sarađuju sa institucijama Srbije u približavanju Evropskoj uniji, "a ne da svojim postupcima stvaraju lošu sliku o EU kod građana Srbije".

"Vlada Srbije nijednog trenutka nije prestala s aktivnostima koje su značajne za evropske integracije Srbije, jer je članstvo u EU naš strateški cilj", navela je Mihajlović.

"Verujem da bi i Tanja Fajon, kao poslanica u EP, kad bi zaista nepristrasno posmatrala prilike u Srbiji, imala razloga da sa više optimizma i strpljenja dočeka formiranje nove vlade, koja će, kao i prethodna, nastaviti da radi na povezivanju Srbije s regionom i Evropom i da radi na daljem približavanju Srbije EU", naglasila je članica Predsedništva SNS.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner