Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Senator SAD Lindzi Grejam: Uložiću napore u Kongresu da Erdogan skupo plati svoju ofanzivu u Siriji; Senator Kris Van Holen: Turska mora da plati visoku cenu zbog napada na naše partnere, zakon o sankcijama se nalazi u završnoj fazi

Komentari (24) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 09 oktobar 2019 18:51
Svetosavac
... i rekao je da podržava Vučića i da će mu pružiti svaku vrstu pomoći, zato što je veliki lider i vojskovođa.
Preporuke:
10
3
2 sreda, 09 oktobar 2019 19:15
siniša
Na taj način će Amerika izgubiti ne samo tog saveznika nego i Balkan.

Između Amerike i Turske i Kurti i Izetbegović će uvek izabrati Tursku.

Jedna je majka.

Vreme foliranja je prošlo. Moraće i jedni i drugi da se razračunaju ili sa američkim ljudima u svojim redovima, redovima Bošnjaka i Albanaca, ili da se razračunaju sa turskim ljudima u svojim redovima redovima Bošnjaka i Albanaca. MOžda će fingirati podele i igrati igre dobrog i lošeg policajca, ali ne verujem da će im to proći. A i da prođe, na jednoj strani gube, možda i na obe. Nema dobitne kombinacije za njih. E to je ona situacija kad se dva kobca pokolju, a golub preživi.

Imaju vrlo mali prostor za manevar.
Preporuke:
12
7
3 sreda, 09 oktobar 2019 20:01
Causa Spectandum
Pazi samo da se Ajvanka ne najedi ko onomad.
Preporuke:
4
2
4 četvrtak, 10 oktobar 2019 06:32
Dragan
Današnja svetska politika je dno dna!
Preporuke:
9
0
5 četvrtak, 10 oktobar 2019 08:30
Kad tako da članicom NATO pakta?
. Senatori SAD Lindzi Grejam i Kris Van Holen: Erdogan i Turska će platiti visoku cenu zbog ofanzive u Siriji. Nacrt Zakona o sankcijama se nalazi u završnoj fazi


I tako postupaju sa državom članicom NATO pakta, državom koja po veličini vojske ima drugu poziciju u NATO paktu.
Preporuke:
4
5
6 četvrtak, 10 oktobar 2019 08:34
Amerika
. 15siniša
Na taj način će Amerika izgubiti ne samo tog saveznika nego i Balkan.

Između Amerike i Turske i Kurti i Izetbegović će uvek izabrati Tursku.

Jedna je majka.


Izabraće Ameriku, neće Tursku. Turska njima nije ni majka ni neki faktor na Balkanu, faktor je Amerika.
Preporuke:
5
7
7 četvrtak, 10 oktobar 2019 08:41
NATO i zablude
. Američki Kongres će učiniti napore da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan skupo plati svoju ofanzivu u Siriji protiv kurdskih snaga, saveznica Vašingtona, upozorio je danas uticajni republikanski senator Lindzi Grejam.


Važniji im kurdski saveznici nego strateški NATO saveznik. Eto ti ga šta znači biti u NATO paktu, ne možeš se zaštiti ni od "saveznika", kako bi od nesaveznika? Žao mi je što onda kada je srušen ruski avion , Rusija nije uzvratila vojnom odmazdom, da se razobliči sva trulež NATO pakta koji ne bi branio Tursku. To bi na terenu razbilo NATO pakta i svako poverenje u taj pakt, da pruža neku zaštitu. Turci to shvatili, odatle približavanje Rusiji.
Preporuke:
5
5
8 četvrtak, 10 oktobar 2019 08:55
Turska zaplenjuje američke nuklearne projektile u bazama u Turskoj kao odgovor
.Senator SAD Lindzi Grejam: Uložiću napore u Kongresu da Erdogan skupo plati svoju ofanzivu u Siriji; Senator Kris Van Holen: Turska mora da plati visoku cenu zbog napada na naše partnere, zakon o sankcijama se nalazi u završnoj fazi


A drže strateške nuklearne projektile u vojnim bazama u Turskoj kao članici NATO pakta. Nešto tu ne štima?
A šta da se Turci osmele ili u samoobrani od sankcija zauzmu i zaplene nuklearne projektile?
Voleo bi da neko od komentatora obrazloži svoje viđenje ove mogućnosti.
Preporuke:
6
5
9 četvrtak, 10 oktobar 2019 09:02
Kurdistan
Sve je očiglednije da je sledeća faza da se rat iz Sirije seli na prostore "Kurdistana", najvećim delom u sadašnjoj Turskoj, zatim Iraku i Siriji. Očigledno se nekome Turska čini previše velikom i previše jakom, pa je treba oslabiti i pocepati u novom ratu sa Kurdima.
Naravno Kurdi imaju pravo na svoju nacionalnu državu, ali biće to skupa cena.
Preporuke:
3
6
10 četvrtak, 10 oktobar 2019 09:10
Kurdistan
Da bi se bolje razumela situacija, bilo bi dobro pogledati kartu "Kurdistana" ili teritorije koje Kurdi vide u sastavu svoje države.

Link

https://www.istockphoto.com/vector/kurdistan-region-political-map-gm854418778-140541793

Ko tempirano za proširenje rata na Tursku i Iran, pored već zahvaćenih ratom Sirije i Iraka.
Preporuke:
3
4
11 četvrtak, 10 oktobar 2019 09:17
Heporobljeni Srbin
Senatori SAD Ludi Godzila i Kristofer Li Van Vukodlak: "Vučiljigan i Tunguzija će platiti visoku cenu zbog ofanzive u Sprdiji. Nacrt Zajeba o sankcijama se nalazi u zadrtoj fazi"!
Preporuke:
5
1
12 četvrtak, 10 oktobar 2019 09:19
Kurdistan
U narednim decenijama nažalost gledaćemo preko TV ekrana rat za stvaranje države "Kurdistan", na teritorijama sadašnje Sirije (3 miliona Kurda), Iraka (7 miliona Kurda), Irana (9 miliona Kurda) i Turske (15 miliona Kurda). Naravno uz učešće i drugih zainteresovanih strana (bez Amerike ne može nikako, koja će naoružavati Kurde i druge po potrebi).
Preporuke:
3
7
13 četvrtak, 10 oktobar 2019 09:37
ANALITIČAR
Kurdi su američko-izraelska pešadija. Kurdi podrivaju Ustavni poredak Turske. Turska ima pravo i to potpuno da se obračunava sa Kurdima. Siriju brani Rusija, naša majka - trenutno u području Latakije ratuje u okviru sirijsko-ruskih jedinica VAGNER ekipa - to je privatna ruska vojna korporacija. Zašto je VAGNER važan ? Zato što u VAGNER-u sa našom jedinom braćom Rusima zajedno ratuju i naši srpski dobrovoljci, dakle brane Siriju, Novorusiju i Libiju. Komandosi iz Vagnera operišu u Libiji zajedno sa snagama Generala Khalife Haftara koga podržavaju Rusija i Egipat. Rusija trenutno dobija ratove kontra Zapada i NATO u Siriji, Ukrajini i Libiji. A tukla je Rusija NATO PAKT katastrofalno - u velikoj kontraofanzivi u Gruziji 2008god. Izdajnička Srbija umesto da pozove Rusiju da napravi 5 do 6 vojnih baza širom Srbije : Pešterska visoravan, Vranje i Jug ka Kosmetu, Fruška Gora, Vršac prema Rumuniji, U Loznici i dole južno ka Pešteru da se spreči povezivanje Bakirovaca sa N. Pazarom . SNS = UČK
Preporuke:
8
6
14 četvrtak, 10 oktobar 2019 09:51
Ovi "potezi" veleMajstora
su NAJPRIHVATLJIVIJI da se RAZBIJE i UNISHTI krvozhedno-TERORISTICHKI klub genocidnih manijaka, poznatiji kao NATO.
I vukovi siti i ovce sos ovcichama na broju.
Bilo bi jako nepristojno, nekUlturno a pogotovo destabilizujuci kada bi murika samovoljno raspustila klub koji je stvorila.
Takodje nebi bilo pozitivno za poverenje koje je jako vazhno, vako ga je mnogo lakshe upakovati i prodati.
SVI oni imaju SVOJE zheljko, bUjko i maro viZije, sos drugim imenima i jeziKima.
Chinjenice mogu biti neprihvatljive al ne mogu biti cinichne.
Preporuke:
4
0
15 četvrtak, 10 oktobar 2019 09:52
Kurdistan
.37ANALITIČAR
Kurdi su američko-izraelska pešadija. Kurdi podrivaju Ustavni poredak Turske. Turska ima pravo i to potpuno da se obračunava sa Kurdima

Veruj Analitičaru, kod tebe sve "kako vetar duva", ostani dosledan barem u priči o Kurdima, koje si "vatreno" pre nekoliko vremena u vremenu sukoba Rusije i Turske oko aviona podržavao i pretio Turcima nuklearnim oružjem i Kurdima koji će ih pocepati.
Lično smatram da narodi pa i Kurdi imaju pravo na samoopredeljenje a time i na svoju nacionalnu državu, pa i Kurdi, ali opet bojim se kakva će biti strašna cena tog samoopredeljenja u ratu Kurda sa Turcima i Irancima. Istina ima i Kurda, nekih 34 miliona, ali i Turci i Iranci nisu za podcenjivanje. Žalosno je što ćemo u narednim decenijama gledati nastavak krvoprolića i za nastanak Kurdistana. Bolje mirnim putem.
Preporuke:
4
7
16 četvrtak, 10 oktobar 2019 10:13
ANALITIČAR
kurdistan

Kurdi će kao američko-izraelska pešadija dobiti po ušima u samoj Turskoj, u Siriji takođe od Turaka, u Iraku takođe od Turaka, u Iraku su mislili da su mangupi pa su pregaženi od snaga u Bagdadu koje kontroliše Iran. A tek pogotovo u Iranu će ponajviše dobiti po ušima bude li im išta palo na pamet da nekoga provociraju. U Turskoj ih je turska armija zgazila sa crnom zemljom i poravnala njihove gradove kao Nusajbin i Sirnak. Kurdi su zločinci koji su ubijali kao i Turci Jermene u osmanskoj imperiji. Čim neko na NSPM podržava Kurde zna se da je američki ološ i trol.
Preporuke:
3
6
17 četvrtak, 10 oktobar 2019 10:28
Pravo naroda na samoopredeljenje
. 37ANALITIČAR
Kurdi su američko-izraelska pešadija. Kurdi podrivaju Ustavni poredak Turske. Turska ima pravo i to potpuno da se obračunava sa Kurdima


Hoćeš li tako pisati ako koliko za nekoliko meseci ili godina ili decenija srpski narod iskoristi svoje pravo na samoopredeljenje i krene u otcepljenje Republike Srpske od BiH? Pa i Kurdi su narod ko i Srbi samo nažalost ni jedni ni drugi neće dobiti nacionalnu državu bez rata ni na prostoru Turske, Irana, Iraka u Sirije a tako i na prostoru Bosne i Hercegovine. Bolje bi bilo da može bez rata, ali ne može, nažalost ne može, kao što nisu ni drugi narodi dobili državu bez rata (Slovenci, Hrvati, Bošnjaci). Istina Makedoncima i Crnogorcima se posrećilo zbog pravoslavlja, pa su uspeli bez rata. Daj bože da se i Kurdima posreći zbog islama sa Turcima i Irancima, samo nema od toga ništa, nema tamo pameti.
Preporuke:
3
5
18 četvrtak, 10 oktobar 2019 10:34
Kurdistan
Čim neko na NSPM podržava Kurde zna se da je američki ološ i trol.


Tačnije, čim tebe neko podseti na tvoj nedoslednost "suncokret" mišljenje ili na "vjetrenjača politiku", gde vetar duva tu se i analitičar, pardon "vjetrenjača" okreće.
Preporuke:
5
5
19 četvrtak, 10 oktobar 2019 10:59
Pravilo i ZAKON politicharenja i OBMANJIVANJA masa #1 glasi
NISHTA nije nako kako izgleda il se chini da izgleda.
Preporuke:
4
0
20 četvrtak, 10 oktobar 2019 11:01
ANALITIČAR
Moja jedina politika je bila i ostaće rat sa Amerikom dok sam živ. Svim sredstvima, informaciono, ako treba puškom. Tu fašističku bagru prezirem ko i Britaniju. Naravno da podržavam Tursku jer sam inteligentan. Turska je neprijatelj Amerike, neprijatelj moga neprijatelja je moj saveznik. Putin će pustiti Erdogana da se donekle osveti Kurdima ali samo donekle. Kada je bila nedavno operacija Rusa oko Hame, Idliba i Latakije Ruski avioni su zgazili regularne snage Turaka. Tada si ti dezerterčino pogana šutio naravno. Samo da ti javim da vas Rusi GAZE ALI BUKVALNO. Od mene možeš samo saučešće da dobiješ. Uživam kada čujem da je negde poginuo ili ubijen amerikanac. Te zlotvore treba crna zemlja da proguta. Moj narod su bombama tukli. Moj narod su uranijumom tukli. Pola familije mi je ološu smrdljivi umrlo po Srbiji i Srpskoj zbog kancera. Je li trebam tebi jajaro da se pravdam što mrzim Ameriku. Mrzim je, mrziću je, mrzio sam je.
Preporuke:
6
5
21 četvrtak, 10 oktobar 2019 11:55
Sociopatija
Analitičaru način na koji pišeš u ovome poslednjem komentaru je klasičan primer sociopatije. Izvor, ali neko treba da ti ukaže na tu činjenicu, kakvi su tvoji komentari, klasična sociopatija. Naravno nekada ima i "svetlih trenutaka" kada to možeš iskontrolisati pa nije tako očigledno, ali kada te "uzme" klasična Sociopatija. Veruj, u najboljoj nameri, proveri to negde.
Preporuke:
8
8
22 četvrtak, 10 oktobar 2019 13:53
ANALITIČAR
Sociopatija

Uživam da vređam pedere američke i dezertere kao što si ti. A ti se "primaš" pošto ništa ne znaš o informacionom ratu : )

Ti si samo mali izgubljeni indijanac : )

Rusija je svetlosnim godinama iznad USA i NATO : )
Preporuke:
2
5
23 četvrtak, 10 oktobar 2019 16:00
Internet "pešadija" za tastaturama
@ANALITIČAR
Kurdi su američko-izraelska pešadija. Kurdi podrivaju Ustavni poredak Turske. Turska ima pravo i to potpuno da se obračunava sa Kurdima.


A ti si prike koliko vidim postao turska internet "pešadija"! Prike, opredeli se za koga si u ovom sukobu, nemoj i za jedne i za druge i za treće. Onaj ko se raduje turskom napredovanju ne misli dobro ni srpskom narodu. Razmisli malo o tome. Razmisli. Sinoć sam imao polemiku na jednom forumu sa jednim zadrtim tzv "Bošnjakom" koji slavi do neba ovu tursku invaziju Sirije i veliča tursko oružje, ali me to od tih Poturica ne iznenađuje, iznenađuje me kada neko ko sebe smatra deklarativnim Srbendom izrazi toliku brigu za ustavni poredak Turske! Nedopustivo za svakog pravog Srbina! Šta tebe Srbine Srbendo briga za ustavni poredak Turske?
Preporuke:
2
3
24 četvrtak, 10 oktobar 2019 23:33
penzioner Cviko,
Problem ove dvojice senatora je njihovo stvarno znanje ili neznanje stvari na terenu. Meni se čini da ove poruke i nisu upućene Erdoganu koliko samoj američkoj javnosti. Oni ovu situaciju koriste za obračune među sobom. Promena situacije na terenu će ih utišati ili učiniti nemoćnim i tu je kraj njihove priče, njihovog izleta u trnje. Trampu nije do rata a galama ga ništa ne košta...
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner