Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Cijela Tuzla jedan fejsbuk muzla, ili tajna veza između „Udara“, Incka i Nataše Kandić

Komentari (33) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 11 februar 2014 17:06
Goran Jevtović
Umesto da ja "filozofiram" i iritiram mnoge o tome kako se izaziva i upravlja krizma da bi se ostvario precizno zadati i krupan cilj, evo jedne vrlo originalne vesti:

"Politički analitičar iz Tuzle Mehmedalija Nuhić izjavio je da ima pouzdane informacije da su organizatori protesta u Federaciji BiH (FBiH) počeli da nabavljaju oružje koje bi trebalo da upotrebe protiv građana Republike Srpske.

Nuhić ističe da su pojedini aktivisti neformalne organizacije „Udar“ boravili u inostranstvu, gde su im pojedine obaveštajne službe stavile na raspolaganje magacine naoružanja.

On je za „Pres Republika Srpska“ rekao da ne postoji ni najmanja sumnja da je socijalni bunt u FBiH maksimalno ispolitizovan i stavljen u funkciju nasilne unitarizacije BiH.

„Direktni interesi bošnjačkih demonstracija povezani su isključivo sa teritorijom Srpske. Ono što se želi postići ovim protestima i što je postalo jasno već prvog dana jeste nasilna promena Ustava BiH“, rekao je Nuhić.
Preporuke:
153
11
2 utorak, 11 februar 2014 17:07
Goran Jevtović
2.

On je naveo da je brzo postalo jasno da to nisu demonstracije u kojima gladni i nezaposleni traže posao i hleb, već da treba da promovišu priču o potrebi „bosanskog jedinstva“ i ustavnih promena.

Nuhić kaže da iza svega što se događa u FBiH stoje centri moći izvan BiH, koji odvode bošnjačke političare na brifinge u inostranstvo, gde im daju instrukcije šta da rade.

On smatra da postoji opasnost da se demonstracije prenesu u Banjaluku, Bijeljinu, Doboj, Trebinje i da su organizatori ovih događaja oduvek igrali na kartu srpskog nejedinstva."

Tekst je, inače, sjajan i svaka čast autoru za odličnu analizu!
Preporuke:
150
8
3 utorak, 11 februar 2014 17:34
socijala
Jedino sto je tacno u prethodnom komentaru je da postoji mogucnost preljevanja nemira,
a price o naoruzanju su tu da i dalje daju prevlast nacionalnoj u odnosu na klasnu svijest :)
Niko ne trazi da se buni iko u RS,
super vam je i ove demonstracije u Federaciji su samo zelja da se i u tom entitetu stvori jedno pravicno i socijalno senzibilno drustvo kakvo je danasnja RS :)
pozdrav
Preporuke:
17
120
4 utorak, 11 februar 2014 17:37
Mitar
Zbogom Bosno ti fejsbruku mila,
Od rata se nisi ohladila,
Još bi vatre, i ratova htela,
Sa fejsbrukom, što si započela.
Turska raja služit naučila,
Fejsbruku se ona obučila,
Za bunu se ona sad zalaže,
Hoće mudre srbe da izlaže,
Al se srbin na fejsbruk ne fata,
Federalna ztvorio vrata,
Časni Dodik vešto vodi srbe,
Gleda fejsbruk, kao klin od vrbe.
Fejsbučite, proleće čekajte,
A za srbe Miline nehajte.
Preporuke:
109
8
5 utorak, 11 februar 2014 17:50
zoran
iako su simptomi jasni (jako lose privredno stanje naroda) nikako da se sloze sa razlozima tih problema. ali zato imaju vec resenje: rusi ono sto postoji i centralizuj

to resenje nemoze biti ni u cijem interesu, pogotovu ne u interesu srba. i ako oni u federaciju misle da im je to pravi put, neka nastave, ali neka republika srpsku ostave na miru. RS moze i bez njih. to sto smo jos uvek sa njima neka zahvale inostranim silama. na kraju ce biti ono sto se vec odavno razire. frankestajn drzava ce se raspasti a RS ce ostati.

vreme radi za nas.
Preporuke:
94
4
6 utorak, 11 februar 2014 17:57
Kako svoj krst nosi Mehmedalija
Mr. Mehmedalija Nuhić: Kako svoj krst nosi Mehmedalija
(Razgovarala Nevenka Stojčević; "Pečat"; 6. juni 2013.)

U granicama vladajuće islamske ideologije mene klasifikuju kao veroodstupnika, što je gore od bogohulništva. Jer, najveći je greh odreći se vere, što ja prema islamu činim, ali time istovremeno dokazujem da se nikada nisam odrekao svoje istinske, pravoslavne vere, i da se vraćam onome što, zapravo, jesam, kaže naš sagovornik.

Mehmedalija Nuhić iz Lukavca kod Tuzle je magistrirao na temi muslimanskog fundamentalizma, a sada je doktorant na Pravnom fakultetu Beogradskog univerziteta, gde namerava da odbrani tezu „Integracioni procesi na području Balkana“, kojom dokazuje postojanje mnogo starijeg identiteta na Balkanu od islamskog, koji je bio i jeste i identitet bosanskih muslimana, a zove se južnoslovenski integracioni identitet...
Preporuke:
118
3
7 utorak, 11 februar 2014 18:00
Kako svoj krst nosi Mehmedalija
O istoj temi Nuhić je imao veoma zapaženo izlaganje na nedavno održanom međunarodnom skupu u organizaciji beogradskog Instituta za političke studije, što je bio povod za razgovor sa mladim naučnikom koji je tom prilikom rekao da Kusturica nije usamljen „slučaj“ i podigao ruku na kojoj nosi dve brojanice sa pravoslavnim krstom.

* Vi ste redak islamizovani Srbin koji javno istupa sa tezom o svom srpskom poreklu, i to još naučno dokazuje. Šta Vas je nadahnulo da istražujete ko ste, i odakle?

Otkad znam za sebe, znam da sam Srbin. Zapravo, Srbi su ja, a bosanski muslimani su Srbi kojima je islamski identitet silom nametnut u 16. veku, pre pojave Karađorđa i srpskih ustanaka, a sve sa dalekosežnim ciljem da celim svetom zavlada svojom džihadizovanom religioznom ideologijom – na nebu je Bog, na zemlji njegov prorok, njegov narod i njegova vera – islam!
Preporuke:
112
3
8 utorak, 11 februar 2014 18:07
Kako svoj krst nosi Mehmedalija
...
Ali, mojim venama teče krv moga pradede Alije koji je sa bratom tokom 1806. i 1807. proteran iz okoline Užica na područje koje su držali Osmanlije, i kad je krenula najezda na Srbiju on je ostavio jedno dete, mog dedu, koga nikada nije video, svoju ženu i majku, koji je 1912. poginuo kao srpski vojnik. Njegova žena, moja prababa, jedina je u celom tom području primala penziju Kraljevine SHS zbog svog muža...

http://www.pecat.co.rs/2013/06/mr-mehmedalija-nuhic-kako-svoj-krst-nosi-mehmedalija/


Brat je mio kojke vjere bio.
Preporuke:
109
4
9 utorak, 11 februar 2014 18:19
Apropo
Apropo nekih ljevicarskih interpretacija ovoga sto
se desava kod nas. Mislim da grijese kada ovim dogadjajima pridaju znacenje borbe protiv neoliberalnih okupatora. Treba pitati ovoga iz Udara sta ima da kaze na temu korporativnog bjelosvjetskog kapitalizma sa Zapada u cijim se raljama nalazi BiH. Mislim da o tome ne bi rekao nista, kao sto nije rekao ni do sada. Sta zelim da porucim ljevicarima iz Srbije, koje cijenim i postujem,i imam sa njima nekih dodirnih tacaka. Vi ste, dragi prijatelji, okruzeni marksistickim knjigama, a mi ovde smo okruzeni muslimanima. A muslimani iz BiH i marksisticke knjige su kao Marko Kraljevic i biciklo.
Preporuke:
77
4
10 utorak, 11 februar 2014 18:26
MR
Dobro se sećam jedne posete 2000te godine u Srbiji. Video sam kopije pesnice Otpora po asfaltnom putu u mojem selu gde je nekad bio kaljavi sokak a koji su socijalisti pretvorili u moderan put (Izvinjavam se našim atikomunistima za ova opažanja, ali istina je istina). Moj prijatelj iz detinjstva mi je doneo hrpu pamfleta Otpora. Odmah sam video o čemu se radi i nije mi se ni najmanje svidelo. Rezultate danas svi vide. Čak i moj otporaški prijatelj je na kraju video istinu. Pre nego što je umro rekao mi je: Vidiš, Milovane, sve sam ovo postigao u socijalizmu. A imao je stan u Beogradu i daču u rodnom mestu, bogatu daču. Nažalost, čoveku nikad nije dovoljno. Poetička pravda je da je na kraju sve otišlo dođavola. Nema nikog ko bi to sve nasledio i sve propade baš kad njegovi ljudi ugrabiše vlast. Sve to važi i za Bosnu. Rasturiše državu a sad i je đavo kriv. Mislili su da će postati mala Švicarska, a ono 50% nezaposlenih. E sad traže povratak na staro preko srpske grbače ali je kasno za tako nešto.
Preporuke:
95
3
11 utorak, 11 februar 2014 18:44
Drinko Končarević
Zadatak Adila i kompanije bio je da se bunt prenese na Republiku Srpsku ali izgleda da im je fitilj bio kratak. Na sreću nisu uspeli. Također im je izostala i šira podrška iz Srbije. Suzdržanošću, ovaj put su Srbi iz Srbije podržali Srbe u Republici Srpskoj. Znači možemo biti i jedinstveni (izuzetaka uvek ima).To se videlo po ponašanju naših ljudi, izjavama za medije i u okviru njih i komentari čitalaca. Brzo smo kosntatovali provokaciju koja je imala za cilj da NATO uđe u BiH i Republiku Srpsku a ne obratno, dobrovoljno. Sve su režirali krugovi spolja a na nama je da nešto naučimo: "kamenje u lepo održavanom travnjaku, kamenje u kontejnerima u blizini, kese sa kamenjem okačene u šahtovima, kamenje u dvorištima gde se vrata lako otvaraju, kamenje u krošnji stabala ... Uvek treba biti oprezan. Đavo ne spava. Nije dovoljno samo gledati, već treba i zapažati, na licu mesta ili na snimku. Sada kad je sve "pročitano" svaka akcija im je besmislena. Jedino što im preostaje jeste direktan napad. Čuvajmo se
Preporuke:
72
4
12 utorak, 11 februar 2014 19:05
Marko
Zahtevi su im tragikomični. Srbi krivi, a "brat" Arapin i vehabijski skup u Maoči nisu, a oni što organizuju ekskurzije u Siriju da se bore protiv normalnih civilizacijskih tekovina se proglašavaju herojima.

Praviti zajedničku državu sa sledbenicima zla iz Rijada je jednostavno nemoguće.
Preporuke:
84
4
13 utorak, 11 februar 2014 19:33
bolji zivot
Niko ne spominje RS,
daj Boze neka samo postojeci kantonalni vlastodrsci osjete fizicki strah - jer im nikakva opasnost ne prijeti od policije i pravosudja koje kontrolisu - te se i njihova primanja usklade sa prosjekom. Na vecim je nivoima vlasti to nemoguce jer zacas se to pretvori o nacionalisticke spinove o ugrozenosti.
A RS-u zaista niko ne brani da narod podrzava vladajuci estblisment,
zasto mjenjati nesto sto je dobro?!
Iskreno se nadam da se nece iskompromitovati primarni cilj preispitivanja privatizaciju velikih preduzeca u kantonima FBiH,
a koliko znam u RS-u je taj proces uspjesno zavrsen te stoga zamjeram svim ovim demonstrantima s kojim pravom pljackasku privatizaciju u Federaciji mogu uporedjivati sa onom u RS.
Svaka cast dodiku sto je odmah prozreo ciljeve demonstranata jer narod u RS-u nikad bolje nije zivio.
Dakle,
ne zamjerite ljubomornim federalnim radnicima sto sa zaviscu gledaju radnike u RS-u.
Neprijatelj (iz Federacije) nikad ne spava :)
Preporuke:
31
9
14 utorak, 11 februar 2014 19:43
Moj je život Švicarska, skoro pa savršen
Svaka čast vlastima u Republici Srpskoj, svaka čast Miloradu Dodiku, svaka čast kada u Republici Srpskoj nezaposlenosti uopšte nema, kada su nam plate 2000 BAM, kada imamo besplatno zdravstveno osiguranje, kada naši penzioneri imaju 1000 BAM penizije.Kada živimo životom "jednog Švicarca" i bolje od njega.Kada kod nas "teče med i mlijeko", kada smo toliko odskočili da je za nas Jugoslavija sirotinja, kako mi danas živimo...
Preporuke:
11
94
15 utorak, 11 februar 2014 20:06
Stanimir
S obzirom da prekomponovanje Balkana, prema zamisli Zapada, nije završeno, sasvim je moguće očekivati nove ,, pozorišne predstave'' ( poput ove u bosanske) i u narednom periodu.
Do sada smo imalu na ,, repertoaru'' predstave:
međunacionalni (verski) sukobi i socijalni bunt. Logično je očekivati da nas još čeka pobuna nacionalnih manjina i manjinskih grupacija kojima su kobajagi ugrožena ljudska prava.
Režiser i finansijeri su uvek isti.
Bojim se da Zapadu ponestaje originalnih ideja, a da ćemo mi Srbi, ovakvi kakve nas je Bog dao, ipak uspeti da osmislimo kako da pariramo i inostranim i ovim domaćim bitangama.
Samo će se neki ZAČUDITI!
Preporuke:
53
4
16 utorak, 11 februar 2014 20:13
Teoreticar zavere i blagi paranoik
@ socijala

a price o naoruzanju su tu da i dalje daju prevlast nacionalnoj u odnosu na klasnu svijest


Upravo obrnuto zemljace. Jedina je razlika sto je u ovom slucaju pojam klase identican pojmu naroda, odnosno po sredi je muslimanska klasa. Zna Aladin na sta cilja u svojim manifestima. Jedina manjkavost ove "klasne" borbe, barem po dfiniciji, jeste sto ona tezi diktaturi manjine - muslimaske klase, ogoljene od naciona i religije, nad hiscanskom binacionalnom i bikonfesionalnom vecinom. To nije socijala, niti klasna borba u sirem smislu, vec regresija ka nekom novofeudalnom kvazi begovatu, gde bi muslimaska kasta (ne klasa) bila uzdignuta na pijedestal apsolutne vlasti.
Ovde je na delu ideja nastala kloniranjem Islamske Deklaracije i ne bas jasne ideje o marksistickim postulatima, a zajednickom crtom koja se ogleda u principu legalnosti i eticnosti menjanja drustvenih tokova revolucionarnim, nasilnim putem.
Preporuke:
42
3
17 utorak, 11 februar 2014 20:14
shai
Nije istina da mi u federaciji
protestvujemo sa ciljem rušenja RS-a. Ako vam je dobro kako Dodik
kaže, živjeli tako sljedećih 100 godina. Onda na sljedećim
izborima svi glasajte samo za njega, on će imati većinu, neće
morati koalirati s nikim drugim i biće vam još bolje. Prema
federaciji podignite berlinski zid ako želite, ne smeta mi. Mi u
federaciji želimo da nešto promjenimo. Ako uspijemo, za 30 godina
ovo bi trebala biti zapadna njemačka, vama će u tom slučaju
ostati uloga istoka. Vidjećemo za 30 godina ko će rušiti taj zid?

Samo bih vas jedno zamolio, iskreno,
kad već niste nasjeli našoj propagandi, nemojte nasjesti ni
propagandi vaših vlastodržaca pa da dođe do međunacionalnih
sukoba, ova oligarhija je takva da će pristati i na pravi sukob samo
da se zadrži na vlasti. Uostalom, treba samo malo uporediti,
promjenom vlasti šta gubimo MI a šta gube ONI ??? Zar i to treba
nekome objašnjavati???
Preporuke:
16
82
18 utorak, 11 februar 2014 20:38
gavrilo
ovi namješeteni protesti ugasiće se sami od sebe ako se ne preliju na RS koja je glavni njihov cilj!eto da prvi put žalim NATAŠU KANDIĆ, baš mi je žao a trudi se vidi se!
Preporuke:
55
6
19 utorak, 11 februar 2014 23:35
Samuilo prostačina
Dobro momak i tačno.
Dok sam čitao setio sam se Icka.On je tražio da se trupe EU upute u Bosnu.Onda se porekao,Icko je znao plan, pa je zamenio dane,Mislio ja da je plan dospeo do tačke kad je drama tako velika da se samo EU trupama može nekažnjeno da freši.Baš je lukav i domišljat taj Icko , Micko
Preporuke:
32
2
20 sreda, 12 februar 2014 00:23
Nagovorio se Šerif Meklaud
Nagovorio se Šerif komandant mudžahedin 7 muslimanske brigade:

http://www.nasevijesti.com/index.php/video-sadrzaj/20498-videoserif-patkovic-qpoginucemo-ako-neko-pokusa-ugroziti-ustav-i-manipulisatiq.html
Preporuke:
6
1
21 sreda, 12 februar 2014 00:38
Stanić Milan
Gledajući večeras treći Dnevnik RS,sa žalošću moram konstatovati da se"infekcija" događanja naroda prenosi na RS.Istina, ne postoji(još uvek) instrumentalizovana i organizovana kritična narodna masa,međutim političke partije traže organizovanje prevremene(vanredne )izbore radi preraspodele političke moći u čemu perjanicu nosi SDS, koja u suštini nije bila nikada državotvorna stranka.Njeni kadrovi osvajanjem političke vlasti uvek su se obreli u kriminalu.Istina i Dodikov SNSD se godinama ponaša bahato,bez potrebne socijalne osetljivosti,upletena u mrežu čineći spregu između politokratije i krompradorske buržoazije.Ali, da li je sada vreme?Sad je jasna i političa projekcija tuzlanskog "Udara",da se kriza u FBiH prelije u RS radi čega su kao probni balon putem "Helsinškog odbora" pokušali to organizovati u Prijedoru i B.Luci,pa kad to nije dalo očekivani rezultat pokušali su eksportom žive sile stvoriti uslove za realizaciju zadatka "drugog koraka".
Preporuke:
26
1
22 sreda, 12 februar 2014 00:39
RADONČIĆEV ODGOVOR NIKŠIĆU
RADONČIĆEV ODGOVOR NIKŠIĆU: Pakujte kofere i spremite četkice za zube!

Nermin Nikšić ima nerješive probleme sa privatizacijama i sistemskom korupcijom opljačkanim narodom, a ne ministrom sigurnosti koji neće - čak i kada bi imao zakonske ovlasti za tako nešto - da ohrabruje policiju za tuču sa svojim narodom zbog lopovskih zadnjica i toplih ministarskih fotelja.


http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/radoncicev-odgovor-niksicu-pakujte-kofere-i-spremite-cetkice-za-zube
Preporuke:
3
5
23 sreda, 12 februar 2014 01:04
Velaskez
@bolji život

Ili sam ja lud, ili tebe čitaoci nisu razumjeli, pa ti dadoše toliko pluseva! :) Dobio si jedan i od mene.

A @shai, bez ikakva razloga, dobi mnogo minusa...

Šalu na stranu, možda će se ovi socijalni protesti u Federaciji BiH instrumentalizovati, ali nikakav "Udar" nije pokrenuo demostrante u Tuzli. To je laž. Zna to i naš "balkanski špijun", ali više voli da spinuje...

Ja ne živim u Federaciji, volim Republiku Srpsku, ali ne volim da vidim kad se neko "blati" bez razloga...
Preporuke:
4
17
24 sreda, 12 februar 2014 09:07
Kokolo
...su daleko od islamskog radikalizma.Zaista bi bilo zanimljivo cutio sta organizatori vasih protesta misle o neoliberalnom kapitalizmu, o cinjenici da je upravo taj ekonomski pravac izazvao nevidjenu krizu, koliko su vasi mentori zasluzni za stvaranje elita, kako bi to unitarna BOsna doprinela resavanju socijalnih problema, kako vam u borbi protiv birokratije i tehnokratije moze pomoci jedna visoko birokratizovana organizacija kakva je EU, sa svim njenim besmislenim i neofasistickim zakonima koji se ne smeju krsiti jer je to ,,za sve najbolje". Vi ste, dragi moj, ISKORISTENI, vas gnev je poisluzio za druge svrhe, bez uticaja na RS vas protest ce propasti, zivi bili pa videli. Upravo zato jer nemate jasno profilisan program, jer se sve svelo na lupanje i paljenje, cim se ta energija potrosi i vi ste izduvali. Oni koji vas vode, cine to iz razloga koji ponajmanje imaju veze sa ekonomijom, u sta se uklapaju i Inckove izjave. Zato, malo hladnije glave o svemu razmislite, kasce vam se.
Preporuke:
10
1
25 sreda, 12 februar 2014 09:58
bolji zivot
Moj velaskez,
ovdje i ironiju trebas pod navodnike stavljat da bi neko bilo sta razumio. Ove drustvene mreze su zaglupile ljude do krajnjih granica.
Svak po automatizmu lajka na nevidjeno,
citaju samo ono sto potvrdjuje njihove stavove,
kao sto je Dzoni pjevao: '... a i to sto citaju - krive stvari citaju...'
sve je prokleto,
nema definitivnih istina,
ne postoje ni pobjeda ni poraz,
ostaje samo ocaj i agonija
Preporuke:
6
5
26 sreda, 12 februar 2014 12:44
Husein_kapetan
Ma sve je ovo zavera ustaško-džihadska protiv srpskog naroda koji usput rečeno živi srećno i u blagostanju.
Preporuke:
8
24
27 sreda, 12 februar 2014 15:22
Kupujmo domaće 2
Kao veliki protivnik okupatorske politike i domaćih pismonoša-čitača, što zlim namjerama ostvaruju svoje novčane ciljeve skrivajući se iza vlastiti medijskih zavjesa, u istoj ravni su im i političari u Republici Srpskoj i Federalnom dijelu BiH, koji su Ustavom osigurali novčanu dobit kakvu nigdje na svijetu nema. Kako ovi prvi ne ukinuše im to pravo kad mogu sve, govori stvarna slika u obe polovine ove nesretne države.
Teško da će obična raja stati u kraj takvima, jer evo muzika se već pušta, kao i Tito 1968, što svaki psiholog i filozof govori svojim studentima "Kad hoćeš da smiriš bunt pobunjene mase, pusti muziku, ostaće sve isto". Naravno, najbolje je strana, koju ne raumiješ, tapkaj u mjestu i gledaj u jednu tački. Onaj što kajmak skida (Ustavom), možda i neku kašičicu prospe tebi.
Preporuke:
0
9
28 sreda, 12 februar 2014 21:33
vukajlija
http://vukajlija.com/zabava/posteri/662859
Preporuke:
8
0
29 četvrtak, 13 februar 2014 11:49
brm
Sadik Ahmetović:
„Bojim se da je cilj protesta podjela Federacije BiH, ali vjerujem da će patriote BiH prepoznati te opasnosti, kao i svi oni koji vole ovu zemlju, članovi porodica ubijenih u ratu“
„Imam neke informacije da je grupa navijača FK 'Slavije' iz Istočnog Sarajeva izvršila paljenje Predsjedništva"
Almir Mehonić, urednik magazina Divan, : „Očito su demonstracije metod pritiska na neposlušne Bošnjake u vlasti. Želi im se pokazati da su vrlo ranjivi. Da se ima i alternativa unutar tog korpusa koja će pristati na sve zahtjeve i naloge. Državna bezbjednost i tajne službe uvjek su kontrolisali vođe navijača i huliganskih grupa. Njima je očito dat signal da mogu da ruše i pale. To se ne radi po Republici Srpskoj. Zbog čega?“
Preporuke:
1
9
30 četvrtak, 13 februar 2014 11:52
brm
Fatmir Alispahić: „Haos u krajevima sa bošnjačkom većinom dugo je najavljivan i organiziran, kako bi se socijalni bunt odveo u krivom smjeru, ka autodestrukciji koja hrani ideju za otcjepljenjem Republike Srpske i stvaranjem tzv. trećeg entiteta"
Zlatko Lagumdžija: „Tačno oni dijelovi u kojima su Bošnjaci većina pokušavaju se predstaviti kao nefunkcionalni, u kojima institucije ne rade, što je interesantno, s obzirom na to da su penzije u FBiH za 20 posto veće nego u RS-u, a veće su i prosječne plate."
Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH, u izjavi novinarima rekao: „Nisam vidio borce, nisam vidio ozbiljne ljude, nisam vidio invalide. Vidio sam neke ljude koji su drogirani“
dirljiv "međietnički sklad" pa sad recite da niste isti
Preporuke:
1
5
31 četvrtak, 13 februar 2014 13:20
Re: Moj je život Švicarska, skoro pa savršen
Sve ćemo da damo Dodiku i ekipi da odnesu sa sobom u Beograd ali sa vama nećemo. Ne da nećemo sada, nećemo više nikada. Vi ste svoju šansu za zajedništvo konačno potrošili.
Preporuke:
11
1
32 petak, 14 februar 2014 12:59
Sava
Izgleda da su mnogi zaboravili da je RS dugo godina prakticno bila u ekonomskoj blokadi od strane tzv.zapada,a da je Federacija bila obasipana donacijama i zapada i Saudijske Arabije.Medjutim,"bosnjaci" jos uvijek imaju feudalni mentalitet iz doba svog nastanka,u vrijeme osmanske Turske(i uporno ga njeguju):da bi oni trebali da budu povlastena kasta, a ostali "raja", pa nece da rade.Isti ti ljudi u dijaspori su veoma preduzimljivi i radni.Dakle, problem je u njihovoj indoktrinaciji.
Drugo,ko god bi dosao na vlast u RS, umjesto Dodika, bilo bi mnogo gore u ekonomskom smislu jer bi i taj morao da se "obogati",tj. da "prisvaja", a, osim toga nije Dodik valjda uzrokovao svjetsku ekonomsku krizu, niti on upravlja njome, niti je on moze rijesiti.Cinjenice su da pokusava u toj oblasti da nesto poboljsa, pa ponesto i uspijeva (npr.prikljucivanjem Juznom toku).
Preporuke:
7
2
33 subota, 15 februar 2014 11:21
vlado
jedan od zahtjeva je jedinstvena BiH a 92 su započeli rat protiv srpske. NEDAJ SE REPUBLIKO SRPSKA,živio dodik.
Preporuke:
5
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner