Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Šta je navelo Trampa da premesti ambasadu SAD iz Tel Aviva u Jerusalim?

Komentari (17) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 13 decembar 2017 13:53
Slobodni mislilac
Uvidjeli svu muslimansku bijedu i jad, među muslimansku zavadu i ratove, pa kontaju nema boljeg trenutka a ni straha, ko vele muslimani se zabavili međusobnim ubijanjem pa neće ni primjetiti kao što i neće.
Preporuke:
32
3
2 sreda, 13 decembar 2017 14:51
penzioner Cviko
Kad se razmatra ovo pitanje, treba imati na umu da Jevreji u Americi (tu možemo uvrstiti i Trampovog zeta) imaju veoma jak uticaj na američku spoljnu politiku. Preseljenje ambasade u Jerusalim je prst u oko Iranu. Iran neće bombardovati Jerusalim a Tel Aviv može i ne mora. Efekat ne bi bio isti. Religiozni faktor Jerusalima, izraelsku vlast bolje štiti od bilo kakvih raketnih sistema, štitova i drugih sprava. Ostali su sića (korisne budale) koja tu i tamo nešto uradi ali bez velikog uticaja na sveukupne odnose. Možda bi za njih pre mogli kazati da su "metla" koju neko spram svog interesa pokreće, čas amo, čas tamo, pa imamo neke druge utiske sa sijaset argumenata... Meni nikako nije jasno kako to da se "Islamski teroristi" nikad nisu udružili sa svim muslimanima i krenuli na Izrael? Možda se odgovor nalazi u ruskoj tvrdnji da su "islamski teroristi" američki štap koji udara tamo gde amerika kaže. Ako je tako "korisne budale" i dalje neće promeniti ovaj deo sveta sebi u korist.
Preporuke:
40
1
3 sreda, 13 decembar 2017 16:02
Spiridon
Hajdemo iz početka...
Dakle postoji čovek koji drži pola Las Vegasa i praktično sve medije u Izraelu sem Jerusalim Posta, lični je prijatelj Netanjahua ili bolje reći Bibi je njemu prijatelj i isti taj čovek je dao ubedljivo najviše para za kampanju Donalda Trampa i to od prvog dana kada se ovaj tek borio za nominaciju republikanske stranke. Njegovo ime je Šeldon Adelson i proglašen je za trećeg najuticajnijeg Jevrejina na svetu, poznat je između ostalog po zalaganju da se ukine nuklearni sporazum sa Iranom i po stalnom ulaganju velikog novca u lobiranje za Izrael. Istog sekunda kada je Donald Tramp postao predsednik, svako sa dva grama mozga je mogao da vidi upravo ovaj razvoj događaja. Tome treba dodati ortodoksnog Jevrejina i zakletog cionistu DŽareda Kušnera, po zanimanju Trampovog zeta, člana tima za rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba koga je oformio Tramp, u kome su sem njega gle čuda, još dvojica ortodoksnih Jevreja DŽejson D. Grinblat i američki ambasador u Izraelu Dejvid M. Fridman...
Preporuke:
41
5
4 sreda, 13 decembar 2017 16:39
Slobodni mislilac
. penzioner Cviko


Šta nije jasno Cviko? Jasno je sve, ti što ih nazivaju "islamskim teroristimna" to su "igrači CIA i Mosada, koji su u funkciji stigmatizacije " muslimanskog svijeta" i njegove destabilizacije, od Iraka, Libijhe, Sirije do bilo koje države u "muslimanskom svijetu". Naravno da takvi " igrači" neće ugroziti Izrael.
Preporuke:
26
2
5 sreda, 13 decembar 2017 18:41
penzioner Cviko
@ Slobodni mislilac,
Hvala. Ne moram ja sve da napišem, zar ne?
Preporuke:
14
1
6 sreda, 13 decembar 2017 19:02
Peter RV
Američki Kongres je već odavno postao, kako Pat Bjukanan duhovito reče- 'okupirana teritorija Izraela'- baš koliko i sama Palestina. Nikakvoga iznenađenja dakle da se bio odlučio da otvoreno igra igru Izraela.
Američki predsjednici i predsjednički aspiranti su uvijek lično profitirali (ispod stola) od korumpiranih arapskih Šeika i Emira pa su radosno glumili ulogu 'nepristrasnog posrednika' u brutalnoj okupaciji Palestine.
Šeicima je ovo konveniralo jer nikad nijesu imali namjeru da prstom mrdnu za Palestince i u isto vrijeme održavali biznes sa američkim jevrejima.
Ovo Trampovo je prelom u smislu da mu je dalja gluma
nepotrebna jer će odsad održat podršku Šeika i javno igrat igru Izraela. Čudo od diplomatije zeta DŽerada!
Preporuke:
26
2
7 sreda, 13 decembar 2017 19:33
Spiridon
@ penzioner Cviko


Preseljenje ambasade u Jerusalim je prst u oko Iranu.


Naprotiv ovo je dar sa neba Iranu, zato što im pruža neviđenu priliku da ojačaju svoje pozicije. Prekjuče je bio članak u glasilu Revolucionarne garde nedeljniku Sobhe Sadeku, gde se navodi kako je ovo odličan trenutak da se muslimani okupe ponovo oko Palestine kao najvažnijeg pitanja, da se pokazalo kako su neke muslimanske zemlje ( čitaj Saudi ) prodale Palestinu cionistima sa kojima šuruju i kako je upravo ovaj potez Trampa najbolji dokaz kako je Iran oduvek bio u pravu kada je govorio da sa cionistima nema nikakvog razgovora a kamoli nekog dogovora. Evo bio je uostalom baš danas sastanak u Istanbulu, svi su došli na čelu sa Rohanijem iz Irana, samo su Saudi i Emirati poslali neka leva smetala, jer su u izraelsko-američkom taboru...
Preporuke:
26
1
8 sreda, 13 decembar 2017 21:12
penzioner Cviko
@ Spiridon,
Ostajem i dalje pri mišljenju da je ovaj čin "prst u oko Iranu". Šta će iz toga proizaći, ne znam ali će proizaći. Vaš pogled je interesantan zbog svojih realističnih crta. Obzirom da na sve moramo sumnjati, pitanje je da li su svi Arapi vaistinu Arapi? Brada i odeća nisu garant da su Arapi. Dosadašnje iskustvo sa arapskom slogom, (nešto kao srpska), ne daje mi neku nadu ali nikad se ne zna.
Preporuke:
10
2
9 sreda, 13 decembar 2017 21:19
dimitrije lj.
definitivna uvertira za dolazak lažnog mesije na tron.
Preporuke:
17
2
10 četvrtak, 14 decembar 2017 00:13
Pitam se pitam
sada SAD nisu više posrednik, već strana u konfliktu, kao saveznik Izraela.


a kada to nisu bile?
Preporuke:
19
0
11 četvrtak, 14 decembar 2017 04:23
Zoran
Treba da se napravi hjaos na Bliskom istoku jer Amerika gubi pozicije tamo. Turska joj okrenula ledja, Rusi zaveli red i napravili bolje odnose s amnogima tamo. Mozda ulove vnesto u mutnom.
Preporuke:
10
1
12 četvrtak, 14 decembar 2017 07:17
Spiridon
@ penzioner Cviko

Amerikanci na Bliskom istoku tradicionalno podržavaju dve vrste režima, prvi je takozvani Umajadski islam u vidu naslednih monarhija kao Saudi a drugi su sekularno-diktatorski režimi kao Mubarak nekad odnosno Sisi danas u Egiptu. Na drugoj strani su Ikhwān ili ti Muslimanska braća tj Erdogan, Katar i Hamas odnosno tzv al-Muqāwamah osovina Iran-Hizbalah-Asad-Huti u Jemenu. Ova druga strana je godinama bila manje više razjedinjena iako su sličnosti i utemljenost u istoj ideologiji bile više nego očigledne a posebno u trouglu Hizb-Huti-Hamas, međutim velike pare Saudija tj Vahabističko-salafistički islam uz podršku Amerikanca, te animozitet na liniji šia-suni islam su samo dolivale ulje na vatru poslovične razjedinjenosti. Međutim dolazak novog krunskog princa koji stvara tzv Salmanovsku Arabiju, njegov mentor Bin Zajed, Tramp i njegov zet su svojim potezima isterali stvari na čistinu, te tako stvorili idealnu šansu da Iran uz Erdogana povede priču u neke druge vode...
Preporuke:
7
0
13 četvrtak, 14 decembar 2017 09:57
Moje Ime
Naveo ga je novac.
Preporuke:
2
3
14 četvrtak, 14 decembar 2017 10:18
Spiridon
@ Zoran

Treba da se napravi haos na Bliskom istoku jer Amerika gubi pozicije tamo. Turska joj okrenula ledja, Rusi zaveli red i napravili bolje odnose sa mnogima tamo. Mozda ulove nesto u mutnom.


Sve bi to bilo lepo, da ti ako se ne varam živiš u istoj toj Americi i da komedija bude veća Trampov si glasač & vatreni navijač i to srcem i dušom.
Prema tome ne izaziva Amerika nikakav haos, nego Tramp zarađuje pare koje je dobio kada mu je trebalo u kampanji, odnosno uz ogromnu pomoć Saudija i Emirata pokušavaju samo da ostvare svoje interese.
Oni koji trenutno love u mutnom su koliko ja primećujem upravo Rusi koji igraju dobro jutro čaršijo na sve četiri strane, pa se malo bratime sa Iranom i Turskom a onda Putin ode kod Sisija pa njega tapše po ramenu, sa Emiratima razvija vojnu saradnju, Saudijskog kralja dočekuje pa mu prodaje S-400, sa Izraelom se voli i vadi gas sa polja Tamar, odnosno prvi priznaje pre Amerike (zapadni) Jerusalim kao glavni grad Izraela...
Preporuke:
4
7
15 četvrtak, 14 decembar 2017 11:38
ivan3012
Evo javljam se i ja tek da malo popravim raspolozenje,i obodrim duh..
Stoji Putin ispred nekog klinca kadeta u uniformi -ovaj drhti i cuti..Putin ga strogo gleda,pa ce tek reci: I kazes mali nisi se igrao sa dugmicima? A gde je onda amerika?
Preporuke:
7
6
16 četvrtak, 14 decembar 2017 12:00
Tatijana
https://www.youtube.com/watch?v=kFHLojL9Jes

Ovo treba pogledati. Neverovatno je da ovaj video ima tek nešto više od hiljadu pregleda. Zato nam tako "dobro" ide.
Preporuke:
4
4
17 subota, 16 decembar 2017 09:41
posmatrač
dobra analiza i odličan prevod
Preporuke:
0
0

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner