Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Zašto nam je potreban unutrašnji dijalog o Kosovu?

Komentari (73) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 24 jul 2017 18:57
Cluša američke imperijaliste i nemačke fašiste, ali ne i reči poslanice nemačke Levice Sevim Dagdelen - Cilj EU je da se Srbija primora da odustane od Kosova i zato se koriste pristupni pregovori!
Da kažem jasno: EU pokušava da primora Srbiju na odustajanje od Kosova i učešće u Hladnom ratu protiv Rusije.

Najveći deficiti na nivou EU postoje upravo u vladavini prava i demokratiji. Uz to mnogi doživljavaju EU kao mašineriju za razgradnju socijalne države. Za milione ljudi više ne važi obećanje o blagostanju koje je nekada bilo skopčano sa jačom integracijom.

U tom svetlu je euforija oko EU potpuno neprimerena. Na primeru Grčke se može videti kako institucije EU i Evropska komisija brutalno doprinose potpunom ruiniranju jedne zemlje i guraju čitavo stanovništvo u bedu i siromaštvo.

Teško je oteti se utisku da se koriste sva sredstva kako bi se potisnuo ruski uticaj na Balkanu, da se pre svih Srbija surva u nove sukobe, da se ruskim projektima postavi što više balvana na put, kako možemo da vidimo na primeru gasovoda Južni tok.

http://www.nspm.rs/hronika/sevim-dagdelen-cilj-eu-je-da-se-srbija-primora-da-odustane-od-kosova-i-zato-se-koriste-pristupni-pregovori.html
Preporuke:
76
2
2 ponedeljak, 24 jul 2017 19:11
Da li je narod normalan? Praktičko-političko-povesno-duhovna sfera je sfera najozbiljnijeg odelotvorenja državotvornosti nacije, a kvisling je degradira u samoj biti. Na smetlištu istorije ostaće upamćen kao grandiozni kolaboracionistički Patuljak.
Mazohistički i bez referenduma nameće nam sadističko-kolonijalno-pljačkaške organizacije MMF, EU i NATO i sa njima rasprodaju suvereniteta Srbije i Srba na Kosmetu.
Dok Nemačka stoji iza genocidnog ustaškog U nacistima gradi spomenike.
Dok mu SAD imperijalisti aplaudiraju, beskućnika, gladnih i siromašnih sve je više.
Rasprodaje generacijama radom sticana naša privredna i prirodna bogatstva.
Domaća proizvodnja je devastirana, a radnička klasa je u pelenama.
Narodne milijarde deli stranim investitorima, tajkunima i sportistima.
Mediji su u rukama ''milosrdnih anđela'' i kapitalističkih lešinara.
Dok Srbija izumire i mladi odlaze promoviše LGBT ideologiju.
Uništava zdravstvo i obrazovanje, a plaća klubove i navijače.
Vojsku priprema za vatrogasno društvo evropskog kolonijalizma.
KAŽI NE ROBOVANjU, IZUMIRANjU I EVROATLANSKOM KAPITALISTIČKOM KVISLINGU VUČIĆU!
KAŽI DA SUVERENOJ, SLOBODNOJ I SOCIJALNO PRAVEDNOJ SRBIJI PONOSNIH I HRABRIH LjUDI!
Preporuke:
86
2
3 ponedeljak, 24 jul 2017 19:41
aleksandar
Kakva gomila somnambulnih, kič "razmišljanja" i trućanja jednog najobičnijeg šarlatana, egomanijaka i narcisa.
Kakav gejzir ispraznih, šatro filosofskih rečenica iza kojih ne stoji ama baš ništa, osim jasne namere da prizna "kosovu".
Pa hajde "hrabri" bajo, "priznaj realnost", de da te vidimo. Da ostane zapisano kako ćeš ući u srpsku istoriju. Sramno.
Ako "promena Ustava" prođe na referendumu, onda smo sve zaslužili.
Preporuke:
80
1
4 ponedeljak, 24 jul 2017 19:45
Branko PAVLOVIĆ
Vučićev sporni poziv na „unutrašnji dijalog“ o KiM
http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/ostalo/vucicev-sporni-poziv-na-unutrasnji-dijalog-o-kim/
Preporuke:
42
1
5 ponedeljak, 24 jul 2017 19:47
Milosrdni Adjeo
Ako iznosi svoj licni stav,to je u radu,ali SRBIJA nije izabrala da zbog EU prekine dobre odnose sa Rusijom,nego samo ova VLADA!AKO je Grcka,kao clan EU i sa bolnim reformama dozivela totalni poraz takve politike,zasto bi i Srbija bila u boljem polozaju?Mi nemamo ni turizam,ni grcke brodovlasnike,a duzni smo KAO GRCKA!Cak i da ti toliko najavljivani investitori,izaberu bas Stbiju,za sto uopste NEMA RAZLOGA,sta nam EU i ova vlada nude?Da budemo jeftina radna snaga,u stranim multinacionalnim kompanijama,na nasoj teritoriji.Da sve sto vredi DA SE JEFTINO KUPE strani investitori i kontrola preda strancima.Da uvedemo sankcije Rusiji.Da unistimo poljoprivredu slobodnim uvozom iz EU I posle ucena uvedemo GMO,sto zapadu odgopvara.Da budemo u zacaranom krugu duznickog ropstva i uz kontrolu MMF i Wall streeta ziuvimo UCENJENI na kratkom povodcu od strane kreditora.Jedini put je pokrenuti zemlju sopstvenim projektima,ova vlada NAS VODI U GRCKI SCENARIO.Neka da primer zemlje koju je MMF spasao.
Preporuke:
60
0
6 ponedeljak, 24 jul 2017 19:57
Forever Jang
Da sam na njegovom mestu ne bih žurio. Čim preda Kosovo postaje neinteresantan zapadu, a to može skupo da košta.
Preporuke:
54
1
7 ponedeljak, 24 jul 2017 20:10
penzioner Cviko
Meni nije potreban unutrašnji dijalog ne o Kosovu, već o Kosovu i Metohiji. To je pun naziv ovog dela Srbije i tako mora da se izgovara. O Kosovu i Metohiji pisao sam više puta. O Kosovu i Metohiji učio sam još od osnovne škole. I posle sveg učenja i izgradnje osećanja i stavova o Kosovu i Metohiji, SRCE SRBIJE, ni sa kim neću više da vodim bilo kakav dijalog. Sve mi je ovako nemoćnom jasno. Mogu da mi otmu Kosovo i Metohiju ali isto tako moraće i da vrate. Dijalog mogu da vode samo onih 30% što su izglasali ovu vlast. Mogu da objasne šta su hteli a šta su ostvarili i kako misle da spreče sledeće korake otimanja Kosova i Metohije. Naravno ako imaju petlje ili nešto drugo na m... .
Preporuke:
44
1
8 ponedeljak, 24 jul 2017 20:45
Predrag
Nebullozne, isprazne, glupe, nedorecene floskule egomanijaka!!
Toliko se kolaboraciono upleo da ga niko vise spasiti ne moze.
Ti si av, av najobicniji izdajnik sa dzinovskim I.
Zavrsices na istorijskom smetlistu.
Preporuke:
55
1
9 ponedeljak, 24 jul 2017 21:02
el srbinjo i šire
razmišljanja iz gvožđarske radnje u dokolici. koji mu je mudroser samo sastavio ovu papazjaniju? rekao je amerikancima da ne može tek tako šiptarima da isporuči kim, pa su mu dozvolili "unutrašnji dijalog", kojim bi odgovornost za izdaju preneo na narod. podlo i kukavički.
Preporuke:
52
0
10 ponedeljak, 24 jul 2017 21:10
stefan.borota@gmail.com
VHUÇI se Srbima redovno javlja, žvalaveći do iznemoglosti. Šta čeka Srpsko lekarsko društvo? Zašto niko od članova – npr. psihijatara – ne postavi i objavi dijagnozu ovog psihopate? [,]
Preporuke:
48
1
11 ponedeljak, 24 jul 2017 21:34
Aleksa
I hitler je imao maniju veličine i fascinaciju samoubistvom.
Treba englezima čestitati za uspešnu selekciju koja ih je dovela do ove imbecilne spodobe.
Jedno im je ipak promaklo...

Kosovo je okupirani deo Ruskog Sveta.
Preporuke:
34
3
12 ponedeljak, 24 jul 2017 21:58
zašto MI je potrebno sve to?
Jer imaš zadatak od sekte koja čerupa Srbiju iz Londona.
Ne misiju,nego NALOG!
hejter
Preporuke:
29
1
13 ponedeljak, 24 jul 2017 22:08
teletabis
Sebe smatram polunormalnim, jer u Srbiji nema normalnih, ali ja još nisam evoluirao u fazu Iznoguda da razgovaram sam sa sobom.

O čemu iko može da razgovara sa Iznogudom kad je on dokazano patološki lažov.

Da se podsetimo predizborne zaklrtve da penzionerima niko ne sme ništa da uzme osim njega, naravno, i to 10% od penzije. Ili recimo izjavu: hiljadu puta vam kažem da se neću kandidovati za Predsednika, i onda se kandidova i dva puta ustoličavao. Ili izjeve: Srbija nikada neće ptiznati Kosovo! Sad je već realnost i treba ga priznati.

Samo na to priznanje trebam ja a i vi narode da mu damo saglasnost. Ja svoju saglasnost ne dam i o KiM nema rasprave, ono je bilo i biće srbsko. A Arnautima ako se ne sviđa neka se vrate odakle su došli.
Preporuke:
35
1
14 ponedeljak, 24 jul 2017 23:14
krle
Unutrašnji dijalog. Kakva besmislica. Asocira na krčanje creva. U samom pojmu, dijalog je razlaganje logosa na dva suprotstavljena sadržaja. Di a logos. A kada se unutrašnji dijalog, ili razdvajanje pojmova dogodi u jednom biću, onda za njega obično kažemo da nije samo. I sada, ako je našem predsedniku do toga da vodi unutrašnji dijalog, neka samo izvoli, ali nas neka ostavi na miru. Eto do čega dovodi kada se nekritički slušaju belosvetske bitange... Za ovo pitanje ne postoji dijaloška osnova. U pitanju je prosta dilema, hoću li da priznam nezavisnost krvavo, nepravedno i protivpravno otetog Kosova i Metohije ili ne? To nije čak ni referendumsko pitanje, jer je vanvremensko, tj neistorijsko pitanje. Jer, radi se o tome da N I K O nema pravo da prizna nezavisnost Kosova i Metohije. Ono može samo da bude O T E T O ili V R A Ć E N O !
Preporuke:
31
1
15 ponedeljak, 24 jul 2017 23:27
Vukoje
Prvo Kosovo mi Metohija su Ustavno pravno neotuđivi deo Republike Srbije.

Drugo, ukoliko bi se Albanci vratili u onom broju i političkoj snazi koliko ih ima na Kosovu i Metohiji u politički sistem Srbije i u Narodnu Skupštinu Republike Srbije, (držim oko 1 milion i 600 hiljada, da bi dalo 25 odsto mandata u Skupštini), da bi navedeno politički delovalo destabilizirajuće, da bi Albanci neprestano isticali nove zahteve u pogledu svoga nacionalnog statusa unutar Srbije, pod firmom ravnopravnosti a u tome bi poticali i ostale manjine da traže mnogo više nacionalnih prava povodeći se za Albancima.Albansko nacionalno pitanje je desetinama godina politički destabilizirajuće delovalo na sve tri Jugoslavije, tako da ne bi bilo ništa manje destabilizirajuće i za politički sistem Srbije.

U vezi s tim ovo je moj doprinos u dijalogu o temi koju predsednik Srbije ističe.
Preporuke:
6
30
16 ponedeljak, 24 jul 2017 23:49
»Boško« ░
Fuj.

Kako normalan čovek i Srbin da "stupi u dijalog" kada Vučić za svoj "unutrašnji dijalog" koristi "debelo crevo" i nesnosno smrdi kako "progovori"
Preporuke:
24
8
17 ponedeljak, 24 jul 2017 23:52
brlj
KiM je okupirana srpsksa teritorija i tu nema `dijaloga`. U Srbiji ima i starijih parnica od ove, nametnute natovskom agresijom i otimačinom 1999.g.
Krajnje je naivan ko tu ne vidi i nemački revanšizam, ništa novo u odnosu na Srbe. Ko bi priznao `Kosovo` sreo bi se sa novim uslovima, jer je još ranije odlučeno da za Srbiju nema prijema u EU. Neka pita Erdogana kako to izgleda `zavlačenje` od strane EU...
Preporuke:
26
0
18 utorak, 25 jul 2017 00:28
Observantes
Jeftina demagogija. Metohija i Kosovo nisu mitologija. Nije izmišljotina za razliku od recimo grčke. To je realno srpska zemlja, kolevka (mesto konfigurisanja srpskog naroda sa sve još uvek prisutnim dokazima- manastiri i crkve, katastri...) koja je vekovnim igrama velesila oteta Srbima. Nisu Srbi i njihova deca ginuli zato što su hteli nego u samoodbrani, zato što su u istorijskim paroksizmima napadani od ujedinjenih neprijatelja u njihovim osvajačkim pretenzijama. Šta znači ova revizija istorije? Da su prethodni Srbi bili glupi i njihova deca manje vredna a da su budući i njihova deca više vredni? Pa i neki raniji Srbi i njihova deca su mogli da ostanu živi, promene veru i naciju? Da svi govore engleski i nemački, budu bogati... I onda nema problema osim što se mi danas ne bi zvali Srbima!...
Preporuke:
32
1
19 utorak, 25 jul 2017 00:29
Observantes
...U čemu nas to "problem Kosova" stopira danas? Jel to put u EU? Stacionaran i autohton narod ima samo jedan put a to nije onaj kampanjski za dati trenutak sadašnjosti koji silom, svim genocidnim ratovima Srbima nije mogao da bude nametnut kroz protekle vekove. Ako u ime Srbije neko prizna "nezavisno Kosovo" direktno je ukinuo Srbiju, postojanje srpskog naroda. Pošto se ovde stalno priča o nestajanju srpskog naroda, jedno je nestati pošto su te ubili a sasvim drugo kada se samoubiješ (odricanjem od sopstvenosti, od svoje kostne srži)!
Preporuke:
28
1
20 utorak, 25 jul 2017 02:28
"....kužna kao što je bila .... bahata ..." (Srbija),
Za robiju, od lopovske SNS vrhuške sa ovim izdajnikom i diktatorom na čelu, preko onih koji su ove nezamislive izdajničke laži štampali do onoga sa šiptarske strane koji mu je ovo neviđeno ismejavanje i vređanje Srba i Srbije napisao.
Ovo ne potpada pod sram nego pod preki sud.
Preporuke:
17
1
21 utorak, 25 jul 2017 06:50
krle
Unutrašnji dijalog. Kakva besmislica. Asocira na krčanje creva. U samom pojmu, dijalog je razlaganje logosa na dva suprotstavljena sadržaja. Di a logos. A kada se unutrašnji dijalog, ili razdvajanje pojmova dogodi u jednom biću, onda za njega obično kažemo da nije samo. I sada, ako je našem predsedniku do toga da vodi unutrašnji dijalog, neka samo izvoli, ali nas neka ostavi na miru. Eto do čega dovodi kada se nekritički slušaju belosvetske bitange... Za ovo pitanje ne postoji dijaloška osnova. U pitanju je prosta dilema, hoću li da priznam nezavisnost krvavo, nepravedno i protivpravno otetog Kosova i Metohije ili ne? To nije čak ni referendumsko pitanje, jer je vanvremensko, tj neistorijsko pitanje. Jer, radi se o tome da N I K O nema pravo da prizna nezavisnost Kosova i Metohije. Ono može samo da bude O T E T O ili V R A Ć E N O !
Preporuke:
12
1
22 utorak, 25 jul 2017 07:56
Dragan R
Pored onoga ste ovde preneli Vučić je sinoć imao još jedan nastup na istu temu. Uz ostale bolesne besmislice koje vrti u krug, izjavio je i sledeće: ,,Nikada nismo, učili albanski jezik, kao što i retko učimo mađarski jezik, jer smo sebi dali za pravo da imamo imperijalnu svest,,. Treba li uopšte Srbiji neprijatelja kada naš predsednik izjavljuje da smo imperijalisti, osvajači,kolonizatori? Treba li uopšte Šiptarima bolji dokaz pred svetom da su u pravu kad prave sopstvenu državu u srcu Srbije? Treba li uopšte muslimanima u BiH bolji razlog za uništenje Republike Srpske? Treba li uopšte Mađarima u Vojvodini, muslimanima u Raškoj, Šiptarima u Preševu i Bujanovcu i drugim manjinama u Srbiji bolji povod da traže i dobiju od Srbije ono što misle da im pripada? Treba li uopšte NATO-u bolje opravdanje za sve zločine koje se počinili prema Srbiji i Srbima? I nije problem Vučić,sa tim čovekom definitivno nešto nije u redu. Problem je narod koji u takvog čoveka ima najveće poverenje.
Preporuke:
25
0
23 utorak, 25 jul 2017 09:45
Vukoje
Bolje bi bilo da smo za vreme Jugoslavije imali jezičku ravnopravnost, jer ista neravnopravnost je samo nama koji govorimo srpski raspadom Jugoslavije pokazala se kao šteta.Otiđi sada u svet, svugde Slovenci, Makedonci, Albanci i dr govore i razumiju srpski, samo mi ne razumemo i ne znamo njihove jezike, a bilo je dobro da se učilo i da se sada zna, jer danas oni ispadoše zbog toga pametniji od nas.Ukoliko je trebalo da bude ravnopravnosti u jeziku i mi smo trebali učiti njihove jezike.
Preporuke:
3
13
24 utorak, 25 jul 2017 09:59
Vukoje
Ukoliko bi se Albanci vratili u politički sistem Srbije, što znači u Narodnu Skupštinu Republike Srbije, kapacitetom koliko mogu dobiti mandata u Skupštini, Dragane albanski bi postao službeni jezik a Albanci konstitutivan narod, koji bi verovatno za stalno davali načelnika vojske, držali neka ključna ministarstva, sve bi to bila cena zajednice s snjima i mnogo više bi se moralo dati ustupaka a koliko bi poticali i druge nacionalne manjine da traže i oni nacionalna prava to bi bilo više kontraproduktivno nego što sada ne participiraju u Narodnoj Skupštini.
Preporuke:
4
15
25 utorak, 25 jul 2017 10:37
SAMO DA PITAM
PISCE !KOMENTARA DALI JE NEKO OD OVIH LEVAKA BIO 98sme.NA KOSMETU SKO NIJE NEK SE SPREMI AKO ZNA STA JE PUSKA A CISTO SUMNJAM DA ZNA PASCE U NESVEST POSLE PRVIG PUCNJA TOLIKO O PATRIOTAMA KOI NISU NI VOJSKU SLUZILI.
Preporuke:
4
15
26 utorak, 25 jul 2017 11:01
Rešenje
Ma Vulin će to rešiti ne brinite !
Preporuke:
8
0
27 utorak, 25 jul 2017 11:13
E PA UVEK BILO
NEKOM RAT NEKOM BRAT ,E NECEMO VISE NEKO U SKLONISTU PIJE PIVO A NEKO TRCKA SA PUSKOM I GLEDA DA SE VRATI KUCI ,PIEZIVI IDITE SAD MALO VI.
Preporuke:
1
5
28 utorak, 25 jul 2017 11:24
Vukoje
SAMO DA PITAM, ja znam, služio sam vojsku, rat preživio.Lično dosta zainteresovan za studiranje oblasti državne i vojne bezbednosti i vojne tehnike, taktike i tehnologije.
Preporuke:
3
1
29 utorak, 25 jul 2017 11:31
penzioner Cviko
@ Vukoje,
Koga Vi to plašite sa Albancima i jezikom manjina? Da li možda govorite sve jezike nacija i nacionalnih manjina bivše Juge? Ako ne govorite, da li se služite sa tim jezicima? Situacija sa Kosovom i Metohijom biće jednog dana rešena, vratiće se matici ali ne sa sadržajem o kojem pišete.
Preporuke:
11
1
30 utorak, 25 jul 2017 11:34
Alek
Za @ i ostale "defetiste"
Ne vidim zašto naši ljudi ne bi živeli na KiM. Naravno, pod izmenjenim okolnostima... Uz pun suverenitet Srbije, bez Šiptara koje treba proterati tamo, odakle su došli i bez stranih, okupatorskih baza. Sa zadovoljstvom bih prva kupila neku malu vikendicu i uživala u onoj lepoti. S obzirom na to, da je razvoj događaja na Kosovu direktno vezan za međunarodne prilike, te ne zavisi samo od nas, treba sačekati. Vreme, uz izvesan veto u SB UN na međunarodno priznanje, u potpunosti radi za Srviju.
Preporuke:
6
0
31 utorak, 25 jul 2017 12:10
Onako za razmišljanje
Kakav bi bio osećaj za Srbina da služi redovan vojni rok u vojsci u kojoj je službeni isključiv jezik komunikacije albanski, oficirski kadar isključivo Albanci a služiš vojsku na teritoriji koja je 95 odsto naseljena Srbima.Treba nekad što bi Vučić predsednik rekao ući i u njihove cipele i pokušati se staviti u poziciju da se to nama dešava.
Preporuke:
5
5
32 utorak, 25 jul 2017 12:16
sizif
Možda se "unutrašnji dijalog" a i ponašanje Miloševića još bolje mogu razumeti kad se zna ovo:
U istom periodu [između dva rata] na Kosovo i Metohiju je naseljeno 11.383 porodica sa 53.884 člana, najvećim delom iz krševitih i neplodnih krajeva Kraljevine. Najviše porodica je stiglo iz Crne Gore – 6.513, zatim iz Srbije – 4.387, Bosne i Hercegovine – 1.943, Hrvatske – 554, Vojvodine – 172, Makedonije – 16 i Kosova i Metohije – 172.
http://bit.ly/2tyYsAJ
Preporuke:
1
7
33 utorak, 25 jul 2017 12:25
JAKO POTREBAN
Dijalog je jako potreban da ponovo ka 99 te patriote nebi uzele pasos i zbrisale preko grane a mi ostanemo sa svojom decom ovde i bezimo po sumi MILICA RAKIC VOZ KOD VARVARINA VOJSKA I BOLESNICI DrMISOVIC PILOTI HEROJI DECA SA KOSARA jer to hocete ,pa onda vi izvolite i ne bezite.
Preporuke:
4
7
34 utorak, 25 jul 2017 14:05
Vukoje
Penzioner Cviko, ne mogu reći da govorim ali nešto se zna slovenskog ili slovenačkog neki fond od 3000 reči i makedonski sitno 1000 reči, albanski ništa, a žao mi što ne znam barem na nivou B1.
Alek pokušao je Milošević pa se sve okrenulo naopako.
Preporuke:
2
9
35 utorak, 25 jul 2017 14:15
Vladimir Đilas
Nisu Albanci postali većina na KiM juče mirišući božurove i berući cveće.
Već, terorom, nožem i lomačom.

Kod njih nema zaustavljanja, ako budu mogli, istrebiće nas do poslednjeg.
Danas, sutra, za 100 godina...
Preporuke:
15
0
36 utorak, 25 jul 2017 14:23
Vukoje
Penzioner Cviko ne razumem zašto bi te plašili jezici, pa čoveče poznavati jezike je veliko blago.Kolika je vrednost naprimer poznavati veliki ruski,nemački, engleski i dr, a tebe to plaši.Plaši te mađarski a tolika pomama u Vojvodini za mađarskim padošom kao jezikom Evropske unije.Očigledno ste većinu života proveli u onom Jugoslaviji kada niko ili malo ko polagao nešto na jezike, po onoj devizi govori srpski da te ceo svet ili barem Jugoslavija razume a sada kada nema Jugoslavije, svi tebe mogu razumeti a ti ni jedan njihov jezik.
Preporuke:
2
7
37 utorak, 25 jul 2017 14:47
brzi
@sizif

Hvala za link do studije Gorana Nikolića. Ali se bojim da če ove patriote kosovske po zanimanju, kojih ovde ima poprilično, uraditi sve da te uvere da si u zabuni iako te brojke potvrđuju.
Preporuke:
4
2
38 utorak, 25 jul 2017 15:26
Ne klepeći nanulama @ Vukoje
Ja sam ne znam ,koliko sam puta pisao , hipotetički kada bi se Albanci vratili u Srbiju , kako bi izgledala vertikalna organizacija te države.Ljudi zaboravite SFRJ i ustav iz 1974. godine, zašto bi Albanci sa KiM upravljali Srbijom , Srbi iz Srbije ne bi 100% upravljali tim autonomnim delom teritorije, osim nastanjenih na KiM.Albanci bi imali svoju skupštinu , vladu , sud, dakle sva tri segmenta vlasti , izvorne prihode i druge ingerencije osim vojske ,Narodne banke i zastupanja u UN, ti bi da Albanci upravljaju Srbijom, dakle " Jovo nanovo sa ustavom iz 1974.g.".Pisanje o tzv. invaziji Albanaca na istitucije republike, ili je neznanje ili defetizam.
Preporuke:
5
0
39 utorak, 25 jul 2017 15:29
sizif
@brzi
Ali se bojim da če ove patriote kosovske po zanimanju, kojih ovde ima poprilično, uraditi sve da te uvere da si u zabuni iako te brojke potvrđuju.

Treba imati u vidu i da je po popisu 1921. na teritoriji cele Kraljevine bilo 440.000 Albanaca, dok je na teritorijama Avnojske Hrvatske i Avnojske BiH bilo 1.435.000 Srba.

Prilikom rešavanja nacionalnog pitanja u Jugoslaviji 1945. najveći deo albanskih teritorija je objedinjen i formirana je autonomna pokrajina. Srpske teritorije preko Drine su naprotiv podeljene između hrvatske i bošnjačke države, a stanovništvo predviđeno za eliminaciju. Već 1945-46. oko 160.000 njih je deportovano.
Preporuke:
4
0
40 utorak, 25 jul 2017 15:50
Trolovi
Nisu pobegla deca patriota nego je jedan deo dobro stojećih, prozapadnih i manjina poslao decu napolje. Sada to isto propagira Vučić uz masovno vređanje naroda. Teško da će iko više hteti da brani državu sa ovakvim vlastima. DS/DOS je i ukinuo vojsku da se to stanje državne izdaje prikrije.
Preporuke:
5
0
41 utorak, 25 jul 2017 16:02
penzioner Cviko
@ Vukoje,
Ha, ha, ha ... Moja snaja je Mađarica i ne zna mađarski jezik. Sve što ste napisali o znanju jezika su pretpostavke. I dalje smatram da je srpski jezik prvi i osnovni jezik kod nas i ne moram da znam jezike svih nacionalnih manjina a pripadnici nacionalnih manjina moraju znati srpski. Kuda bi me odvelo to učenje jezika svih nacionalnosti iz bivše Juge? Ili zašto Vi niste naučili sve te jezike nego drugima držite lekcije? I na kraju krajeva, kakve veze ima znanje stranih jezika sa situacijom na Kosovu i Metohiji. Otimaju nam i dalje taj deo Srbije iako mnogi Srbi znaju ili se dobro služe sa engleskim jezikom?
Preporuke:
7
2
42 utorak, 25 jul 2017 16:38
Mile Kazandzija
Vucicu,stiglo te prokletsvo ovih unakazenih manastira od onih za koje ti pocinjes da se boris.
Sram te bilo lacovcino, najveca u ovom veku. Sta si pricao do juce i na osnovui tih glasova stigao si dotle gde jesi.....
"Nafatirao si se" pa te bas briga za ove sto su na i pred kazanima....
Preporuke:
9
0
43 utorak, 25 jul 2017 16:43
Vukoje
Penzioner Cviko, nije nas Jugoslavija motivisala da učimo jezike bratskih naroda i narodnosti, pa je trebalo da se bratska zajednica raspadne da shvatimo koliko smo oštećeni zbog toga.
Preporuke:
3
6
44 utorak, 25 jul 2017 16:57
Vukoje
Cviko, možda i ima neke veze, da znamo jezike drugih lakše bismo se razumeli, zainteresovali bismo se za kulturu, običaje, naučili bi nešto o njima mimo stereotipa.Upravo onako kako je predsednik Vučić rekao, da nam je to nedostatak.
Preporuke:
3
6
45 utorak, 25 jul 2017 17:10
krle
Po Dačiću i Vučiću, a samo jedan dan kasnije, više nije u pitanju priznanje Kosova i Metohije, mada se traži trajno rešenje. Al i nije ni ono što su briselski dogovori, mada skoro niko ne zna šta su oni u stvari, nego je, kako kažu, to traganje za konačnim rešenjem ??? Ali to rešenje je ono što je dobro za obe strane. A do njega ćemo doći ako budemo razgovarali sami sa sobom i pri tom slušali dnevne uvrede na sopstveni račun i od sopstvenog predsednika države. N A Z D R A V L. J E !!!
Preporuke:
4
0
46 utorak, 25 jul 2017 17:10
Dijagnoza njemu - Lek za Srbiju
Jedini ljudi s kojim bi ovaj lik morao imati dijalog su psihijatri. Ne samo zbog dotičnog već zbog okoline(čitaj Srbije) koja najviše pati zbog njegovog psihološkog stanja.
Naravno, sledi logičan zaključak da svako ko prihvati dijalopg sa dotičnim a da nije psihijatar automatski je slučaj za psihijatriju.
Preporuke:
6
0
47 utorak, 25 jul 2017 17:12
krle
Po Dačiću i Vučiću, a samo jedan dan kasnije, više nije u pitanju priznanje Kosova i Metohije, mada se traži trajno rešenje. Al i nije ni ono što su briselski dogovori, mada skoro niko ne zna šta su oni u stvari, nego je, kako kažu, to traganje za konačnim rešenjem ??? Ali to rešenje je ono što je dobro za obe strane. A do njega ćemo doći ako budemo razgovarali sami sa sobom i pri tom slušali dnevne uvrede na sopstveni račun i od sopstvenog predsednika države. N A Z D R A V L. J E !!!
Preporuke:
4
0
48 utorak, 25 jul 2017 17:12
krle
Po Dačiću i Vučiću, a samo jedan dan kasnije, više nije u pitanju priznanje Kosova i Metohije, mada se traži trajno rešenje. Al i nije ni ono što su briselski dogovori, mada skoro niko ne zna šta su oni u stvari, nego je, kako kažu, to traganje za konačnim rešenjem ??? Ali to rešenje je ono što je dobro za obe strane. A do njega ćemo doći ako budemo razgovarali sami sa sobom i pri tom slušali dnevne uvrede na sopstveni račun i od sopstvenog predsednika države. N A Z D R A V L. J E !!!
Preporuke:
2
0
49 utorak, 25 jul 2017 17:31
TOPOLj
Kada bi u Srbiji postojala takozvana duboka država ovaj se ne bi dobro proveo.Istina,Srbija je nekada bila država.Sada je kolonijalna uprava.Nije ilegala tako loša.Čak šta više,mogu se i iz ilegale povući strašni potezi.Ne treba se rugati tastaturi i računaru.Pa najmoćnija sajber armija svijeta(ruska sajber armija)svoje protivnike melje upravo putem tastature i računara.Istina,čini to i onim tradicionalnim vojničkim putem,ali,radio-elektronika i visoko precizna oružja,računari,ruski hakeri,to je prioritet sadašnje ruske armije.Plus obavještajni rad u čemu Rusija nikada nije oskudjevala.Ne treba od Aleka očekivati da se bori za Kosovo i Metohiju.
Preporuke:
8
0
50 utorak, 25 jul 2017 17:53
TOPOLj
Drugi dio...Vojna vježba dvije kolonijalne uprave Bugarske i Srbije pod nazivom "Šabla 2017" koja se završava danas nije slučajnost.Nije u srpskom duhu,nije u srpskoj tradiciji,i nije u srpskom biću da oružje podiže na ruske sestre i rusku braću.To je u duhu ustaša,šiptara i drugih neprijatelja Rusa i Srba.Na ovoj vojnoj vježbi uvježbava se gađanje ciljeva u vazduhu iznad Crnog mora.Sve ovo se održavalo u periodu od 12-25 jula na istoimenom vojnom poligonu(Šabla)u Bugarskoj.Ostaje pitanje koji su misteriozni ciljevi u vazduhu koje preferiraju dvije kolonijalne uprave?Naravno,odgovor nije težak.Radi se o ruskim ciljevima u vazduhu koje,hvala Gospodu,ove dvije kolonijalne uprave a ni njihovi mentori nikada neće uspijeti da obore.
Preporuke:
9
0
51 utorak, 25 jul 2017 18:12
penzioner Cviko
@ Vukoje,
Vi ste SNS bot iz naivnosti a i straha. Zaboravljate da je Jugoslavija "preuzela" od Srbije sve ono što joj je bilo potrebno po pitanju nezavisnosti, suvereniteta, integriteta, diplomatije itd. Dakle svima smo pružili hleb a oni su nas kamenom... I Vi bi još da učimo njihove jezike? Zašto? Da nas bolje pogode kamenom? Vukoje je staro srpsko ime ali ne verujem da ste Srbin ...
Preporuke:
4
0
52 utorak, 25 jul 2017 18:32
Srbin crnac, ateista
Ovaj tekst sigurno on nije pisao. Ovo je tekst nekog drugoga.

Kako izgleda ovaj "unutrašnji dijalog" predstavlja eufemizam za ono što su nam nekada nametali kao "prihvatanje realnosti" (ne daj Bože da samo iskoristimo svoje snage da promenimo tu "nepromenjivu" realnost u svoju korist). Što u prevodu znači da će se prihvatanje "realnosti" pretvoriti u de facto zaokruživanje i de facto priznavanje državnog entiteta "Kosova" na samom terenu, uključujući i konačno ukidanje i gašenje ostataka institucija Srbije na KiM, verovatno postepeno i neprimetno kao i do sada, dok do samog de jure priznanja neće doći, što Amerikance i nije mnogo briga. Njima je najvažnije da mi odustanemo od pokrajine i da njima ne smetamo, kako bi taj deo teritorije ostao njihov protektorat preko kojega efektivno mogu nadzirati ceo Balkan, i odakle NATO ne može biti proteran taman i da ruski uticaj protera NATO iz svake druge okolne države. Drugim rečima ovim se Balkan predaje SAD na tacni, radi lokalne političke koristi.
Preporuke:
3
0
53 utorak, 25 jul 2017 18:38
Vukoje
Zašto? Možda iz bezbednosnih razloga, odeš u njihovu sredinu ili pošalješ vojsku na redovno izviđanje a oni ili ti psovali ili te hvalili ti ne razumeš, pa ili se smeškaš u svome neznanju ili se mrstiš opet u neznanju a njihov jezik ti tome kao šifrirana poruka koju ne razumeš.Mogu bilo šta govoriti a ti bleneš u neznanju.Znači nema šanse kao takav da se koliko sutra infitliraš u njihovu sredinu i snimaš u cilju zaštite srpske državne bezbednosti.
Preporuke:
0
5
54 utorak, 25 jul 2017 18:43
Srbin crnac, ateista
Mislim da ovaj ustupak okupatoru treba gledati u svetlu kontinuiteta ulizivanja titoističkih "vladara iz senke" Americi još od 1992. Te i prethodne godine imali smo poniženje američkog izaslanika od strane Miloševića (kojeg je postavila civilno-vojna titoistička nomenklatura SFRJ), SM je odbio primiti ambasadora kada su oni hteli uložiti mnogo novca u zamenu za kontrolu ekonomije i njihov kapitalizam.

Kada se Slobi to obilo o glavu i ameri pokazali (sankcijama itd) da će Srbiju uništiti za primer, od tada počinje neprekidno ulizivanje nevidljivih struktura vlasti koje su od 1992. do danas puzale pred Amerikom svaki put kad nas krenu uništavati vojno ili obaveštajno. To se vidi i po sporazumima koji su svi do jednog na srpsku štetu i po tome što se nijednom nije pokušalo rešiti sukob vojno iako je bilo relativno lako. Tako je otišlo i Kosovo u ruke NATO.

Svi ti sporazumi su bili 'strateško moljakanje' da se titoističke nevidljive strukture ostave na miru, da ih ne očiste kako su naumili.
Preporuke:
1
1
55 utorak, 25 jul 2017 18:43
Vukoje
Cviko ukoliko niste znali u Službi državne bezbednosti (BIA i Vojna bezbednost) Srbije na velikoj su ceni jezici.Njihovi operativci ne mogu pratiti nečije neprijateljske aktivnosti ako ne razumeju jezik.
Preporuke:
0
4
56 utorak, 25 jul 2017 18:59
@ Vukoje
Po vasem ispada da su englezi u strasnom problemu jer ceo svet koristi njihov jezik.
Ipak izgleda da ste vi u problemu sa samim sobom.
Preporuke:
5
1
57 utorak, 25 jul 2017 19:06
Jan
Zašto se bunite? Pa znalo se da će SNS ovo uraditi. Od kada su nastali oni su se trudili da naprave otklon od nacionalne politike i od najdivljijih radikalskih protivnika Zapada postali prvo pragmatični saradnici pa onda sluge Brisela i Vašingtona. Kada ste za njih glasali 2012. godine i doveli ih na vlast, morali ste znati kakvu politiku mogu da vode oni koji su se odrekli Velike Srbije.

Naprednjaci su vlast osvojili vašim glasovima, gospodo nacionalisti i patriote. Čak je u drugom krugu predsedničkih izbora DSS dao podršku Tomi Nikoliću, a koliko sam ja video, na ovom forumu se mahom okupljaju DSS-ovci. Možda vas je ubedilo kada je Toma kazao: tako mi Boga, neću se smiriti dok ne vratim Kosovo.
Preporuke:
5
1
58 utorak, 25 jul 2017 19:09
Vukoje
@ moguće je. Pozdrav i izvinite na smetnji.
Preporuke:
0
2
59 utorak, 25 jul 2017 19:26
Student
tome što se nijednom nije pokušalo rešiti sukob vojno iako je bilo relativno lako. Tako je otišlo i Kosovo u ruke NATO.


Srbi su pokušali vojno da reše nacionalna pitanja na kraju 20. veka, u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu. U sva tri slučaja su praktično izgubili, jedino su u BiH dobili RS.

Vojna intervencija da se deo teritorije etnički očisti nije moguća bez saglasnosti, stvarne ili prećutne, velikih sila. Srbija tu saglasnost nije imala i znamo kako je prošla.

Za kraj, CG je osvojila Skadar u Prvom balkanskom ratu, ali je bila primorana da ga se odrekne zato što su velike sile tako zahtevale.

Da Srbi ne potcenjuju značaj diplomatije i diplomatskog rešavanja problema, imali bismo mnogo, mnogo više danas.
Preporuke:
4
4
60 utorak, 25 jul 2017 19:35
penzioner Cviko
@ Vukoje,
Interesantno, prešli ste i na BIU, itd. Baš me briga šta cene. Nego kad ste toliko zapeli, ko upravlja sa tim našim službama koje imaju divnu saradnju sa stranim obaveštajnim službama. Prema ne tako davno objavljenom članku u "Blic"-u, u Srbiji deluje između 5 i 7 hiljada špijuna. Koje jezike oni znaju i za koga delaju?
Preporuke:
3
1
61 utorak, 25 jul 2017 21:26
sizif
@brzi

Priča o srpskom Kosovu, je bila važan deo jugoslovenske mitologije. Monumentalnu gazimestansku kulu, koja se može videti na tolikim srpskim slikama sa Kosova, podigli su još 1953. isti oni koji su crtali monstruozne avnojske granice.

Isto važi i za priču o Vatikanu. Magnum Krimen su 1948. u vreme totalne kontrole izdali isti oni koji su 1945-46. deportovali oko 160.000 Srba sa teritorija NDH.
Preporuke:
1
0
62 utorak, 25 jul 2017 23:32
brzi
@sizif

Manite se tih vaših mitova i vaše interesno izbušene i prečutane istorije jer radi njih ponajviše stradate sami u krajnoj konsekvenciji. Počnite se polako baviti uzrocima svojih nesreča a ne samo posledicama tih nesreča. Evo jednog primera. Prvi su vas od turaka oslobodili austrijanci i venecjani početkom 18. veka ali o tim događajima vi kao da ne postojite i ne tiču vas se ti događaji iako se sve događa na vašoj matičnoj teritoriji. I ta istoriska rupa u istoriji vašeg naroda nekim vašim manipulatorima omogučava kobne odluke pre svega po vas, i vaše živote, da manipulišu vama kako njima, pre svega personalno a ne vama, odgovara.
Preporuke:
4
3
63 utorak, 25 jul 2017 23:46
Turas
"vođa" je jednostavno na koloseku izdaje . To je postignuto indoktrinacijom i dobro je istreniran u Engleskoj . Ovde pokušava (zna da istomišljenika ima , to su svi sns partokrate)da crno predstavi da je belo ali bez farbanja . Što čovek zdravog razuma uviđa da ima posla sa nezdravom osobom . Sa ovom osobom je uzaludno ubeđivanje . Jer on je taj koji ubeđuje sve nas . Sva njegova izlaganja imaju za cilj predaju Kosmeta . Naravno to je samo početak rasparčavanja Srbije . Žalosno je što SPC ćuti umesto da angažuje i sveštenstvo i monaštvo i sve pravoslavne vernike .
Jer ko su izdajnici. Subjekti na vlasti bez autohtonog kulturnog identiteta , na visokim i nižim sinekura društvenim položajima , tzv.virtualni intelektualci na putu službovanja visokim neoliberalnim stranim interesima . Naravno "zvezda vodilja" njima je uvek sopstveni interes . Ovome je sticajem okolnosti "pala sekira u med ".
Preporuke:
3
0
64 sreda, 26 jul 2017 08:50
sizif
@brzi

Hrvati i kasnije Crnogorci, kao mnogo zrelije nacije, uspeli su u Beogradu da nametnu svoje priče i svoje nacionalne interese za koje su Srbi navedeni da se bore i žrtvuju.

Sad pogledah. Vojvodstvo Štajersko je postojalo sedam i po vekova, ali je 1918. kada su stvarane necionalne države normalno podeljeno po etničkom principu uz poštovanje reciprociteta.
https://sr.wikipedia.org/sr/Vojvodina_Štajerska

Kao da samo ovi ovde imaju istoriju :)
Preporuke:
1
0
65 sreda, 26 jul 2017 11:57
hercegovac
Za Vučića mislim sve najgore jedino što mu ide u prilog je to što bi mu, po mom mišljenju, svaki psihijatar bez problema izdao dokument kojim bi mogao da opravda sve učinjeno. Za razliku od njega opozicija mi se gadi. Penzioneru Cviko kolko imaš u vojnoj??? Bi li poslao sina na Kosovo ravno?? Naravno da ne bi ali lako je biti jak na tastaturi i pljuvati po svemu a mi koji nemamo pamćenje amebe se još sjećamo današnje "patriotske opozicije" u zagrljaju sa vojvodama od Čepurića, Mareve Ljuti i Bajčetine.Ova i još puno gorih pitanja bi i Vučko mogao postaviti "opoziciji" na eventualnim pregovorima i oni zato ne idu a ne zato što je to izdaja, izdali su oni odavno svakog koga su mogli izdati.Ukratko mi već duuugo prijetimo praznom puškom i svi nas smatraju za budale a mi se pravimo nevješti i to je razlog gubitka RSK, Kosova, RS,Vojvodine.. a ne Vučko i žutare i naravno tako će i ostati sve dok od 8000000 Srba bar 1000000 nije spremno poginuti za Kosovo.
Preporuke:
0
0
66 sreda, 26 jul 2017 12:21
hercegovac nastavak
Pola partizana sa postrojavanja u Rudom nije dočekalo slobodu i zato su i pobijedili a današnja omladina ne bi na demonstracije jer tamo polijevaju vodom a bidne i suzavca a ponekad bide i tragedija pa isključe wireless???
Sve dok se nismo u stanju riješiti tri krpelja i roja podguznih muha nemamo mi šta pričati o Kosovu što bi narod reko "sjedi đe si ni za đe si nijesi" a penzioner Cviko i ekipa "srbskih patriota" nek malo razmisle o svojoj ulozi u svemu
Preporuke:
0
0
67 sreda, 26 jul 2017 14:06
»Boško« ░
"unutrašnji dijalog" nam je "potreban" jer Vučić i "evropa" posle krađe parlamentarnih izbora 2016, a naročito tesne krađe "predsedničkih izbora" više ne smeju da se pouzdaju u "volju građana" (bez obzrira na sva "ispitivanja javnog mnjenja") i da je ispituju na izborima ili referendumu. Vučićevoj "marketinškoj agenciji" a i njemu samom je postalo jasno još pred predsedničke izbore, da su to zadnji izbori na kojima može da pobedi, zato i razne "opozicione partije" (vučićeve ispostave) histerično pokušavaju da "objasne" da "nema šanse" za "ujedinjenje opozicije" pokušavajući da spreče katastrofu naprednjaka na beogradskim izborima (čak i Dačić je postao svestan toga i najavljuje "samostalni izlazak").

"beogradsko glasačko telo" i pored 300 hiljada penzionera koji će da pokušaju da zaštite svoje "zarađene penzije"

nije infantilno da mora da glasa "za" ili "protiv" Vučića nego za više partija (koje će da zastupaju njihove interese) u postizbornim koalicijama, što je osnov demokratije.
Preporuke:
0
0
68 sreda, 26 jul 2017 14:30
»Boško« ░
Zašto baš sad "unutrašnji dijalog", posle "posete" Vučića SADistima?
Iako "srbi" vole da misle da su jedinstveniji narod na svetu, "kosovo" se već desilo Kolumbiji, kada su SADisti "otcepili panamu" i napravili Panamski kanal koji i dan danas kontrolišu. Šiptarska "težnja za otcepljenjem" se podudarila sa SADističkom težnjom da naprave guantanamo2 u evropi što su i dobili okupacijom Kosova, i ne pada im na pamet da odu.

Šta Vučić ima od "unutrašnjeg dijaloga". Vučić je svestan da je "gotov", i da sva njegova priča za infantilne o "uspesima" više ne prolazi. Nema investitora, nema zaduživanja jer neda MMF, izgubio je poverenje kupaca obveznica, i suočava sa krizom, reprogramiranja javnog duga.

Zato Vučić da bi zaštitio sebe (na 10godina) "postaje" predsednik, predaje Kosovo ("dijalogom" a ne referendumom), i kao nagradu dobija pristup evropskim fondovima, koji bi kao finansijska pomoć omogućila dalju vlast njegove koalicije i preživljavanje sirotinje (pokupuje glasove za par evra)
Preporuke:
2
0
69 sreda, 26 jul 2017 15:22
Jasna Simonović
Lepo su rekli (SAD), ako su rekli, unutrašnji dijalog je potreban, često se rešenja nalaze ispred nosa...tako nekako..
Preporuke:
1
2
70 sreda, 26 jul 2017 19:16
brzi
@sizif

Potpuno se slažem sa tvojim poslednjim postom i linkom. Pisao sam več nekoliko puta o događanjima krajme i posle prvog rata baš o toj teritoriji i događanjima u to vreme. Ta događanja u to vreme bila su i jedan od razloga za deportaciju slovenaca slovenskog pdrekla u Srbiju početkom drugog rata od strane nemaca. Maribor je i još danas, 75 godina posle drugog rata barem trečinsko nemački grad po nacionalnoj pripadnosti i koriščenju jezika za osnovnu komunikaciju.
Zapitaj se zašto su vas srbe englezi terali krajem prvog rata da milom ili silom dođete do alpi ( Karavanke) iako to nikada u istoriji nije bio vaš etnički prostor. Kada si odgovoriš na to pitanje sve ostalo što se događalo za vreme vladavine Karađorđevića ti je jasno ( ko jih je instalirao i zašto su se Karađole ponašale onako kako su se ponašale; Jugoslavija ispred Srbije, republika ispred monarhije, ....).
Preporuke:
2
2
71 četvrtak, 27 jul 2017 01:03
Hadži Đera
Zašto tražiš karizmu u sebi, punjena ptico? Mogućnost prosvjećenosti razdvaja te od beskrajne žudnje za misijom.Miris zemlje,koncentrični krugovi gluposti i neznanja kao prstenje, ono dalje ne razumijem,izgleda mi da je mrtva straža?Rekoh sebi: Moj Bože, koliko demagogije sustavno poredane u artiljerijske salve, koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji ništa osim mržnje, sujete, vlasti...I koliko pokvarenosti treba da se izlije pred naše nogei kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare!I rijeka nije bila rijeka u samom početku, i nije nužno da ne bude ponornica do kraja.Što se događa kad mrtvi fazani lete iznad naših glava?Kad mrtvi fazani lete, a ni jedan ne pada!!!Što se događa kad očajanje zahvati ljude, kad očajanje neumitno prelazi u kajanje?Gledajući iz daljine konture na sceni, padaju mi na pamet vodene boje...Umazane ruke brzo se peru!(DŽoni, 1983.)
Preporuke:
1
0
72 subota, 29 jul 2017 09:14
Ognjem i mačem
Sjajno. Koliko vidim predsednik predlaže u suštini unutrašnji dijalog o veleizdaji Srbije.
Hrabro.
Forma unutrašnjeg dijaloga je u suštini narodno suđenje počiniocima krivičnog dela VELEIZDAJE.
Genijalno.
Očigledno su mu prijatelji i mentori dosadili svojim upornim insistiranjem da nastavi sa tipičnom veleizdajom koja predugo traje pa je odlučio da narod presudi i njemu i saučesnicima.
Ostaje da se nađe neko ko će da napiše optužni predlog, neko ko će javno da isti pročita sa čuvenim Optužujem za veleizdaju ....
Pitanje je ko će da realizuje hapšenja veleizdajnika jer prema prvim saznanjima čelni ljudi izvršne, sudske i zakonodavne vlasti Srbije ili su veleizdajnici ili saučesnici u veleizdaji te nema ko da izda naredbu HAPSI.
Praktično je gospodin predsednik zakazao veliko narodno okupljanje na Terazijama koliko ove jeseni.
Preporuke:
2
0
73 ponedeljak, 31 jul 2017 11:42
Radoznali čitalac
Svima se nešto žuri u vezi Kosmeta i Metohije. Bogami, Kosovo je grdno sudilište kako reče Njegoš! Svi imaju neka rješenja? AV nas poziva da se ostavimo naših mitoloških pričica.. Sumnjiva mi naša Kosovska mitologija? Knez Lazar i 12 knezova; njihova večera slična biblijskoj,priča o jednom koji će izdati, pričešće pa onda stradanje...Ama sve isto kao i u Bibliji. Da to ljudi nije zaista Biblija?!!! Da nije,možda,taj kosovski mit proizvod onog Savinog Logosa iz Žičke besjede o pravoj vjeri na Spasov dan?! Ako jeste onda ne treba da brinemo!!! Stvar je odavno riješena- i to na nebu!Gore je odlučeno: Kosovo je Srpsko!!!
Ispod mitoloških naslaga stoje tajanstvene dubine i snage. Mitovi su arhetipovi (slično genima) u strukturi kolektivno nesvjesnog. Tim duhovnim genima čovječanstva ne može niko ništa; ni AV,ni EU,ni SAD; niko baš niko! Ja ne brinem za svoje Kosovo jer sam, braćo, kršten vedrinom!!! Sve je uzalud! Eno Lazara još vitla britkom sabljom sa krstom na čelu samo ga oni ne vide!
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner