Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

U susret nevladinoj vladi

Dragan Milosavljević   
četvrtak, 09. april 2009.

Ne radujmo se novim revizijama budžeta i novim pozajmicama, pod određenim uslovima. One direktno vode u izumiranje delova populacije nesposobne za produktivan rad. Za preuzimanje pune odgovornosti zbog ovakvog genocida nad građanima vlade naravno nemaju hrabrosti.

 
Politički život

Razvlašćena Srbija – podržavljena Vojvodina

Kosta Čavoški   
sreda, 08. april 2009.

I dok su konstitucionalisti živeli u uverenju da se nadležnost pokrajina određuje Ustavom, naša Vlada je imala „stručnije“ mišljenje, pa je izradila nacrt Zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine, po kojem se ova nadležnost utvrđuje zakonom, a ne Ustavom.

 
Politički život

Partijski feudi pred naletom krize

Vladimir Đurić   
ponedeljak, 06. april 2009.
Osnovni razlog zbog kojeg je državna uprava u Srbiji u nizu poslova neracionalno organizovana i faktički duplirana je nedovoljna stručnost rukovodećih političkih struktura i njihova nespremnost da prihvate depolitizaciju i racionalizaciju državne uprave.
 
Politički život

Dok ne zafali Srbije

Dragan Milosavljević   
sreda, 01. april 2009.
Spremamo se dan za danom, lekciju po lekciju, za jedan mnogo sveobuhvatniji Hag. Kada će nam svima dokazati endemsku sklonost genocidu. Ili ćemo se otkupiti predajom novih teritorija. Dok ne zafali Srbije.
 
Politički život

Kako se «kalio» naftno-gasni sporazum (I)

Marko Panonac   
sreda, 01. april 2009.
Da su Rusi pravi "zlotvori" koji nas samo koriste, uverava nas veliki naslov iz Blica: "Rusi ne daju Srbiji magistralni gasovod". Da novinari Blica definitivno ne razlikuju evro i dolar, svedoči konstatacija u tekstu da će NIS biti prodat za 400 miliona evra.
 
Politički život

Goloruki na Mekdonalds

Zoran Grbić   
četvrtak, 26. mart 2009.

Još se nisu iscepale ukradene patike sa prošlogodišnjeg mitinga, kad nam se desio ovogodišnji. Ako neko ne ume da shvati da je svrha mitinga bila odavanje počasti palim borcima i postradalim građanima, taj nije ni trebalo da dolazi. Srbija se ne brani u Mekdonaldsu.

 
Politički život

Statut Vojvodine, MMF, „porezi solidarnosti“ – kontinuitet uzurpacije

Aleksandar Pavić   
subota, 21. mart 2009.
Jednom izglasan, jedan državoliki Statut Vojvodine će vrlo teško moći da se promeni, čak i sa nekom budućom skupštinskom većinom, bez opasne destabilizacije cele zemlje i, sigurno, stranog uplitanja.
 
Politički život

Dinkić protiv Pajtića?

Dušan Kovačev   
sreda, 18. mart 2009.
Priča o „Rusima koji neće da plate dividende“, sigurno će se dopasti rusofobima, ali i onima koji očajnički čekaju „besplatne akcije“, koje je Dinkić davno obećao. Sve je i te kako i u Pajtićevom interesu, bez obzira što su on i Dinkić trenutno u formalnom sukobu.
 
Politički život

Koštunica kao sudbina?!

Đorđe Vukadinović   
subota, 14. mart 2009.

Izgleda da je, barem u nekim domaćim i stranim kalkulacijama, Tadić, slično Koštunici od pre osam-devet godina, viđen samo kao neka vrsta oruđa („ovna“) za probijanje neprijateljskog političkog bedema, nakon čega manje-više prestaje njegova misija i svrha.

 
Politički život

Diskriminisanje ateističkih misionara

Zoran Grbić   
petak, 13. mart 2009.
Ta manjina, zbog zadovoljenja svog luksuza (a ne prava), zahteva od većine da promeni principe po kojima žive i da im ustupi deo tradicije (instituciju braka). Zbog čega su njihovi interesi preči od interesa nekoliko miliona građana Srbije koji su vernici?
 
Politički život

Pravna analiza Nacrta zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine

Vladimir Đurić   
sreda, 08. april 2009.

Nacrt zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine, iako pravnički veštije sročen u odnosu na Predlog statuta, predstavlja pokušaj ispravljanja, ali i veštijeg maskiranja protivustavnih rešenja sadržanih u Predlogu statuta.

 
Politički život

O novom položaju Vojvodine

Boško Mijatović   
utorak, 07. april 2009.
Predlog Statuta Vojvodine je više političko-deklarativni nego pravni akt, koji nejasnim i, u osnovi, nepravnim formulacijama ne rešava pitanja kojima se bavi nego ih, možda, ostavlja za budućnost. Ostaje nejasno da li će nadležnosti Vojvodine ogromno porasti ili će se preoteti nadležnosti republike.
 
Politički život

Nacrt Zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine

nemasale.rs   
subota, 04. april 2009.

AP Vojvodina sarađuje sa odgovarajućim teritorijalnim zajednicama drugih država, u okviru spoljne politike Republike Srbije. AP Vojvodina zaključuje međuregionalne sporazume u okviru svoje nadležnosti.

 
Politički život

Kako se «kalio» naftno-gasni sporazum (II)

Marko Panonac   
sreda, 01. april 2009.

Blic od 13. decembra, ostaće "zlatnim" slovima upisan u anale neprikrivene propagande. Na prvoj strani Blica, centralni naslov: "Monopol Rusima – pljačka građana". U podnaslovu: "Ekonomisti tvrde da će Vlada morati da snosi odgovornost za ovako ‘glup’ aranžman".

 
Politički život

Orezivanje pokrajinskih nadležnosti

Dušan Kovačev   
utorak, 31. mart 2009.
Moguća najveća opasnost od brzopletih rešenja je bila u uspostavljanju samostalnog vojvođanskog međunarodnog subjektiviteta (nove države) na teritoriji Srbije, do koje bi došlo uspostavljanjem nadležnosti u AP Vojvodini, koje Ustav Srbije ne poznaje.
 
Politički život

Zabrana diskriminacije izdajnika?

Dragomir Anđelković   
sreda, 25. mart 2009.
Ne bi me čudilo da uskoro pod udar nakaradno shvaćenog zakona protiv diskriminacije dođe i Njegoš, zbog „politički nekorektnog“ Gorskog Vijenca, a da srpska deca moraju da uče o doprinosu koji su razvoju multikulturalizma dale dahije srpskog porekla.
 
Politički život

Kriza u Vojvodini

Nebojša Bakarec   
sreda, 18. mart 2009.

Sasvim je logično da SAD žele da izazovu i podrže secesiju Vojvodine. U ovom trenutku steklo se nekoliko okolnosti koje im idu na ruku. Prvo, u Srbiji je na svim nivoima jednoobrazna vlast, vlast DS-a i njenih satelita, vlast predsednika Srbije i predsednika te stranke.

 
Politički život

Koncept konkurentske države kroz „mali ustav“ Vojvodine

Mile Bjelajac   
utorak, 17. mart 2009.
Zabrinutost za opstanak Jugoslavije (a danas Srbije) se tretirala kao sumnjivo delo; ako je dolazila iz Srbije ili od Srba etiketirana je kao srpski nacionalizam (šovinizam, velikosrpstvo).
 
Politički život

Od purger-špricerske nostalgije do malograđanskog fašizma

Slobodan Antonić   
petak, 13. mart 2009.
Celo to purger-špricersko nostalgično cviljenje za Austrougarskom bilo bi smešno da nije praćeno tipičnim izlivima mržnje malograđanskog fašizma prema "južnjacima".
 
Politički život

Veliki transport autonomaša preko Morave

Dušan Kovačev   
četvrtak, 12. mart 2009.

Očajnički, vojvođanski autonomaši su preduzeli "veliki transport" ka centralnoj Srbiji. Danas je taj poduhvat realno motivisan politikom ometanja Južnog toka, ali ova motivacija može nestati ako dođe do nagodbe ruskog i srednjoevropskog naftno-gasnog kartela. 

 
<< Prva < Prethodna 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Sledeća > Poslednja >>

Strana 393 od 411

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner