Хроника

Зорана Михајловић Тањи Фајон: СНС која је освојила највише гласова на изборима, договара формирање нове владе у законом прописаном року - чему лекције?

Штампа
среда, 23. септембар 2020.

Чланица Председништва Српске напредне странке (СНС) и министарка Зорана Михајловић изјавила је данас да СНС која је освојила највише гласова на парламентарним изборима одржаним у Србији пре више од три месеца, договара формирање нове владе у законом прописаном року, те је упитала посланицу Европског парламента Тању Фајон "чему лекције".

Фајон, европосланица из групе Социјалиста и демократа, казала је за дневник "Данас" да је сваки дан без формиране владе изгубљен за грађане и додала да се нада и очекује ће нова влада што пре преузети своје обавезе.

"Ако грађани Србије на изборима бирају ко ће их представљати, они који су освојили највише гласова на изборима договарају формирање владе, и све то раде поштујући законе своје земље и законом прописане рокове, чему онда лекције о томе шта и како треба да раде они који су добили мандат од грађана Србије?", питала је Михајловић у писаној изјави.

Оценила је да би од европосланика требало очекивати да сарађују са институцијама Србије у приближавању Европској унији, "а не да својим поступцима стварају лошу слику о ЕУ код грађана Србије".

"Влада Србије ниједног тренутка није престала с активностима које су значајне за европске интеграције Србије, јер је чланство у ЕУ наш стратешки циљ", навела је Михајловић.

"Верујем да би и Тања Фајон, као посланица у ЕП, кад би заиста непристрасно посматрала прилике у Србији, имала разлога да са више оптимизма и стрпљења дочека формирање нове владе, која ће, као и претходна, наставити да ради на повезивању Србије с регионом и Европом и да ради на даљем приближавању Србије ЕУ", нагласила је чланица Председништва СНС.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]