Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Dvorsko okruženje kao vodenični kamen o vratu lidera i stranke

Vasilije Mišković   
nedelja, 16. avgust 2009.

Iz Koštuničine političke i lične sudbine dve vrste pouka se mogu izvući. Prvu bi trebalo da izvuče sam Koštunica. Ovo je poslednji čas da pokuša da politički spase sebe, stranku i nacionalni projekat "trećeg puta".

 
Politički život

Svetska banka protiv srpskih škola

Slobodan Antonić   
četvrtak, 13. avgust 2009.

Pošto su nam Grej i Svetska banka otkrili fantastičnu istinu da "ne postoji iskustvo u svetu koje pokazuje da odeljenja sa manje od 30 učenika vode većem kvalitetu", mi, srpski prosvetni radnici, odmah ćemo da ispravimo ovu našu strašnu, provincijalnu zabludu.

 
Politički život

Privatizacija – od Sartida do nepristojne ponude

Marinko M. Vučinić   
utorak, 11. avgust 2009.

Naša privatizacija je ispunila svoj krug, od slavljeničke privatizacije „Sartida“ do ponižavajućih ponuda za Beogradski sajam. Poniženje i osećaj gubitništva ostali su kao belezi na poprištu naše "uspešne" privatizacije.

 
Politički život

Čekajući Godoa

Zorica D. Marković   
utorak, 11. avgust 2009.

Naš zdravstveni sistem baziran je na konfliktu interesa (isti lekari rade u državnom i privatnom sektoru), u kojem je korupcija ozakonjena (lista čekanja se, prema zakonskoj odredbi, preskače uz plaćanje), gde se direktori postavljaju uz blagoslov partijskih, a ne stručnih krugova.

 
Politički život

Slava ruskog oružja

Nikola Tanasić   
ponedeljak, 10. avgust 2009.

„Kosovska vertikala“ srpskog naroda propada sa obesmišljavanjem antifašističke borbe i nepovratno vodi i relativizaciji borbe protiv američke hegemonije, borbe kojom će se u budućnosti, verovatno, ponositi daleko lošiji i manje zaslužni od nas. 

 
Politički život

Ko je ubio Ranka Panića

Slobodan Antonić   
četvrtak, 06. avgust 2009.

Da li je samo policajac koji je zamahivao pendrekom kriv za smrt Panića? Pošto ni posle godinu dana ne znamo krivca, očigledno je da on ima neku vrstu saučesnika. Njegovi saučesnici su svi odgovorni iz tužilaštva i policije, koji nisu sproveli poštenu istragu. 

 
Politički život

Čitaj kao što je napisano

Tadija Nešković   
utorak, 04. avgust 2009.

Štošta proističe iz ovakve Dinkićeve optužbe. Pošto Ivica Dačić sigurno nije politički avanturista koji strateške odluke donosi na osnovu gatanja tarot kartama, može se sa sigurnošću pretpostaviti da je, dok je obmanjivao radikale i narodnjake, uveliko imao dogovor sa Borisom Tadićem.

 
Politički život

Tompsonovi advokati

Slobodan Antonić   
subota, 01. avgust 2009.

Odbrana prava na dolazak Tompsona, preko mreže kablovskih operatera, u srpske domove, samo je pervertirani izraz stanovišta koje je odavno izgubilo vezu sa stvarnošću. Ono i nas hoće da uvuče u svoj nadrealni svet, u kome je normalno ono što nije normalno, a nenormalno ono što je normalno.

 
Politički život

Preživljavanje Mlađana Dinkića ili Kratki postupak

Slavko Živanov   
subota, 01. avgust 2009.

Pravedno bi bilo da se birači bar u jednom izbornom ciklusu odmore od Mlađana Dinkića, njegovih akcija od hiljadu evra, kolosa u vidu „Fiata“ i drugog praznorečja, spasavanja bankarskog sektora, privatizacije, Nacionalne štedionice, Narodne banke...

 
Politički život

Glasanje za goru budućnost

Milan Purić   
subota, 01. avgust 2009.

Prisetite se bezbrojnih poziva dekama, bakama mamama i tatama da glasaju kako im deca kažu. Sve za bolju budućnost dece, jer deca bolje razumeju i shvataju vreme u kome žive i na koji način da dostignu evropski san u sopstvenoj zemlji. I poče pritisak starije i baš stare da slušaju svoju golobradu decu.

 
Savremeni svet

Irsko „ne“: veliki zemljotres

Anatoli Kalecki (Anatole Kaletsky)   
nedelja, 29. jun 2008.

Takva „nezahvalnost“ koju je irski narod pokazao prema evropskim političkim elitama mogla bi se nama u Britaniji učiniti sasvim prirodnom, pošto se ona tako blisko podudara sa osećanjima većine ljudi ovde. 

 
Savremeni svet

Točkovi su prestali da se okreću

Jirgen Habermas   
ponedeljak, 30. jun 2008.
Građani ne žele da ih tretiraju kao stoku koju neko uteruje u glasačku kabinu. Sa izuzetkom tri poslanika koji su i sami glasali „protiv”, irski narod i celokupna irska politička klasa sasvim su odvojeni jedni od drugih i u potpunom su sukobu.
 
Savremeni svet

Kavkaske poruke Evropi

Slobodan Samardžija   
sreda, 03. septembar 2008.

Stari kontinent je podeljen oko tumačenja krize u Gruziji. Mnogo ozbiljnija je, međutim, najava da se Moskva, po ugledu na Vašington, okreće sopstvenim interesima

 
Savremeni svet

Potreba, mogućnost i značenje svetskog upraviteljstva

Milica Vesković   
ponedeljak, 30. jun 2008.

Jedan od odgovora na zahteve savremenog sveta jeste uspostavljanje svetskog upraviteljstva, zapravo neke vrste svetske vlade koja je nadležna za rešavanje međunarodnih problema. Ova forma vladavine ne zahteva svetsku državu pa tako i ne narušava suverenitet nacionalnih država. 

 
Savremeni svet

Tajanstveni Obama

Sajmon Kričli   
ponedeljak, 18. avgust 2008.
U univerzumu Baraka Obame vidi se nekakva očajnička usamljenost. Preovlađuje utisak žudnje za vezivanjem, za nečim što povezuje ljudska bića, za zajednicom i običnim svetom.
 
Savremeni svet

NATO ima novog suparnika

J. Piter Fam   
četvrtak, 21. avgust 2008.

Šangajska organizacija za saradnju osnovana je 2001, i u njenom sastavu se nalaze Kina, Rusija, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan i Uzbekistan.

 
Savremeni svet

Neokonzervativci „rade“ Gruziju

Pol Kreg Roberts   
četvrtak, 21. avgust 2008.

„Neokonzervirani“ republikanski odgovor na odbijanje Rusije da postupa po unapred određenom scenariju i da ustukne pred „uni-silom“ bio je toliko imbecilan da je razorio sav onaj trud utrošen u ispiranje američkih mozgova.

 
Savremeni svet

Ogrešenje o Rusiju

Flin Leveret i Hilari Man Leveret   
petak, 22. avgust 2008.
Ruski vojni upad u Gruziju se još nije pošteno ni okončao, a previše američkih zvaničnika, aktuelnih, prošlih i onih koji gaje takve ambicije, karikaturalno predstavljaju rusku državu koju je oblikovao, i koju i dalje vodi Vladimir Putin. 
 
Savremeni svet

Ko je odgovoran za američku politiku prema Rusiji?

Vilijam Pfaf   
utorak, 19. avgust 2008.

A u februaru ove godine je Kosovo, koje je srpsko još od 12. veka, nelegalno proglašeno nezavisnom državom od strane SAD i EU. To je bila prelomna tačka za Rusiju.

 
Savremeni svet

Partija geopolitičkog pokera u Nojevoj barci

Aleksandar Dimitrijević   
nedelja, 31. avgust 2008.
Prava pozadina događaja u Gruziji mnogo je složenija od ciljeva separatista u Abhaziji i Južnoj Osetiji, sa jedne strane, i pokušaja uspostavljanja teritorijalne celovitosti nezavisne Gruzije, sa druge.
 
<< Prva < Prethodna 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Sledeća > Poslednja >>

Strana 393 od 416

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner