Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Protesti i teorije zavere

Komentari (36) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 04 mart 2014 15:26
SIMULAKRUM
No, već sa Asanžovim i Snoudenovim otkrićem tajnih depeša koje američki centar razmjenjuje sa ambasadama po svijetu, više nema osnova za pežorativnu upotrebu sintagme „teorije zavjere“


zato je tu Dejvid Ajk, da u 90% istine, ubaci poluistine,laži, fantazije (reptili,itd)...u cilju diseditovanja istine. Nije slučajno BIVŠI BBC NOVINAR, kao što mu je kolega Konvel "bivši" agent CIE.

Slično je i sa genocidom u NDH. I ovde ima "slučajno" nekih koji pominju dva miliona ubijenih i sl.
Preporuke:
20
2
2 utorak, 04 mart 2014 15:27
Srbin obični
Kada je o Bosni riječ malo je tu šta spontano. Iz puno razloga. Ponajprije zbog istorijske i atavističke mržnje između naroda koji žive na tom prostoru, a koja se - nezavisno od vremena, stranog okupatora i imovne situacije - začas rasplamse. Do sada je obavezno završavala pogromom Srba.

Nije spontano ni to da su u BiH glavni faktor američki vele poslanici, dakle predstavnici države koja je Aliju Izetbegovića 1992. nagovorila na rat, pa ga onda pustila da ga voda nosi. Kakva je bila u Bosni uloga Zapada i SAD ponajbolje se vidi ovih dana u Ukrajini. Naravno ko hoće da vidi.

Nema nikakve sumnje da Zapad može srušiti Republiku Srpsku, rušeći Milorada Dodika i otežavajući ionako tešku ekonomsku situaciju u RS. Ne baš puno pametnih i nepoštenih u RS ima dovoljno, i vjerovatno bi se mnogi među njima rado upustili u avanturu.

Ono što Republika Srpska mora uraditi je da svim sredstvima kako-tako popravi položaj onih najugroženiji, a naročito mladih. To se, rekao bih, može i MORA.
Preporuke:
34
1
3 utorak, 04 mart 2014 16:58
tajming
Pored mase nezadovoljnih, obično postoji organizator, transparentan ili u pozadini.


navedeno možda staviti u kontekst posete F.R. FBI, dan ili dva,tri...pre tih zbivanja.

Ili poste istog PPV-u, dva meseca. Sasatali su se etno parku kraj Bijeljine (Stanišići).

Bio je sinoć PPV kod onog Marića. Baš "slučajno" pred izbore !

aliizgleda da je prevarant i demagoški lažov prava mera za Srbijance (mahom).
Preporuke:
13
3
4 utorak, 04 mart 2014 17:29
Nenad
O toj temi Vi već dugo pišete, a meni jedno nije jasno;da li se jasan i precizan plan SAD o kolonizaciji manjih i nesposobnih naroda i država može nazvati"teorija zavere".Što se tiče Republike Srpske,tu je specifična situacija, već dugo se na vlasti nalazi sloj ljudi koji su za vreme, dok je trajao sukob u BiH,bili po strani ili, su "razvijali" svoj biznis(šverc)na relaciji: Srbija-Crna Gora-BiH, ili su bili bliski vrhu vlasti te lako uskočili u mašinu za pljačku države.RS je ostala "kost i koža" što su je oglodale "patriote".Ne želim da samo upirem prst u predsednika Dodika,nego i na hordu njegovih "satrapa".Svakome u RS je jasno šta je na sceni u Federaciji BiH i ako se prelije u RS "piši propalo".Neshvatljivo je, da narod koji vidi da mu je na pragu opasnost da nestane,nema osećaj kolektivne odgovornosti i morala, da od države ne uzima i više nego što ona ima.Nije mi jasno kako neko za 20E može da proda svoj glas,a zna da će možda baš on dovesti neku moralnu protuvu na vlast.
Preporuke:
14
2
5 utorak, 04 mart 2014 17:33
Prvo skoci pa reci hop
Sve je to fino, ali neka gdin Kecmanović odgovori u kojoj državi se išta promijenilo mirnim demonstracijama.

Svaka revolucija uzima svoj danak i praćena je pojavom nasilja..od Francuske revolucije, Američke itd...u konačnici kakva je bila srpska revolucija u Hrvatskoj i Bosni 1991-92. godine nego li oružana i nasilna...sigurno nije bila praćena mahanjem zastava i pjevanjem pjesmica. Probalo se sa Yutelom, pa smo vidjeli kako je završilo. Dok ne padne mrtva glava, nema revolucije i stvarne promjene stanja u društvu...nažalost to je tako.

Temelji demokratije i ljudskih prava su udarani nasiljem prvobitno...samo što je neko temelje udarao prije 100 i više godina, a neko udara danas.

Nasilna promjena režima je sastavni dio historije. Kako je to Rusija prestala biti carevina? Mirnim putem? Kako da ne. Danas kada to slično radi Ukrajina, Rusija se osjetila prozvanom da drži predavanja...ta ista Rusija koja je sljedbenik tekovina nasilne Oktobarske revolucije.
Preporuke:
6
23
6 utorak, 04 mart 2014 18:23
Nenad
Poštovani profesore Kecmanoviću,Kada je u pitanju RS, Vi savršeno dobro znate, sve šta se dešavalo,šta se sada dešava i šta će se dešavati ako se bude narod poveo za primerom Federacije BiH.Vama lično zameram,što kao nesporni autoritet,nekada ne skrenete pažnju vlasti u RS da osim njih postoji i narod.Svi bi osuđivali borce koji su izneli teret stvaranja RS ako bi otvoreno tražili smenu vlasti, a ova ih je bestidno dovena na nivo poslednje bede i fukare.Ako nisi u SNSD ili član njenih prišipetlji nema šanse da se zaposliš ni kao poljak.Na žalost, mi nismo narod koji ima kapacitet da uradi išta
ouzbiljno.Intelektualci mudruju,ali nema šanse da nešto korisno doprinesu.Više nemamo profesora univerziteta čija se,makar jedna,rečenica može citirati.Diplome se kupuju(obratiti pažnju i na pojedine predsednike država),korupcija je bezprimerna.Tako da nama ne treba teorija zavere jer se kod nas "politička ološ elita" debelo zaverila protiv naroda i na kraju će ga ...
Preporuke:
11
3
7 utorak, 04 mart 2014 19:21
tačno u metu
A šta biva sa demonstrantima? Nakon kratkotrajnog ushićenja što su spontano iskalili opravdani revolt, vraćaju se kući da nastave da čekaju posao, zakasnele plate i male penzije. Još odložene i umanjene za budžetske troškove popravke razbijenog i spaljenog.
Preporuke:
11
2
8 utorak, 04 mart 2014 19:35
ali...
„Teorije zavjere predstavljaju moralnu uvredu za te ugrožene ljude!“ itd. To je apsolutno tačno, ali ...


ali...

3. Dok su Munja i njegove kolege paraobavještajci godinama kao visokopozicionirani policijski i vojni rukovodioci, prikrivali i uništavali dokaze gnusnog zločina nad porodicom Halilović, te putem svojih saradnika advokata pakovali robiju komandantu Armije Seferu Haliloviću, ja sam zadokumentovao iskaz teroriste Herende u kojem priznaje da su pripadnici terorističke jedinice „Ševe“ po nalogu svojih pretpostavljenih, podmetnuli eksplozivnu napravu na balkon porodice Halilović u cilju likvidacije komandanta Armije BiH, čime su počinili djelo veleizdaje i slabljenja odbrambene moći države.
Preporuke:
6
0
9 utorak, 04 mart 2014 20:03
Nebojša
Profesor Kecmanović isključivo osluškuje politiku Dodikovog SNSD i tako piše,postoji na sajtu arhiva pa nek se svako uveri.Od 2006 pa do danas kako traje ova borba za RS protiv teorija zavere,SNSD ulazi u koaliciju sa Lagumdžijom,istog proglašava ministrom inostranih poslova,na nivou RS koalira čak i sa SDA,pristaje na 15 ovlaštenja manje,popis 2013,svaki dan najave referenduma i slično.U ovim tekstovima nema nikakve anticipacije niti hladne glave,jer su stranački.O RS i BiH profesor zna manje nego što bi trebalo,nikada ne promoviše pluralni sistem Republike Srpske nego plemenski,tako Dodik dođe u neko selo i kaže glasajte za mene i doći će vam struja to je suština.
Preporuke:
7
7
10 utorak, 04 mart 2014 20:56
Dragan Banja Luka
Da nastavim profesorovu priču o 4. Rajhu: Njemačka je poluaktivno podržala evro-majdance ali aktivno proteste u (F)BiH.

Evo par pokazatelja:
- Jedino su njemački mediji najaktivnije i u realnom vremenu izvještavali od samog, bezazlenog početka dešavanja u Tuzli, Sarajevu, do eskalacije nasilja te post-nasilnom periodu demonstracija..
- Njemačka je inicijator zahtjeva o "reorganizaciji i stabilizaciji" stanja u BiH pred evropskim institucijama.
- Omasovljavanje aktivnih diskusija po ovom pitanju:
Evo jedne od:

"TransConflict hopes to develop a comprehensive overview of conflict in Bosnia and Herzegovina – its background, current situation and proposals for conflict transformation"

http://www.transconflict.com/2014/02/collaborative-conflict-transformation-in-bosnia-and-herzegovina-122/

(dobijeno iz liste koju šalje Univerzitet iz Graca, pogodite koja katedra)
Preporuke:
9
1
11 utorak, 04 mart 2014 21:14
Dragan Banja Luka
Nastavak: Protesti u FBiH su dobili cilj, otvorena je nova realnost. Već je dobila međunarodnu dimenziju.

Sljedeći potez Njemačke je "Sanader scenario" za Milorada Dodika (multimilionske prevare)gurnute u javnost radi izbora ali i radi udara na srpsku nacionalnu retoriku.
"Sanader scenario" se sprema za mart-april mjesec.

I.. šah mat. Ko god da bude izabran za sljedećeg predsjednika postaće Uroš Nejaki. Ne zbog sposobnosti, već zbog okolnosti.

Cilj ovoga nije sljabljenje Milorada Dodika već srpske nacionalne svijesti ili tačnije dovođenje društva u željenu situaciju korištenjem "Nebel des Krieges".

Za profesora Kecmanovića:
Nažalost, ne posjedujemo političku bezbjednost koja vodi računa o ovim stvarima i time smo ranjivo društvo. Profesore Kecmanoviću, "Nebel des Krieges" nije usmjeren na Dodika, on nije cilj, cilj je otvaranje NOVE PARTIJE ŠAHA u BiH. Ovo vam govori isti onaj koji je upozoravao na (da citiram samog sebe) "Šarpovu mašineriju". Kontaktirajte me na Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Preporuke:
9
2
12 utorak, 04 mart 2014 21:51
Nauka
Kakvi li nam tek studenti trebaju biti ako im je izvor nauke ovakav ?
Preporuke:
4
13
13 sreda, 05 mart 2014 00:07
Niko
Nije moguce da KIM i BiH ostanu jos dugo vremena u sadasnjem stanju. Neko ce u Srbiji da potpise priznanje nezavisnosti KiM, te labavost Vojvodine, a BiH ce biti milom ili silom sva pro americko-turska. Srbe samo moze da izvuce neki novi Veliki rat, pod uslovom da budu na pobjedickoj strani i da misle samo o sebi i svojoj drzavi. Dakle, da urade sve kontra onome iz 1918. Zadnjih 100 godina su Srbi stracili. Mazda narednih 100 nece??!!
Preporuke:
5
3
14 sreda, 05 mart 2014 02:08
G.S.
Bilo bi vrlo čudno kada bi neko poverovao da su nemiri u BiH spontani.Što se tiče teorija zavera,njihovo publikovanje je veoma unosan posao koji piscima donosi sasvim pristojnu zaradu.Michael Barkun,konsultant FBI,autor kwige A Culture of Conspiracy Apocalyptic Visions in Contenporary America, tvrdi da je istraživao Iluminate i da je došao do podataka da su oni osnovani 1776.gdine,zabranjeni 1780 i prestali da postoje 1787.godine.Dakle,ono što se kasnije pojavljivalo su npr.Novi Iluminati sa Novog zelanda,odnosno kvazi Iluminati.Ista stvar je i sa ostalim teorijama o Masonima,Templarima,Jezuitima,Cionistima i njihovim kombinacijama kojih ima veliki broj.Ponešto se da naučiti iz svih tih teorija ali je mnogo važnije pratiti šta se u stvarnosti dešava kako nas neka teorija ne bi odvukla na pogrešnu stranu.A dešava se da je srpstvo ugroženo na sve moguće načine i da u informacijama preovladava laž koju treba razotkrivati i anulirati navođenjem istinitih podataka.
Preporuke:
2
2
15 sreda, 05 mart 2014 11:16
siniša @ Prvo skoči pa reci hop
Pomenuli ste Rusiju, pa da i ja pomenem Tursku.

30. marta ove godine, za nepunih mesec dana zakazan je referendum koji je predviđen ustavom Ukrajine po kome se autonomne oblasti kao što je Krim mogu izdvojiti ako se održi referendum. Referendum je zakazan.

Krim će se izdvojiti. Takođe i Odesa. Sve to na sto kilometara od tzv. Istambula, mi kažemo Konstantinopolja. Tog dana kad se izdvoji Krim, biće zatraženo od ruske Dume da prihvati Krim u sastav Rusije, što je moguće i po ustavu i po međunarodnom pravu. Krim i Odesa. Istog dana, Rusi narede Ukrajincima da napuste te luke jer su Ruske. Oni pripucaju. Znate šta će u tom ratu prvo pasti.

Istambul. U tome će glavnu ulogu da oduraju Jermenija i Grčka. U onom Krimskom ratu je to propušteno zbog berlinskog kongresa, ali sada, ko zna. Možda se obnovi Vizantija, doduše kao republika. Sa dva parlamentarna doma, od kojih je jenad dom naroda u kome bi sedeli Jermeni i Grci i Turci, ako se Turci ne odreknu imen, vere i nacije.
Preporuke:
4
2
16 sreda, 05 mart 2014 15:38
Prvo skoci pa reci hop
Dragi Siniša zar vi zaista vjerujete u sve to što pišete??? Mislim zaista dajte malo odvadite u tom svom scenariju. Pozavidio bi vam i Spilberg :)

Rusiji nije interes da pripoji zvanično dijelove Ukrajine, već želi da ima efektivnu kontrolu nad svom infrastrukturom na Krimu. Hoće li neko Krim priznati kao državu ili neće, to Rusiju ne zanima. Rusija će djelovati na principu Osetije i Abhazije u Gruziji. Bitna je kontrola, a ne mrtvo slovo na papiru.

A Rusi napadaju Istanbul??? Pa je li vi znate da su te dvije države najveći strateški partneri i da su iz godine u godinu sve bliskiji. Srbi misle ako oni mrze Turke, da i Rusi odmah po automatizmu to moraju. Turska je Rusiji milion puta bitnija od Srbije i Srba....samo što vi još uvijek niste toga očigledno svjesni, jer vam se bratska ljubav ogleda u istim bojama zastava. Srbija je Rusiji samo sredstvo za prepucavanje i izvlačenje para.
Preporuke:
6
4
17 sreda, 05 mart 2014 15:40
:):):)
Moj Sinisa moja grud'o leda :)
Da te nema trebalo bi te izmisliti,
Pricati tebi o kineskom priznavanju integriteta ukrajine je uzaludno,
o zatvaranju bosfora i dardanela za crnomorsku flotu za tebe je nerealno,
ali ok. rusi ce to sve zauzeti,
vec se narod na traktore pokupio i napusta Stmbol,
...ups. Konstantinopol,
znaju da je rusija sada dest puta i ljudski i materijalno jaca od nekadasnjeg sssr-a.
Ia ovih virtelnih igara - lako to ide,
a realnost... ma ko realnost sisa kad se zoves sinisa
Preporuke:
4
1
18 sreda, 05 mart 2014 16:28
ANALITIČAR
BOSANSKO PROLjEĆE tj. BOŠNjAČKO PROLjEĆE je tipična OBOJENA REVOLUCIJA ali ja bih prije kazao neuspio pokušaj OBOJENE REVOLUCIJE . Akteri USA ambasada u BH u Sarajevu - US ambasador Nikolas Hil , zatim Nidžara Ahmetašević - tj. takozvani PLENUM GRAĐANA , ta Nidžara je stipendista Stejt Dipartmenta i britanske Vlade . Uz Hila i PLENUM GRAĐANA operativni dio tj. nesprečavanje divljanja demonstranata čak dva dana Fahrudin Šćepo , američki igrač , Radončić . Njegova stranka SBB BiH - Stranka za bolju budućnost BH je u vezi sa pokretom Hizmet Fetjulaha Gulena - u Bosni to je pokret DŽEMAT NUR , američka špijunaža pod firmom obrazovno verskih institucija , HIZMET tj. Fetjulah Gulen bogati imam iz Turske ima 73 godine i prebogat je , propovjednik i mmam koji živi u USA , agent CIA , Amerika upravo preko njega ruši Erdogana jer je Erdogan prišao Rusiji- Erdogan je htio da uđe u Putinov vojni šangajski savez Rusija - Kina . Erdogan sa Putinom , odmah američka odmazda nad Erdoganom preko Gulena !!!
Preporuke:
3
3
19 sreda, 05 mart 2014 16:55
siniša @ :):):)
Ne morate vi meni da pričate o kineskom priznanju integriteta Ukrajine, evo ja ću vama reći o ruskom priznavanju integriteta Ukrajine.

Rusi su svojim potpisom garanti tog integriteta. Juče sam slušao izjavu u tom smislu senatora gornjeg doma Dume, a i Putin je lično rekao da Rusija nema ni cilj ni interes da "osvaja" i "zauzioma" još teritorije. Oni su svakako najveći, šta će im još teritorije. Ja slušao i gledao tu izjavu svojim očima i ušima. Ne treba mi vaše tumačenje.

Ali. Ukrajina ima Ustav, u tom Ustavu piše i taj Ustav garantuju Rusija SAD i Velika Britanija da je Ukrajina zemlja sastavljena od regiona, koji imaju pravo da se putem referenduma izdvoje. Taj Ustav je garant integriteta Ukrajine. I taj ustav i taj integriteg garantuje Rusija lično.

Ukrajina ima integritet, a regioni imaju pravo na referendum i otcepljenje. Potpisali SAD i Rusija.

Narod Krima i ostalih regiona će odlučivati.

Šta je sporno? Šta se ljutite na mene? Šta sam vam ja kriv?
Preporuke:
3
4
20 sreda, 05 mart 2014 21:10
Stanić Milan
O razlozima,zbog čega se "sarajevska revolucija" nije prelila u RS napisao sam u nekoliko navrta svoju ličnu impresiju,kod koje još uvek stojim.KOji je osnovni problem RS?

1. RS je postala privatna država sa svim onim negativnim atributima, što takvu situaciju karakteriše u društvenom smislu .Akademik Ekmečić će u jednoj svojoj knjizi konstatovati da "homogena društva ne pucaju tako lako."Da li će i do kada RS biti homogena kad su centrifugalne sile toliko jake(a ogledaju se u nepotizmu,padu životnog standarda,urušavanje materijalne proizvodnje,ekstremne vanjske zaduženosti - dakle ne postoji pozitivan primer?).

2.Zaboravili smo neke lekcije(bar mi koji duže pamtimo)o interesnim sferama,metodama i načinu ostvarenja sebičnih interesa veliki sila.RS je mala kritična masa,ranjiva - orahova ljuska u uzburkanom i olujnom političkom moru,a g. Dodik okružen polupismenim ljudima uporno upravo tim silama"gura prst u oči".Do kada?
Preporuke:
5
1
21 sreda, 05 mart 2014 21:46
analitičar
@ STANIC MILAN
Izvinjavam Vam se ali otkud Vam pravo da okruženje Predsednika Dodika nazivate polupismenim ljudima . Molio bih Vas da prvo kažete gdje živite jer ako živite u RS onda Vam uopšte nije jasno da Predsednik Dodik nema za savetnike polupismene ljude nego veoma inteligentne ljude . Da li hoćete da kažete da je visoki stepen političke zrelosti Srba u RS i BiH politička nepismenost ?
Ili je upravo suprotno politička ZRELOST
Je li treba da nas vode hohštapleri kao Čavić ili ljudi kao Ivanić čija stranka i u doba njihove najveće snage nije imala odlučnost a da ne govorim da nisu imali nikakvu državnu viziju
A SDS nije sjenka državotvornog SDS-a , niti su patriote kao ranije , pola ih je ucjenjeno od strane stranih agentura , niti imaju ni glavu ni rep , puruju sa Konradom Adenauerom , ne znam ?
Preporuke:
0
2
22 sreda, 05 mart 2014 22:11
Stanić Milan 2
Stanić M.-"analitičar"

Vaš nick upravo govori o Vašem poznavanju društveni nauka.Politika je pragmatika i veština mogućeg,a ne dernjanje pod šatorom na Manjači sa Bajom -Malim Knindžom "Od Topole ,pa do ravne Gore...U nekoliko navrata u svojim komentarima citirao sam Hrista kad se obraćao svojim učenicima("Budite lukavi kao zmije i bezazleni kao golubovi"...)To je veština vođenja politike ne od danas, nego kroz vekove.A, za politiku gospodine upravo treba biti takav,a ne dobivati serijsku frakturu rebara od srbstva,jer kako reče francuski filozof Munije:"Politika nije sve,ali je u svemu."Kad je pravljena RS gosp. predsednik je presedo u Beograd,a moja malenkost 4 god. na frontu zajedno sa mojim drugovima.Zato danas nas borce boli nepravda do neizdrživog bola,jer dok su oni ratovali neko im prodade radna mesta.A, 100.000 penzionera sa manjom penzijom od 200 KM.Neko reče,nema se za kruv i mleko.Ima - al' se nema za ništa drugo.
Preporuke:
3
3
23 četvrtak, 06 mart 2014 05:42
Flegmatic
Zanimljiva je ova teza gospodina Stanica o "zahebantima" u vrhu RS koji nista ne rade osim pljacke i guranja prsta u oko velikim. Naravno da ne bih stavio ruku u vatru za mnogo stosta u Republici Srpskoj, ali ni za gore navedeni zakljucak izveden iz komentara gospodina Stanica.
Preporuke:
1
3
24 četvrtak, 06 mart 2014 12:51
analitičar
@ PRVO SKOCI PA RECI HOP
Nastavljaš iskompleksirani balijo da pišeš na srpskom portalu , pri tome zaboravljaš da vi balije ne vodite muslimansku politiku , vi vodite američku politiku koja je poražena u Ukrajini i Siriji , Gruziji . Radončić je USA igrač pa naravno da je uz Fetjulaha Gulena tj. HIZMET pokret - DŽEMAT NUR , a Bakir Izetbegović je uz Erdogana koji je molio Putina da ga primi u vojni šangajski savez RUSIJA + KINA . Dakle Erdogan je uvidio da ga je NATO tj. Amerika koristila kao Trojsnskog Konja u pokušaju rušenju Sirije a Putin štiti Siriju kao i Revolucionarna Garda Irana Al-Kuds . Vi balije ste poraženi !!! RS priprema dokumente za OSAMOSTALjENjE !!! Erdogan je molio Putina da ga primi u ŠANGAJ , odmah ga je AMERIKA kaznila aktiviranjem Gulenovih ljudi u Turskoj . A SDA tj. Izetbegovića ruši Amerika preko Radončića a to je pokušaj i rušenja Dodika / RS i SNSD-a
Nikada od Dejtona položaj RS nije bio jači a vaš SLABIJI , NIKAKAV , PORAŽENI STE DO KRAJA !!!
Preporuke:
2
1
25 četvrtak, 06 mart 2014 13:04
analitičar
@ PRVO SKOCI PA RECI HOP
Iskompleksirani balijo , vi gledate u Erdogana kao u velokig državnika koji će IZLOBIRATI ukidanje Republike Srpske . A pritom ne znate da je " veliki Erdogan " u Sankt Pterersburgu molio Putina da primi Tursku u ŠANGAJ , vojni savez RUSIJA + KINA . Dakle vaš balijski zaštitnik MOLI , podvlačim MOLI , Putina ( GARANTA REPUBLIKE SRPSKE ) da ga primi u Šangaj , odmah zatim Amerika aktivira sponzora AMERIČKOG ISLAMA Fetjulaha Gulena bogatog turskog imama koji živi u USA i koji je agent CIA , ekipa Grahama Fulera , dakle Gulenov pokret HIZMET , u Turskoj DŽEMAT NUR , ruši za račun Amerike Erdogana . D li znaš iskompleksirani balijo da je avijacija turske armije tukla ISIS gdje se nalaze vaše balije vahabisti , da li znaš da Turska tj. Erdogan je sve bliži Rusiji a sve dalji Americi , da li znaš da takav IZUZETNO JAKI PUTIN štiti RS i Dodika !!!
Pojma vi glupe balije nemate , djelite se na SDP , SDA , SBB BiH , na Babine Abdića . Nemate pojma ni o čemu , ....
Preporuke:
1
1
26 četvrtak, 06 mart 2014 16:13
analitičar
@ PRVO SKOCI PA RECI HOP
Šta je bilo glupi balijo u Ukrajini ? Ruska služba sada po drugi put pustila presretnuti snimak , ovaj put između Ešton i USA ambasadora u Kijevu Pjata gdje Ešton priznaje da snajperisti koji su ubijali po Kijevu nisau od Janukoviča nego njihovi - NATO-ovski . To su vaši američki sponzori , vi ste na Markalama pucali po pijaci a NATO Jugend u Kijevu je pucala na svoje kao što je u Damasku u Istočnoj Guti bačen hemijski agens upravo tamo sa položaja gdje je al-kaida koju Armija Sirije drži u okruženju . Čujem da su vaša braća iz al-kaide super prošli u Siriji 230 mrtvih u 2 zasjede sirijske armije
BRAVO BALIJE , na odličnom ste putu : )
Preporuke:
2
1
27 četvrtak, 06 mart 2014 16:29
analitičar
@ PRVO SKOCI PA RECI HOPEštonova bila upozorena da na Majdanu ubijaju snajperisti „evromajdana”
17:51 05.03.2014.
4 komentara
Štampaj
ŠEF ESTONSKE DIPLOMATIJE U PRESRETNUTOM RAZGOVORU:

UBICE NEMAJU VEZE SA JANUKOVIČEM

Opa bato , Putin ih razbija , samo lagano , samo veselo : ) : ) : ) : ) : )
A šta reći za izjavu Vlajkija da organi RS pripremaju OSAMOSTALjENjE RS : ) : ) : )
Dobro ćete proći balije : ) VESELO : )
Preporuke:
1
0
28 četvrtak, 06 mart 2014 16:35
analitičar
@ PRVO SKOCI PA RECI HOP


RODŽERS: Kako se moglo dogoditi da špijunaža SAD ne zna ništa o Putinovim planovima?
01:56 06.03.2014.
2 komentara
Štampaj
AMERIČKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE NA (NE)OČEKIVANOM UDARU ZBOG UKRAJINEMajk Rodžers

AMERIČKE obaveštajne službe našle su se na udaru zbog Ukrajine.

Gde bi drugo: u Predstavničkom domu Kongresa SAD u kojem Republikanci imaju većinu.

Republikanac Majk Rodžers već je zatražio odgovor: zbog čega Sjedinjene Države nisu na vreme bile upozorene da Rusija namerava da „upadne u Ukrajinu”?

On pri tom uopšte nije krio da je to strelica namenjena brojnim špijunskim službama SAD. Jer, postavio je i sasvim direktno pitanje: „Kako se moglo dogoditi da naša špijunaža ništa ne zna o planovima predsednika Putina?”


Veselo : ) Samo veselo : )
Putin drži katedru : )
Preporuke:
1
0
29 četvrtak, 06 mart 2014 16:48
analitičar
@ PRVO SKOCI PA RECI HOPEfendija Mustafa Cerić i Bakir Izetbegović imaju srpske korijene. Tvrdi to istoričar Salih Selimović, inače vrsni poznavalac tema u vezi sa srpsko-muslimanskim odnosima i problemima koji su se provlačili kroz ne mnogo srećnu, balkansku prošlost. Selimović, koji je autor mnogih vrijednih knjiga, na desetine studija, ali i naučnih radova o porijeklu i istoriji Srba muslimanske vjeroispovijesti, ističe kako će se Cerić i Izetbegović vjerovatno naljutiti zbog njegovih tvrdnji, ali kako je siguran da obojica imaju srpske korijene. Kako je istakao, Cerići su stara bosanska srpska plemićka porodica od kojih su neki muški potomci, poslije islamizacije, kao turski vojnici učestvovali u osvajanjima Slavonije i Ugarske, gdje su za velike zasluge dobijali velike posjede oko Vinkovaca.INTERVJU VELIKOG SALIHA SELIMOVIĆA srpskog patriote : ) : )
Preporuke:
1
1
30 četvrtak, 06 mart 2014 16:52
analitičar
@ PRVO SKOCI PA RECI HOP

NOVI PEČAT: Smatrate kako su današnji muslimani, s prostora bivše Jugoslavije, u većini slučajeva srpskog porijekla. Čime potkrepljujete ove svoje tvrdnje?

SELIMOVIĆ: Smatram da su, u velikoj većini, jugoslovenski muslimani, da tako kažem, srpskog porekla i pravoslavne provenijencije. Razume se da ima i naših muslimana, sada Bošnjaka, turskog, albanskog, hrvatskog, bugarskog ili mađarskog porekla, ali je njih mnogo manje u odnosu na one koji su srpskog porekla. To nije teško dokazati ako se uvažavaju istorijske činjenice. Primarni istorijski izvori ili izvori prvog reda turski su popisi. Turci Osmanlije su veoma pedantno i tačno vršili popise, pa su njihovi defteri nepobitni dokazi kojem narodu su pripadali i koje vere su bili popisani uživaoci baština i njihove spahije-timarnici. Ogromna većina imena tih ljudi su slovenska, u ovom slučaju srpska. Za ozbiljnu istorijsku nauku to je dosta. SALIH SELIMOVIĆ
Preporuke:
1
1
31 četvrtak, 06 mart 2014 16:54
analitičar
@ PRVO SKOCI PA RECI HOP

NOVI PEČAT: Kako gledate na pokušaje dijela ovdašnjih muslimana i njihovih lidera da budu veći Turci i od samih Turaka, ali i da im ljudi iz Iraka ili Sirije budu bliži i draži od srpskog naroda?

SELIMOVIĆ: Da počnem od one da niko ne može biti veći papa od pape. Muslimani, pa eto i sada ponovo Bošnjaci, ne mogu biti ni Turci, a kamoli i veći Turci od Turaka. Neka budu ono što i jesu. Nemam ništa protiv sadašnjih Turaka i Turske, koja je regionalna ekonomska, vojna i politička sila, ali ne može se zaboraviti da su oni na ovim našim prostorima bili osvajači i da i dalje postoje njihove neokolonijalne težnje.

Što se tiče bliskosti i veza s ljudima iz Iraka ili Irana, pa i ostalih islamskih zemalja, mogu to razumeti samo kao prijateljstvo na bazi zajedničke vere i ranijih prijateljskih međudržavnih odnosa. I ja lično cenim naše ranije, ali i sadašnje dobre odnose s tim narodima i državama
SALIH SELIMOVIĆ , srpski patriota
Preporuke:
1
0
32 četvrtak, 06 mart 2014 16:56
analitičar
@ PRVO SKOCI PA RECI HOP

NOVI PEČAT: Odakle vi vodite porijeklo, te da li su, i kada, vaši preci Selimovići prihvatili islam?

SELIMOVIĆ: Brojne su porodice Selimovića u BiH i Srbiji. Selimovići od kojih ja potičem poreklom su iz Hercegovine, negde između Trebinja i Bileće. Prema onome što sam do sada uspeo da utvrdim, pre islamizacije prezivali su se Vujovići. Islamizirana su dva brata negde oko polovine 17. veka. Među njima je bilo spahija, oficira, zlatara, trgovaca.

NOVI PEČAT: Zbog čega su ljudi prelazili na islam?

SELIMOVIĆ: Mnogo se istoričara, etnologa, sociologa, pravnika, antropogeografa bavilo tim fenomenom. Utvrđeni su mnogi uzroci, ali su najdominantniji ekonomski, politički i devširma - danak u krvi. Bilo je i bežanja u islam zbog krvne osvete kako bi se zametnuo trag, kao i iz nekog verskog ubeđenja da je islam pravovernija vera. Bilo kako bilo, oni koji su prihvatali islam bili su u povoljnijem društvenom i ekonomskom položaju
Preporuke:
1
1
33 četvrtak, 06 mart 2014 17:00
analitičar
@ PRVO SKOCI PA RECI HOP

NOVI PEČAT: Kakav kontraefekat?

SELIMOVIĆ: Od tada je taj kult postao mnogo veći i rašireniji. I ne samo kod pravoslavnih Srba, već i kod muslimana. Prilikom mojih terenskih istraživanja na Sjeničko-pešterskoj visoravni 1988. godine, bio sam prilično iznenađen kada mi je u razgovoru o Svetom Savi najstarija meštanka rekla da ona svake godine na Savindan 27. januara pravi posebno jelo koje se zove masenica. Na moje pitanje zašto to radi, kada je ona muslimanka, odgovorila mi je da je to radila i njena majka. Ta starica tada je imala 96 godina. I stariji muslimani iz sela Bihor, između Bijelog Polja i Berana, rekli su mi kako se u njihovim kućama za Savindan obavezno pravi to jelo - masenica. Među ovim ljudima jedan je imao 87 godina, a drugi 89. Na planini Jadovniku između Prijepolja i Sjenice postoji jedan veoma izdašan i hladan izvor koji se zove Savina voda. Muslimani na tom izvoru nikada ne dozvoljavaju da se poji stoka
Preporuke:
1
0
34 četvrtak, 06 mart 2014 17:02
analitičar
@ PRVO SKOCI PA RECI HOP

Na kraju ću da pomenem neke od tih nacionalno osvešćenih i hrabrih ljudi. I to samo par njih, pošto nema dovoljno prostora. Stoga neka mi bude oprošteno za one čija imena ne spomenem. To su, Muhamed Mehmedbašić, Skender Kulenović, Meša Selimović, Džemal i Šukrija Bijedić, Nurija Pozderac i njegovi sinovi, Murat i Emir Kusturica, Ejup Mušović, Amir Čamdžić, Mehmedalija Nuhić, Muharem Bazdulj, Dževad Galijašević i mnogi drugi. Ti ljudi su bili najelitniji deo naših muslimana.

SALIH SELIMOVIĆ nabraja Srbe islamske vere !!!!!
Preporuke:
2
0
35 četvrtak, 06 mart 2014 17:05
analitičar
@ PRVO SKOCI PA RECI HOP

NOVI PEČAT: Da li je tačno da su Turci nekada potcjenjivali i ismijavali muslimane nazivajući ih Bošnjacima, što u doslovnom prevodu znači praznoglav, glup, tvrdoglav?

SELIMOVIĆ: To je tačno. U doslovnom ili bukvalnom prevodu zaista to tako znači. Takođe su Turci, koje su naši muslimani nazivali pogrdno Turkuše, govorili da - od četrdeset Bošnjaka samo jedan valja, a ni on ne valja. Očigledno su nas Turci Osmanlije potcenjivali i omalovažavali iako su mnogi naši zemljaci bili veoma sposobni i verni sultanu i mnogo se revnosnije borili za očuvanje Osmanskog carstva nego i same turske paše.

Veselo , samo veselo : ) : ) : ) : )
Preporuke:
2
0
36 četvrtak, 06 mart 2014 19:50
Omer
Zašto u Tuzli, Sarajevu, Bihaću ili Mostaru?
Profesore, nekada davno sam te cijenio i poštovao. Sada više ne. Daleko si od stvarnosti, nevidiš, neznaš, ostario si i nažalost zaražen si velikosrpstvom. A nemožeš se sjetiti da sve što je dobro, dolazilo je iz Bosne. Andrić, Meša,rok grupe, nadrealisti,oskarovac Danis,Kusturica, fudbaleri,Safet, Mirza,Indexi, pa i ti. Nekadašnji. Profesore, žao mi je što si postao to što nisi trebao. Bio si cijenjen u svom Sarajevu. A svjetlost iz Bosne, kao centra južnih slavena će obasjati i ostatak regiona. Ti to nećeš nikada shvatiti. Nisi mi više profesor jer sam te prerastao.
Preporuke:
2
7

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner