Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

„Doktore“, gde ti je indeks?

Komentari (22) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 17 jul 2019 21:53
Lala
Bravo profesorka. Sve je potkrepljeno jasnim činjenicama. Napisano je kao da vozite najsavremeniji ruski tenk Armatu. Učestvujete u rasturanju rđe u društvu.

Juče je francuski ministar za životnu okolinu Fransoa de Ruži podneo ostavku. To je bilo za vreme Makronove posete Srbiji. Razlog za ostavku je optužba da je organizovao u Francuskoj raskošne večere na kojima su se jeli jastozi i pio šampanjac, a to su plaćali francuski poreski obveznici. De Ruži ima političku čast. Braniće se kao slobodan građanin od optužbi.

Šta bi se tek dogodilo da je imao lažnu diplomu o obrazovanju kad je sada “stradao” samo zbog večere?
Preporuke:
83
2
2 sreda, 17 jul 2019 23:33
Ah
Preko "Arapa" i Beograda na mulju peru pare a preko "Megableja" peru nepostojeće diplome. Ovakvu bruku od mafijaške države niko nije video na belom svetu sem možda u Montenigeriji.
Najjadnija je ona preostala intelektualna elita koja ćuti na pokradene diplome i doktorate ne shvatajući da im ovi kradu i zemlju i budućnost kao i svima ostalima.
Preporuke:
75
1
3 četvrtak, 18 jul 2019 06:37
sofi
Dokazi i stavovi deluju ubedljivo. Muljadžment je akademsko zvanje ogromnog broja državnih službenika. Naročito u policiji. Kada sam se u poslu susretao sa diplomcima ove ,,obrazovne institucije", uočljiva je bila njihova hvala visokim obrazovanje. Uveče prelistaš, ujutro zablistaš.
Preporuke:
60
0
4 četvrtak, 18 jul 2019 07:55
tri_korne_penal
Do ovoga su doveli neki regularno izabrani a iskvareni doktori. Oni su krivi, a ne Nebojša, on je samo iskoristio rupe u sistemu.

Ima njih još mLogo sa doktorskim titulama, čak i ovi koji su ih legalno stekli su se tokom godina prodali i spustili kriterijume. Nekad su profesori bili profesori, a trgovci trgovci, danas su i profesori i trgovci muljatori, prodavci magle, sve može u današnjem svetu ... a najgore prolaze pošteni u tim zanimanjima.

Pa kad su Darka Tanaskovića izbacili sa Filološkog, o čemu mi onda pričamo, o kakvim akademskim slobodama, kriterijumima, standardima ... svojevremeno sam se smejao kada je jedna asistentkinja, sada je docent, meni rekla u razgovoru "Kolega, nemojte da vas neko čuje da zastupate tu tezu, to je ovde zabranjeno, nije poželjno, popularno...". Meni bilo smešno, onda sam se uplašio od takve neslobode, takvo selektovanje ljudi, tiho zastrašivanje, to je jezivo.
Preporuke:
51
0
5 četvrtak, 18 jul 2019 08:49
nedoumica
G-đa Tamara Milenković-Kerković je potpuno u pravu – ali sve to nije ni od juče, ni prekjuče, nego manje-više oduvek.
Kako to da na dvema svetskim rang-listama možete naći samo jedan srpski univerzitet (Beogradski) – i to na “Šangajskoj“
ARWU - “Šangajska lista“ (http://www.shanghairanking.com/World-University-Rankings/University-of-Belgrade.html ) stoji: Belgrade: 300
A na strožijoj i zahtevnijoj - The Times Higher Education World University Rankings 2019 (https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2019/world-ranking#!/page/0/length/25/locations/RS/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats) stoji:
Belgrade 800-1000 ?
Kako i zašto to da je samo jedan srpski univerzitet uspeo da se kako-tako plasira? Naravno da ni od autorkinog Niškog, a ni “Megatrenda“ čuvenog naučnika i “plemića“ Mice Jovanovic de Bozinoff čiju diplomu ponosno nosi onaj Stefanović, uz čitavu plejadu sličnih, nema ni traga?
Preporuke:
41
1
6 četvrtak, 18 jul 2019 11:36
SlinA
Nebojša Stefanović je kapitalac. Jako je važan Vučiću. Zajedno su došli, tako će ih narod i proterati.
Svi drugi su sitne ribe pljuckavice.
Preporuke:
44
0
7 četvrtak, 18 jul 2019 12:18
Nista ne razumem
Odstampace njemu Vucic i indeks ako treba. Stampaju lazne glasove i zapisnike za izbore, lako ce i indeks.
Preporuke:
42
0
8 četvrtak, 18 jul 2019 13:43
Filbo
Bravo gospodjo profesorka..hrabro,tacno,otvoreno zigosete sramnu aferu tzv.akademca N.Stefanovica i sve odgovorne ljude i institucije Iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili duzni I Jos uvek su da poniste "fantomsku" diplomu kao I poniste izplagirani "doktorat" pomenutog I jadnog ministra..

Sto rece sociolog Jovo Bakic:.." u slucaju NS istinit je samo njegov NADIMAK".( Slina).
Preporuke:
28
0
9 četvrtak, 18 jul 2019 13:54
Dragan R
@nedoumica
Neozbiljno je, neodgovorno i ružno da upoređujete državni Niški univerzitet koji ove godine obeležava 54 godine rada, sa Megatrendom, privatnom prćijom jednog prevaranta i hohštaplera.
Preporuke:
35
6
10 četvrtak, 18 jul 2019 14:16
Dragan R
"Završio je Devetu gimnaziju „Mihajlo Petrović Alas” u Beogradu, a diplomirao je na Fakultetu za poslovne studije Megatrend univerziteta." Ovo je rečenica koju sam malopre kopirao sa zvaničnog sajta Vlade Republike Srbije, iz biografije potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. S obzirom na činjenicu da Nebojša Stefanović nije završio Fakultet za poslovne studije,već neki „Megatrend International Expert consortium Limited“ (šta god da je to),što je uostalom i sam priznao, jasno je da se taj čovek godinama lažno preedstavlja i obmanjuje javnost.Što je još sramnije, i za njega i za čitavu Vladu, i nakon otkrivanja istine da nije završio Fakultet za poslovne studije, taj podatak i dalje stoji u njgovoj biografiji i nije uklonjen sa sajta Vlade. Samo to je dovoljno da se taj čovek najuri sa svih državnih funkcija i da se protiv njega pokrene istraga zbog osnovane sumnje da je falsifikovao diplomu o završenom fakultetu.
Preporuke:
41
0
11 četvrtak, 18 jul 2019 17:28
nedoumica
@Dragan R zamera - “@nedoumica Neozbiljno je, neodgovorno i ružno da upoređujete državni Niški univerzitet koji ove godine obeležava 54 godine rada, sa Megatrendom, privatnom prćijom jednog prevaranta i hohštaplera.“. Slažem se sa onim delom Vaše zamerke: “.... sa Megatrendom, privatnom prćijom jednog prevaranta i hohštaplera.“, ali mi objasnite šta je to neozbiljno, neodgovorno i ružno ako navedem istinu: ni taj Niški Univerzitet (a obeležavanje njegove 54 godišnjice rada nema nikakve veze sa njegovim kvalitetom), kao uostalom i nijedan drugi od mase državnih i privatnih univerziteta i “univerziteta“ ne mogu se naći na svetskim rang-listama kvaliteta univerziteta. To je ružno i žalosno – ali istinito.
Preporuke:
21
2
12 četvrtak, 18 jul 2019 18:12
ništa novo i ništa čudno
još kad je tokom opšte birkokratizacije donošenjem zakona o udruženom radu 1975 zbog otvaranja "novih" privrednih i neprivrednih subjekata zatrebalo "diplomaca" na svim "isturenim odeljenjima" svih univerziteta se mogla kupiti diploma više ili fakulteta a najefiniji su bili "potoci" po Kosovu gde su bila"isturena odeljenja" Prištinskog "univerziteta" dok još 60tih svi koji nisu mogli da zavše u Beogradu "završavali su" u Sarajevu i postajali "intelektualna elita".

Pa tu "aferu" na Pravnom fakultetu je "otkrio" pa "pokrio" još Milošević kad su shvatili da treba da pohapse sopstveno pravosuđe i tužioce i većinu predstavnika vlasti koji su "završili" Pravni fakultet

To su današnje "naše" najiskusnije sudije Ustavnog Apelacionog suda Višiz sudova i tužilaštava za organizovani kriminal korupciju

Ne mo+e država da bude opštekriminalizovana samo od izvršne vlasti a svakom je jasno da je tu umešana i

sudska i zakonodavna vlast, što se vidi po "zakonima" i njihovom "sprovođenju"
Preporuke:
15
1
13 četvrtak, 18 jul 2019 18:14
Stanić Milan
Rjetko komentarišem na stranicama ovog časopisa,ali moram priznati da je predstavljeni tekst inspirativan, da se napiše na zadanu temu par reči.Ja ne znam da li je g. Stefanović završio predmetni fakultet ili ne,ali ga funkcija 1.policajca i čoveka koji bi trebao posedovati etičke norme najvišeg standarda,obavezuje,da pred srpskom javnošću pruži jasne i nedvosmislene dokaze o završenom školovanju.Ovako,bez materijalnih dokaza otvara put osnovi sumnje,da tu ima dosta mutnog,time više što na ovom fakultetu("Megatrend") ima dosta afera i aferica,a da se niko ne usudi da građanima prezentira istinu.
Mnogo puta sam ustvrdio,da je srpsko društvo pretplitičko.Da nije tako ugledni profesori i akademici morali su dignuti svoj glas da se kriminalu svake vrste u društvu stane na put.Ovako, velika društvena energija pokrenuta prošle jeseni bačena je u vetar,time dala krila pol. oligarhiji da radi ama baš šta hoće.
Preporuke:
17
0
14 četvrtak, 18 jul 2019 18:26
Tako vam je to...
[ 1 ] Dobro je kritikovati simptome društvene bolesti – u ovom slučaju diplome Stefanovića i mase drugih, ali je važnija sama bolest: “Megatrend“ i njegov gazda, dete komunizma, rektor i “plemić“: Mića Jovanović de Bozinoff (prof., dr., itd...). Na sajtu tog univerziteta ( http://megatrend.edu.rs/sr/megatrend-univerzitet/ ) stoji masa njegovih biografskih podataka. Između ostalog istaknuto je i da npr. ` Profesor Mića Jovanović ima titulu „grandkomandera“ britanskog reda Fleur de Lys`, što je vrlo impresivno – ali ako pogledate spisak državnih odlikovanja Velike Britanije (
https://en.wikipedia.org/wiki/Orders,_decorations,_and_medals_of_the_United_Kingdom ) nigde nećete naći taj “britanski red“.
Preporuke:
23
0
15 četvrtak, 18 jul 2019 18:28
Tako vam je to...(2)
[ 2 ] Tu je i biografija njegovog oca, Božina Jovanovića, saosnivača i počasnog doktora Megatrenda (što je možda i baza za ono Mićino plemićko “de Bozinoff “). U njoj se navodi i ovo: “... Bio je član Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije (CK SKJ), u tri mandata; član najužeg kabineta predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, od 1965. do 1969. godine; predsednik delegacije SFRJ u Interplanteranoj uniji; predsednik „Franko-jugoslav banke“ u Parizu, od 1968. do 1972. godine. U više saziva biran je za narodnog poslanika Savezne i Republičke skupštine“. U tome je svakako najimpresivnije i najznačajnije ovo: “predsednik delegacije SFRJ u Interplanteranoj uniji“. Nije vic – tačno tako (Interplanetarnoj uniji!) piše na zvaničnom sajtu Univerziteta Megatrend.
Preporuke:
23
0
16 četvrtak, 18 jul 2019 18:31
Tako vam je to...(3)
[ 3 ] Megatrend je već dugo (sam kaže – već 30 godina) legalno akreditovani univerzitet i deo akademskog establišmenta, pa onda ne treba da čudi ni ovo: “Akademik Ljubiša Rakić, predsednik Saveta Univerziteta“. Zaista, jedan pravi akademik, član, i bivši podpredsednik SANU pruža akademski kredibilitet tom Megatrendu. Kada se sve to uzme u obzir, mora se zaključiti da je potpuno logično da je Megatrend prirodni deo postkomunističkog establišmenta i alma mater savremene elite, pa je zato i sasvim razumljiv njihov odgovor: Stefanovićeva diploma, magistratura i doktorat su potpuno legalni i u redu. Probajte da dokažete da nije tako!
Preporuke:
23
0
17 četvrtak, 18 jul 2019 20:57
Ah
Evo mu "indeksa" u režimskom tabloidu...

https://www.srbijadanas.com/vesti/info/niko-pre-nije-trazio-uvid-studenski-dosije-nebojse-stefanovica-prvi-put-u-javnosti-foto-2019-07-18
Preporuke:
8
0
18 četvrtak, 18 jul 2019 22:42
Tako vam je to... (1)
Tako vam je to...
[ 1 ] Dobro je kritikovati simptome društvene bolesti – u ovom slučaju diplome Stefanovića i mase drugih, ali je važnija sama bolest: “Megatrend“ i njegov gazda, dete komunizma, rektor i “plemić“: Mića Jovanović de Bozinoff (prof., dr., itd...). Na sajtu tog univerziteta ( http://megatrend.edu.rs/sr/megatrend-univerzitet/ ) stoji masa njegovih biografskih podataka. Između ostalog istaknuto je i da npr. ` Profesor Mića Jovanović ima titulu „grandkomandera“ britanskog reda Fleur de Lys`, što je vrlo impresivno – ali ako pogledate spisak državnih odlikovanja Velike Britanije (
https://en.wikipedia.org/wiki/Orders,_decorations,_and_medals_of_the_United_Kingdom ) nigde nećete naći taj “britanski red“.
Preporuke:
11
0
19 četvrtak, 18 jul 2019 22:43
Tako vam je to...(2)
[ 2 ] Tu je i biografija njegovog oca, Božina Jovanovića, saosnivača i počasnog doktora Megatrenda (što je možda i baza za ono Mićino plemićko “de Bozinoff “). U njoj se navodi i ovo: “... Bio je član Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije (CK SKJ), u tri mandata; član najužeg kabineta predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, od 1965. do 1969. godine; predsednik delegacije SFRJ u Interplanteranoj uniji; predsednik „Franko-jugoslav banke“ u Parizu, od 1968. do 1972. godine. U više saziva biran je za narodnog poslanika Savezne i Republičke skupštine“. U tome je svakako najimpresivnije i najznačajnije ovo: “predsednik delegacije SFRJ u Interplanteranoj uniji“. Nije vic – tačno tako (Interplanetarnoj uniji!) piše na zvaničnom sajtu Univerziteta Megatrend.
Preporuke:
10
0
20 četvrtak, 18 jul 2019 22:49
Tako vam je to...(3)
[ 3 ] Megatrend je već dugo (sam kaže – već 30 godina) legalno akreditovani univerzitet i deo akademskog establišmenta, pa onda ne treba da čudi ni ovo: “Akademik Ljubiša Rakić, predsednik Saveta Univerziteta“. Zaista, jedan pravi akademik, član, i bivši podpredsednik SANU pruža akademski kredibilitet tom Megatrendu. Kada se sve to uzme u obzir, mora se zaključiti da je potpuno logično da je Megatrend prirodni deo postkomunističkog establišmenta i alma mater savremene elite, pa je zato i sasvim razumljiv njihov odgovor: Stefanovićeva diploma, magistratura i doktorat su potpuno legalni i u redu (kao i više od 1000 drugih). Probajte da dokažete da nije tako! A - sada, kao šlag na tortu - pročitajte šta je Tanjugu danas izjavio ovaj vaš akademik SANU Ljubiša Rakić o legitimnosti Megatrend studija i svih - pa i Stefanovićeve diplome... i onda definitivno shvatite: Tako vam je to! Oni sa Megatrenda i iz nove elite će vam večito soliti pamet! Zašto? Pa - može im se!
Preporuke:
10
0
21 petak, 19 jul 2019 11:31
tri_korne_penal
Kad menadžeristi preuzmu akademski svet i krenu da trguju znanjem i diplomama, kao na pijaci, pa otvaraju odeljenja po selima, a uvaženi doktori kao muzikanti idu na tezge za dobre dnevnice! Takvi izvrgavaju ruglu ideju visokog obrazovanja.

Pre neku godinu su onu jadnu ženu sa Filološkog napali zbog govora svojim diplomcima, ovi menadžeristi (ne menadžeri, to je pošten posao)

I ministar sadašnji je privatni prosvetar, samo mu je škola na boljem glasu.

Sačuvaj Bože, otvorili fakultet a nisu imali prostor pa su zakupljivali Sava centar, mogli su restoran neki zakupiti. Ideš na predavanja u Sava centar! Da li neko u ovoj zemlji ima zdrave pameti!

Nisu džabe veliki svetski univerziteti često potpuno izolovani od grada, to su posebni kampusi, tu vlada posebna atmosfera, a ovi koji su po gradovima su tako napravljeni da budu celine za sebe, da arhitektonski liče na nešto, da im je unutarnja organizacijatakva da je sve prilagođeno studiranju i formiranju.
Preporuke:
9
0
22 subota, 20 jul 2019 15:31
dr
SLINA SLINI oči ne vadi.
Preporuke:
5
0

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner