Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Srbija ima osnov da otkaže Briselski sporazum - u protivnom ćemo izgubiti sve

Komentari (26) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 17 oktobar 2016 19:27
nada
Interesantno da najbolji student prava misli da on poništava zakone, a ne ustavni sud.. Koliko tek znaju oni koji su bili lošiji od njega?
Preporuke:
87
3
2 ponedeljak, 17 oktobar 2016 19:35
Cviko
Koliko vidim "Briselskim sporazumom" iz dana u dan ograničavaju nam se prava, mogućnosti, gubimo imovinu itd. Šta dalje dobijamo ako pristupimo "potpunoj implementaciji sporazuma" koji je inače suprotan Rezoluciji 1244? NIŠTA. Da li je to NIŠTA vredno truda. Za normalnog i slobodno mislećeg čoveka to je gore od svake dangube. Postoji jedna jaka činjenica koja se pre toga mora ukloniti a ona glasi: na naše oči Srbija je okupirana.
Preporuke:
78
2
3 ponedeljak, 17 oktobar 2016 19:55
U
temelju svega je ideja o ulasku u EU.Kao sto su komunisti decenijama sprovodili reforme reformi reformi, ne dovodoeci u pitanje ono sto je zapravo problem, a to je sam socijalizam, tako se sada kritikuje Briselski sporazum, partijasenje i korupcija, nepostojanje reda i zakona, zaduzivanje, a u osnovi svega toga je ideja ulaska u EU, koja odsustvo slobode, iz koje izviru ustav, zakoni, red, ekonomska politika, cini prihvatljivim u ime buduceg evropskog blagostanja, po istoj matrici po kojoj je titoizam bio najbolji period u istoriji, jer se imalo i islo na more, a sloboda, pa ona se ne jede.Sreca Srbije je sto joj Bog po drugi put salje svetskog uglednika, kojeg jedan komentator uporedi sa Teslom, a kojeg najavise drugi uglednici iz sveta koji su pohodili Srbiju, kao sto behu Milan Panic, Boza Djelic i Lazar Krstic.Taj ce uglednik, bez ikakve sumnje zaustaviti pregovore sa EU.Ko bi mislio da Tadicev rezim u sebi krije takvu velicinu!Ali, covek se uci dok je ziv, a Srbin i duze.
Preporuke:
24
9
4 ponedeljak, 17 oktobar 2016 20:00
gavrilo
nista ako se ne kaze da ce svi oni koji su potpisali Izdaju morati bilo kada da odgovaraju a ova vlada je izdajnicka i svi moraju da odgovaraju po komandnoj odgovornosti!ptvo AV,AV,AV a onda ostali kerovi...
Preporuke:
54
0
5 ponedeljak, 17 oktobar 2016 20:00
nema ustava,nema države
"Ako je, pak, Vlada odustala od Kosmeta, morala bi to svom narodu i da obznani."

Obznanila ili ne,pomenuti Ustavni sud Srbije mora da reaguje,jer je prosto nezamislivo da nije upoznat sa protivustavnim aktima vlade.
I kako rekoste,mora da ih stavi van snage.
Inače država Srbija,ne postoji!
hejter
Preporuke:
54
0
6 ponedeljak, 17 oktobar 2016 20:12
šmrlj
Da. Najblaže rečeno. A najblaže, tehnički rečeno `Kosovo` je velika `greška` zapadne politike, koja se enormno multiplikovala i dovela do više `ćorsokaka` - širom sveta.
Okonosti su se promenile i dalje se menjaju. Bez obzira da li će u Belu kuću ući Tramp ili neka od Hilarinih dublerki...
Preporuke:
43
1
7 ponedeljak, 17 oktobar 2016 22:09
teletabis
Eto kako se događaji pakuju da se sve progura ispod žita.

trepča i Telekom odoše za džabaka, Vučić dramio dva minuta i da sve zabašuri otišao u Niš. Pa pošto mu je ovo bilo malo sad će arnautima o našem trošku da pravi i autoput.

Onda zajednička akcija oko hapšenja Dikovića, profitirali i Milo i Vučić. Prvi dobio neki glas više a mi zaboravili KiM, sekiarmo se za Dikovića i kompanjone. Kad ponovo dođemo k`pameti nema KiM.

I tako redom. Nikad nisam verovao u razno razna proročanstva ali sada mislim da ima uslova za ostvarenje Tarabićevog. Samo je i on jedno pogrešio, Srbi će sami sebe da uništa a neki neprijatelj.
Preporuke:
44
1
8 ponedeljak, 17 oktobar 2016 22:32
Glad
Ogladne se nema rata reče srbin !
Preporuke:
6
25
9 ponedeljak, 17 oktobar 2016 22:49
Dragan, Katun
Da li mi možemo da stvorimo uslove za suđenje Veleizdajnicima?
Šta mislite Braćo?
Preporuke:
41
4
10 ponedeljak, 17 oktobar 2016 23:06
Banditski brlog
Kolumna je vrh vrhova: kratko, jasno i u glavu!Ali šta vredi kada naprdnjačka politička bagra i njeni polupismeni glasači to niti čitaju niti razumeju. A najveća smejurija je donošenje odluke vlade Srbije kojom se poništava odluka vlade Kosova o prisvajanju Trepče. A koja kao takva nema nikakav pravni efekat već samo predstavlja izraz nemoći i zamazivanje očiju građana Srbije...
Preporuke:
24
2
11 utorak, 18 oktobar 2016 07:52
Crna Mamba 1.deo
Nije teško uočiti tendenciju kako se pitanje Kosova rasparčava na pitanje Trepče, Telekoma, Gazivoda, zajednice opština, međunarodnog pozivnog broja...itd, da se svodi na sve sitnije i sitnije delove samo da bi sklonili ispred očiju činjenicu da celinu izdajemo. Od prvorazrednog državnog pitanja, od pitanja opstanka i celovitosti države, preko zajednice opština eto dogurasmo do preduzeća sa tendencijom očuvanja portirnice. Od Dačićevog stava kako se na Kosovu Ustav može staviti pod mišku, preko bezalternativnog srljanja i na Kosovo i u Evropu do najave promene Ustava zbog navodnog lakšeg očuvanja života na Kosovu. Potura nam se teza kako ćemo Kosovo najbolje sačuvati ako ga prepustimo šiptarima.
To spuštanje horizonta ima dvojnu svrhu: na materijalnom planu rastakanje države Srbije i zanavek odvajanje Kosova od onoga što se zove uža Srbija, pri čemu je veliko pitanje da li je opstanak Srbije opšte moguć posle tog odvajanja,....
Preporuke:
30
1
12 utorak, 18 oktobar 2016 07:52
Crna Mamba 2.deo
...a na duhovnom planu se vrši preumnavljanje Srba... zapravo ono što je bio uslov Nemačke za ulazak u EU-Srbi mogu ući u EU samo ako nisu Srbi. Tačka.
Već i sam takav stav pokazuje da je za nas Srbe pitanje Kosova eshatološko pitanje-kao narod smo duhovno formirani na kosovskom zavetu i kao narod ćemo se rastočiti ako ga se odreknemo. Možda ćemo postati neki drugi narod ali Srbi više nećemo biti.
Ta skrajnutost duhovne dimenzije problema i celovitosti života ulazi u svoju završnicu.
Na delu je ono što Berđajev naziva "duhovno buržujstvo"-postoji samo materijalna strana života i sva čovekova sreća i težnja njegovog života treba ka tome da je okrenuta. I kao što kaže Berđajev: "Buržoaski duh pobeđuje hrišćanski, svaki put kad je zemaljski Grad greškom poistovećen sa Nebeskim Gradom, i kada hrišćani prestanu da se u svetu osećaju kao hodočasnici."
Preporuke:
20
0
13 utorak, 18 oktobar 2016 08:50
ponedeljak, 17 oktobar 2016 23:32 Glad
Da reče Srbin " islamske vere" !
Preporuke:
12
1
14 utorak, 18 oktobar 2016 10:20
S.Z.Ž
...Osim, što ni jedna vlada nema pravo da donese odluku da se deo teritorije pokloni bilo kome a pogotovu ne teroristima.

To može samo kralj ako je monarhija u pitanju ili da narod to odluči na referendumu sa 100 postotnom "većinom".
Kakav bre Ustavni sud ili premijer ili neki drugi "bakrači"?
Preporuke:
8
5
15 utorak, 18 oktobar 2016 12:20
brzi
Sa podpisanim ili nepodpisanim Briselskim sporazumom KiM kao država jeste činjenica. A da je do toga došlo kriva je srbska politika poslednjeg veka koja nije bila u stanju da teritoriju KiM u to vreme integriše u srbski organizacisko upravni sustav. Rat krajem 90. bio je samo trešnja na vrhu kolača.
Preporuke:
4
20
16 utorak, 18 oktobar 2016 13:16
Bojan, Priština
Ma koja Srbija - nema Srbije.

Srbija koja svoj narod iznajmljuje kao jeftinu ranu snagu stranim eksploatatorima za minimalac od 200 evra ili 150 evra, na jugu ?

Srbija koja je na teritoriji nad kojom ima efektivnu upravu sve rasprodala i uništila do toga da joj je još ostala gola zemlja koju takođe planira da otuđi ?
Ta srbija da odbrani Trepču ??

Nemojmo se lagati, nema Srbije, od nje je ostao samo grb i zastava i tu i tamo još po kojisimbol radi folklora da se naradu zamažu oči dok se uništenje ne dovrši do kraja.
Preporuke:
26
1
17 utorak, 18 oktobar 2016 13:20
@brzi
KiM nije drzava ni za one koji je priznaju kao drzavu, jer se prema njoj odnose kao prema protektoratu, sto ono i jeste.Od Srbije se trazi da prizna, ne nezavisnost KiM, vec nasilno otimanje i time princip nasilnog rusenja suvereniteta kao opravdano u nekim slucajevima(zbog cega nezavisnost KiM ne priznaju oni koji je ne priznaju, a ne zbog neceg drugog), a uz to i laznu istoriju, koja opravdava to nasilno oduzimanje suvereniteta Srbije nad KiM (siguran sam da ce EU reci, posle priznanja, da je vazno i da deca u istorijskim udzbenicima...).Koliko su suverenitet i istorijska istina povezani, dobro pokazujete Vi Hrvati, kojima nije dovoljna pobeda u ratu, vec je neophodno da falsifikujete istoriju.1991 ste se hvalili kako Jugoslavije vise nema, a dvadeset godina kasnije za svoj "uspeh" optuzujete Srbiju.Istina se moze zatrpati, ali ne treba na tom mestu graditi kucu.Cije je KiM, mozete utvrditi pomocu Google earth, jer se srpski manastiri vide iz svemira.
Preporuke:
15
1
18 utorak, 18 oktobar 2016 16:08
Zvonimir Bgd
Srbija ima osnov da otkaže ovaj ugovor. To će, doduše, ugroziti „evroatlanske integracije“

Dobro receno - evroatlantske! Znaci, srlja se PO SVAKU CENU u EU, ali i u NATO. Oko toga se sve vrti, kao sto je neko ispravno primetio.
Gospodin Orlovic je profesor prava. Da li je ovo sve sto je imao da kaze?
Preporuke:
8
0
19 utorak, 18 oktobar 2016 20:22
brzi
@@brzi

Prvo nisam hrvat nit imam išta sa hrvatima. Mislili što god ali činjenica jeste da KiM nije pod nikakvom kontrolom vlasti iz Beograda nego je u svim primarnim državničkim pitanjima posve samostalna. Ako ne verujete sedite u kola i idite bez lične karte ili pasporta u Prištinu ili Mitrovicu. Ali čete doči samo do granice između Srbije i KiM. Predlažem vam još jednu stvar, svaki političar koji tvrdi da je KiM dio teritorije države Srbije neka organizuje nekde na teritoriji KiM neki skup, ne treba da bude predizborni može da bude samo stranački samo mora da bude javan, na javnom prostoru, to vam je najbolji lakmus papir za sve političare i partije, ko laže a ko istinu priča.
A inače je rezultat 1:1 između vas i šiptara vek nazad dobili ste ratom KiM a 15 i kusur godina unazad izgubili ste KiM, isto ratom.
Preporuke:
3
5
20 utorak, 18 oktobar 2016 21:48
@brzi
"...nisam Hrvat, nit imam ista sa Hrvatima"- to se zove entuzijazam, za pocetak.Mogao sam kolima da se vozim i autoputem Beograd-Zagreb i da svojim ocima vidim da je to jedna drzava, ali ipak nije bila.Oci i usi su rdjavi svedoci glupacima, parafraza Heraklita.500 godina nije bilo Srbije na KiM, pa docekasmo, jos par godina ili decenija nije nista. Cak i da vlast prizna nezavisnost, a priznanje se uporno trazi, iako nam oci i usi pokazuju ono sto Vi kazete da nam pokazuju, treba KiM izbrisati iz istorije knjizevnosti, umetnosti, objasniti sta je to Srbija uradila Albancima, a Hrvatska nije 1000 puta vise Srbima, pa da samo Srbiji treba nasilno oduzeti teritoriju i opet nece biti dovoljno da oci i usi, koje imaju i krave i ovce, pobede duh.
Preporuke:
7
1
21 utorak, 18 oktobar 2016 23:11
brzi
@@brzi

Narod je jedno a država je drugo a religija je treče. I nijedan narod ne živi sav u jednoj državi. Međureligiske granice postoje u Europi od 4. veka naovamo kada se podelila Rimska imperija. Ali KiM nije iz te priče nego iz vaše vizantiske jer su vam KiM "oteli" vaši vizantiski kompanjoni sa kojima ste se udružili vekovima unazad i sada vam vaši vizantiski kompanjoni mohamedanci vladaju na nekim vašim etničkim teritorijama još iz primarne podele teritorija u Europi. Da ste u vreme krstaških ratova podržali umesto mohamedanca bračo hriščane danas nebi imali nikakvih problema sa mohamedancima ali što ste odabrali vekove unazad to vas još danas tuče po glavi, vašoj.
Preporuke:
2
7
22 sreda, 19 oktobar 2016 09:11
Dr Rade Pajovic,Florda
&Brzi&Brzi Ko ste da ste vi gospodine pojma remate o cemu pisete niti sta ste hteli da kazete!Saberite se malo i probajte ponovo!Nema ovde niceg komplikovanog,Radi se o prostom otimanju.Drumsko razbojnistvo!Pitanje je samo u tome dali vi to dobrovoljno prihvatate ili se pokoravate sili do nekih boljih vremena!"Svacija sila za vreme!"
Preporuke:
10
1
23 sreda, 19 oktobar 2016 12:09
brzi
@Dr Rade Pajovic,Florda

Gospode ako je događanje 98. i 99. drumsko razbojništvo šta je onda za vas prvi balkanski rat? Po vašem načinu mišljenja kolonjalni rat, isto kao i drugi balkanski rat( ko če više prigrabiti od ranjke otomanske imperije).
Događanje na KiM nije počelo 98.godine sa drumskim razbojništvom pametnih Jašarija, toliko pametnih da jih ni Slobina policija ni Slobina vojska a ni Slobini udbaši nisu uspeli da jih u potpunosti neutrališu.
Događanje na KiM je počelo odma posle pripajanja KiM državi Srbiji, još u vreme Karađola i idijota iz "Crne ruke" kada su šiptarske vođe konstatovale kakavi ste papci srbi jer KiM niste suštinsko integrisali u držvni sustav Srbije. Tada je sve počelo a završilo krajem 90. godina.
Preporuke:
1
9
24 sreda, 19 oktobar 2016 14:54
Dr Rade Pajovic,Florida
&Brzi Nemam blagu nameru da vas u bilo sta ubedjujem!Vi imate svoje misljenje i mislite da ste u pravu.Vama nikakva drzava Srbija,cak ni ona Titova,lobotomirana i svedena na beogradski pasaluk nije odgovarala.Cekali ste svoj trenutak bez obzira na tetosenje komunisticke vlasti.Zasto smo mi u Srbiji,Hrvatskoj i Sloveniji davali 6% od plata da bi se vi brze razvijali?O drugim privilegijama ne zelim ni da govorim!Za vas je Albanija bila nesto kao Centr.Afrika!A tada ste otkrili drogu preko svojih rodjaka iz Turske!Tim novcem(prljavim)kupili ste nekoliko americkih senatora(Bajden,Lugar,McConell)koji su vam izdejstvovali "nezavisnost!"Oteli ste teritoriju koja je bila srce srednjevekovne Srbije!Mislim da je rano da se radujete!Neznam,niste se predstavili dali ste Albanac,ali u svakom slucaju nastupate kao jedan od njih,pa zato ovaj odgovor vazi i za vas bez obzira na poreklo!
Preporuke:
9
1
25 sreda, 19 oktobar 2016 23:31
brzi
@Dr Rade Pajovic,Florida

Nisam albanac i nemam nikavih rodbinskih veza na Balkanu ni sa Balkanom. Ali vaše odugovlačenje sa priznavanjem trenutačne ralnosti postaje polako mešavina parodije i tragedije. Niko ne spori da je KiM i deo vaše etničke teritorije ali u KiM, odkada postoje oficielni podatci o stanovništvu ( od 19. veka naovamo) nikada niste bili večina a hteli bi da tom teritorijom vladate kako vama odgovora bez konsenzusa sa ostalim narodima koji žive na toj teritoriji. Zašto sam spomenuo vaše pripajanje KiM državi Srbiji posle prvog balkanskog rata? Zato jer ste tada imali priliku da teritoriju KiM jednom za sva vremena suštinsko integrišete u sustav države Srbije. Ali toga u vreme posle prvog svetskog rata niste uradili i sve borbe prvog balkanskog rata su bile uzalud jer večina naroda na KiM nije države Srbije priznavalo kao vlastitu državu nego kao okupatora i samo je bilo pitanje povoljnog trenutka kada če se KiM osamostaliti što se desilo krajem 90.godina.
Preporuke:
4
6
26 sreda, 19 oktobar 2016 23:49
brzi
@Dr Rade Pajovic,Florida

nastavak

To što opisujete novac za nerazvijene koji se pretakao iz jednog u drugi dio ex SFRJ nije bilo rešenje jer su istim metodom probavali i Karađole i njihvi premieri da drže pod kontrolom situaciju na KiM, oni su tada sa zlatom podmičivali albanske vođe plemenskih klanova na KiM da nisu radili pobuna, isto su komunisti posle drugog rata probale da rade sa novcem za nerazvijene. Ali rezultta je bio isti u oba slučaja, dok je bilo novca bio je mir kada je ponestalo novca dogodila se pobuna. I tako u krug, jedan čitav vek. Ali vi srbi, jer se radi o delu vaše etničke teritorije iz toga niste ništa naučili kao iz mnogih drugih istoriskih iskušenja koja vam se ciklički dagađaju ali vi uvek radite iste greške. Etnička teritorija se ne kontroliše vojskom i policijom nego jakom ekonomijom i kulturom ali izgleda da vi još te lekcije niste usvojili i pitanje jeste dali čete je ikada usvojiti.
Preporuke:
2
8

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner