Коментар дана

Корбинов успех и неки нови лабуристи

Штампа
Владимир Кршљанин   
субота, 10. јун 2017.

Kоментар Владимирa Кршљанинa, председникa Покрета за Србију и ранијeг помоћника Слободана Милошевића.

Британски народ је на јучерашњим изборима лишио владајуће торијевце већине неопходне да самостално владају, док је лабуристима Џереми Корбина доделио 30 мандата више.

Ово се десило упркос огромној антисоцијалистичкој кампањи не само британских, већ и капиталистичко-глобалистичких кругова Брисела и читавог Запада. Стога је и резултат ванредних избора у Британији, после Брегзита и Трампове победе, још један у низу крупних потреса Запада и крупних доказа да је западни капитализам ушао у своју терминалну фазу.

Видимо такође да се политичка офанзива за спас народа може успешно водити и са „десна“ и са „лева“, под условом да је усмерена на рушење олигархијске диктатуре.

Ми Срби не смемо заборавити да народ у Британији овог пута није гласао за Блерове капиталистичке лабуристе, већ за Корбинове социјалистичке лабуристе. Корбин је личност од интегритета, човек који је 1999. у парламенту оштро критиковао Блер-Клинтонову агресију на Југославију.

Са друге стране, управо наше искуство владавине Милошевићевих социјалиста, показало је да су принципи социјалне правде и националног суверенитета и достојанства неодвојиви и да су једини могући темељ сваке успешне политике у 21. веку.

(Аутор је председник Покрета за Србију и бивши саветник Слободана Милошевића)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]