Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Zašto Vučić nije dočekao rusku pomoć i da li Putin više nije „brat“?!

Komentari (35) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 08 april 2020 16:21
Samuilo Samarićanin
Kako sticaj ovih okolnosti nije slučajan, i kako iste nisu promakle ni meni da ih primetim..., možemo se složiti da je Beograd u liku AV počeo sa ispunjavanjem svojih preuzetih obaveza "stipulisanih" 20.marta 20. u dalekom Vašingtonu u razgovoru s ambasadorom Grenelom.
Preporuke:
104
3
2 sreda, 08 april 2020 16:24
Konobar
Kada se on vratio sa puta preko bare - raspisao izbore, gazda naredio otklon od čoveka sa istoka... I ...zajedno ga kor-kur vis.

Putin je državnik.
Preporuke:
102
4
3 sreda, 08 april 2020 16:35
penzioner Cviko,
Ako pođemo od zadnje rečenice u tekstu, onda je tu verovatno objašnjenje zašto se produžava policijski čas iako su građani pokazali visoki stepen samodicipline i time izbili ranije navedene "argumente" za uvođenje vanrednog stanja i policijskog časa. "Sabijanje" građana" u ovom trenutku predstavlja akt "dizanja pritiska" što može da rezultira eksplozijom ... Šta će biti posle toga? Hm?
Preporuke:
122
4
4 sreda, 08 april 2020 16:44
Hilari Vucic Klinton
Zato sto mnogo pametan i obecao USA da ce isterati Ruje i potpisati KiM....zauzvrat dobice par sela oko Kopaonika i priliku da njegovo okruzenje bude jos bogatije...sistem Djukan vec vidjeno
Preporuke:
136
1
5 sreda, 08 april 2020 17:43
Majstor Bob
Kad porastem biću Vrhovni Komandant Epidemije.
Preporuke:
81
0
6 sreda, 08 april 2020 17:50
itd ili ...
Biće da je poslednja rečenica objašnjenje ovog lošeg filma katastrofe b produkcije sa provincijskim glumcem kao glavnim glumcem u kojem živimo deceniju od kako je ovaj pokrao izbore uz EU pomoć i američkog ambasadora i Blera savete- čemu onda nada da će biti drugačije!
Nije Putin poslao njemu pomoć, nego je poslao našem narodu, jer o narodu srpskom samo Putin i brine!
Da nije tako već bi odavno Kosovo i Metohija imali stolicu u UN, da nije tako već bi odavno britanska deklaracija o genocidnosti Srba u Srebrenici bila izglasana, da nije tako još od Koštunice koji je pozvao Putina da uloži veto na Ahtisarijev plan i ovaj to učinio - bilo bi sve gotovo, ali nije samo zahvaljujući Putinu!
Zato se i nnarod zatvara, zato se i ruži, zato bi da se preumi, zato mu se ni u crkvu ne da. Velika je mržnja tog radikalskog malog sva frustracija se sakupila mola se iskaliti nad narodom za koga zna da ga ne voli, autobusima skuplja svitu interesdžija da mu plješću, kako jadno! zar ne?
Preporuke:
144
4
7 sreda, 08 april 2020 17:54
bratstvo po Vučiću
Gledao sam jučer intervju gospodina Đorđa Vukadinovića sa Tešom Tešanovićem, koji se također osvrnuo na zahlađenje odnosa sa Rusijom, i djelimično naveo neke moguće razloge za to. Međutim, ovaj tekst dr. Dejana Mirovića je, čini se, potpuni i pravi odgovor na to pitanje. I to je još jedan dokaz da Vučić i srpska politička elita su toliko ogrezli u kriminalne radnje, i da su zbog toga ucenjeni od strane zapadnih službi i centara moći, koje sve to znaju i drže ih u šaci. i da samo reaguje na te ucene i pritiske. Tu, izgleda, bratstvo i prijateljstvo Rusije na Vučića mnogo ne deluje, već samo ucene i zapadni pritisci. Nadam se, da će bratska ruska politika i patriotske snage, naći odgovor na ovo pitanje i pomoći srpskom narodu da se reši izdajnika.
Preporuke:
123
1
8 sreda, 08 april 2020 18:08
Kuč
Sjajan tekst. Kratko-jasno. Ovo je najveći izazov današnje Srbije. Zabrana Crkve, je uvod u raskid sa Rusijom.
Preporuke:
123
3
9 sreda, 08 april 2020 19:00
cmok cmok
Šta nam ?VIRUS? radi..radi ga dobro ili smo mi loši?
Preporuke:
32
1
10 sreda, 08 april 2020 19:03
¸brzi
Zašto nije AV dočekao pomoči RF na aerodromu? Pa zato jer je ta pomoč pre svega PR za RF i ništa drugo. Sa 11 aviona doveli su komunalne cisterne, 10 lečnika i jednu četu vojnika za "dezinfekciju". Srbija je samo repriza Italije, u Italiju su rusi došli velikim pompom ali kada se videlo šta su doveli sa sobom došlo se do zaključka da su rusi došli na besplatno školovanje kako se ponašati u borbi protiv korona virusa ( da sami ne ponove grašaka koje su uradili italijani). Slična proča se događa trenutačno i kod vas.
Pravo pitanje jeste čija je bila ideja za tu i takvu vrstu pomoči u vašem slučaju, vaša ili ruska?
Preporuke:
8
179
11 sreda, 08 april 2020 19:18
Mister X
Ima par stvari, verujem.
Jedna od njih je svakako centar za vanredne situacije u Nisu. Kad ce, ako nije sad.
Preporuke:
72
1
12 sreda, 08 april 2020 19:50
nebitan
Kad pandemija prođe i AV bude prinuđen da ukine vanredno stanje, ne bih nikako bio u njegovoj koži kad izađe pred građane Srbije i pokaže svoj potpis na priznanju Kosova. Kako god taj potpis bude zamaskiran u nekakav lajčakovski "sveobuhvatni sporazum", ili možda sakriven iza potpisa one smešne tzv. premijerke, narod će znati da je pravi izdajnik AV, a onda će Srbi imati priliku da svojim slobodnim izlaskom na ulice u milionskom broju oslobode našu otadžbinu od pravog i jedinog virusa koji već 8 godina sedi na čelu režimskih institucija. Ako to Srbi ne učine, onda mogu sebi da pljunu u lice i kažu kako su Kosovo prodali za onih obećanih 100 evra koje, iskreno se nadam, nikada neće ni dobiti.
Preporuke:
118
1
13 sreda, 08 april 2020 20:27
robokap
Lavrov je tebalo da dođe 26.3.2020 jer je Putin za ovo saznao i trebao Šizoje je da potpiše papir gde se Srbija ne odriče Rezolucije 1244.Zato se ovo dešava.
Preporuke:
86
0
14 sreda, 08 april 2020 21:05
penzioner Cviko,
@itd ili ...,
Sa sve dužim i dužim policijskim časom trenutak priznanja paradržavne tvorevine "Kosova" je sve bliži i bliži.

Za suzbijanje širenja virusa potrebna je samodiciplina, samoizolacija. Ko neće ne mora. Neka crkne ali pri tom neka ne truje druge. Istini za volju druge ne mogu trovati ako se drugi drže pravila samoizolacije.... I ono osnovno nedisciplinovanima, posle obolevanja, nema kajanja. Šta ste tražili dobili ste. Sva objašnjenja, neće mene, meni ne može ništa, moje pravo i slično, okačite mačku o rep, uz uslov da vam društvo za zaštitu životinja to dozvoli u protivnom slede kazne...

Razdvojimo epidemiju virusa od politike. To ne ože zajedno.
Preporuke:
11
62
15 sreda, 08 april 2020 21:36
itd ili ...2
Cviko
Kakava epidemija od 1,5 mil stanovnika u BGu ima bolesnih 990?!?! dakle 0,066% gde vi tu vidite epidemiju?

Ovo je čista politika bez epidemije

ili ovde epidemija služi za političke ciljeve

ako to ne vidite kao što niste videli ni zverstva Tita ja vam tu ne mogu pomoći
Preporuke:
80
5
16 sreda, 08 april 2020 22:26
antihibridni ratnici
@brzi
Zašto nije AV dočekao pomoči RF na aerodromu? Pa zato jer je ta pomoč pre svega PR za RF i ništa drugo.

Ovu istu tezu iznosio je i Marić u "Ćirilici" i njegov gost Trifunović pre par dana. Sad ne znam, da li je "brzi" dao ideju Trifunoviću ili Trifunović "brzom". Ili se, zapravo radi, o istoj osobi, koja zajedno sa Marićem i drugim vladinim analitičarima čini antihibridni tim protiv "ruskog malignog uticaja".
Preporuke:
81
4
17 sreda, 08 april 2020 22:28
Dragan R
@penzioner Cviko,
Nisam stručan da ocenjujem mere koje donosi Vučić (donosi ih Vučić i niko drugi, svi ostali su samo plaćeni fikusi), ali je činjenica da neke od njih zaista nemaju veze sa zdravim mozgom. Na primer ona da penzioneri mogu da odu u nabavku u Petak od 4-7 sati a penzije će dobiti tog istog dana ali posle 8 sati kad ne mogu više da izlaze? Ali Vučićeve mere i "briga" za narod i nije tema teksta koji svi ovde komentarišemo. Gospodin Mirović je apolutno u pravu kad tvrdi da se Vučić sve više distancira od Rusije. To je već mesecima očigledno svakom ko ima gram pameti, a od uvođenja vanrednog stanja i potpuno ogoljeno do neprijatnosti. Naravno, ne treba biti Ajnštajn da bi se shvatilo da je jedini razlog za to KiM. "Brata Sija i Braću Kineze" zabole za to da li će Vučić priznati KiM i ladno će biti uzdržani u SB UN kad na red dođe prijem tzv Kosova u UN, dok Rusi debelo mogu, a ja se nadam i da hoće, da zasmetaju Vučićevom dilu sa Amerikancima i zato gledamo ovo što gledamo.
Preporuke:
84
0
18 sreda, 08 april 2020 23:40
penzioner Cviko,
@ itd ili ...2,
A gde sam ja to spomenuo: "Kakava epidemija od 1,5 mil stanovnika u BGu ima bolesnih 990?!?! dakle 0,066% gde vi tu vidite epidemiju"?

Nemam ništa protiv da se "odbijete" od mog teksta kad god vam je zgodno da napišete komenatr. To je čak i poželjno.

U svim mojim komentarima, potovo danas (osmi april) ja navodim na sledeću misao, mogućnost: uskršnji ustanak u Beogradu. Ako to niste razumeli, stvarno vam ne mogu pomoći. Bolest je sporedna ali politički momenat je nešto drugo odnosno neki od 1,5 miliona može da buči. Ustvari ne znam ni ja šta može da izbije. Tih 990 sigurno neće izlaziti na ulice.
Preporuke:
24
2
19 četvrtak, 09 april 2020 01:17
Obrad
Tajnovitost Vučićeve nedavne aktivnosti u SAD, sporne akcije tokom prve nedelje marta i "glasno" ćutanje vlasti o Rusiji u stilu "nisam tu" moraće da se razjasne po okončanju vanrednog stanja. Potrebno je otvoriti
četvore oči da vlast ne krene u izbore odmah posle epidemije/vanrednog stanja i stavi zemlju pred svršen čin. Nema sumnje da bi je tvz. "međunarodna zajednica" podržala u takvom naumu. Savez za Srbiju nije alternativa koaliciji oko SNS, pogotovo u sada već izmenjenim okolnostima. Potreban nam je kulturni i društveni pokret koji će preko lustracije svih partijaša, i preletača na određenim nivoima partijskog organizovanja i vlasti, da iskristališe uslove za nove upravljačke snage. Iako su svi ti nesposobnjakovići, slabi karakteri (i u medijima), secikese i kolonijalni namesnici naši, nisu sva njihova dela naša. Imamo bolje, možemo bolje! Živela Srbija!
Preporuke:
55
2
20 četvrtak, 09 april 2020 07:30
Misa
Kao i uvek, jasno,precizno i tacno.. Hvala gospodine Miroviću. Želimo Vam znacajniju ulogu u politici.... Pored sjajne analitike, treba nešto i preduzeti, jer će nas pod “dimnom zavesom” epidemije, a zarad opstaka i ostanka na vlasti, ovaj “naš” vodja, prevesti źedne preko vode...
Preporuke:
46
0
21 četvrtak, 09 april 2020 08:05
koga briga
O tome neka brinu oni koji su mu dali orden i ruski ambasador koji nije hteo ni da razgovara sa opozicijom.
Preporuke:
27
5
22 četvrtak, 09 april 2020 12:50
Raćel za Obrada
On misli da može da nas prevede preko vode i prizna Kosmet kao državu, ali ne može, jer je Koštunica sa saradnicima napisao Ustav i zacementirao, sa klauzulom ,da su i Vojvodina i Kosmet neraskidivi deo Srbije. Ta ljiga žvalava ovi na zapadu mu priprete Hagom i on sve podpisuje, ali , ne zna on kako su Srbi nepredvidljivi, "ludi" i za čas može da ode i vrati se tamo, odakle je i došao, a došao je iz p.m.
Preporuke:
41
0
23 četvrtak, 09 april 2020 14:34
Jovana
Sociopate, g. Mirovicu, nemaju prijatelje.Oni imaju navale "osecanja", kad ih trenutno neko "spasava" od vruceg problema, jer ne mogu podneti njegovu tezinu. Kad prodje, zaborave. Ovaj nema kapaciteta da misli globalno...on cak ni lokalno nije u stanju da promislja. On dozivlajva iskljucivo subjektivne porive, sebicne, mahnite. On je toliko glup i lud, da je Putina postavio u ulogu instrumenta! u svojoj primitivnoj promociji samog sebe. Ako je tu ruska pomoc, ona je zbog Putinovog shvatanja, da je ovaj narod na dnu. Kao gladna macka, kojoj komsija baci komad slanine. Rusi su veliki narod, ruska dusa je neshvatljiva I nedostizna za mnoge sirom sveta.
Preporuke:
31
0
24 četvrtak, 09 april 2020 16:35
M. Jovanovic
Ja kao Srbin iz Makedonije naučio sam staru Makedonsku mudrost- ,,Povunutu glavu sabja ne seče''.Učite malo od Makedonaca i pravac NATO i EU. Izgleda da su Srbi iz Makedonije najpametniji Srbi od svih Srba trenutno u regionu.
Preporuke:
5
51
25 četvrtak, 09 april 2020 16:44
Nebitan lik
Nadam se da je ovaj tekst a i komentare procitao neko iz ruske ambasade. Sada dolazi na naplatu (i nama i njima) prijem A.V. na najvišem nivou pred svake izbore, ordenje, pohvale, itd. Narod nije ništa kriv, narod je izigran i iskreno, žao mi je sto se ovo desilo. Ako je ovo istina, opet su Rusi igrali na pogresnu kartu kao i u Crnoj Gori
Preporuke:
19
0
26 četvrtak, 09 april 2020 17:32
penzioner Cviko,
Na "Jutjubu" sam saznao da je sinoć Vučić kazao da će ako treba on lično otići avionom po pomoć. Da li će on lično da pilotira da bi što je brže moguće do stigao do pomoći koju je platio? Možda će on i otići a da li će se vratiti, da ovde dočekuje avione sa pomoći koju nam svet šalje, naravno ako platimo i Ameri ne zaplene na nekom aerodromu?
Preporuke:
19
1
27 četvrtak, 09 april 2020 17:34
gogodol
Čeda u najboljim godinama da mu pozavidi. I Pajtić i pajtaši. Jedan lažni nacionalista pored njih živih postao zapadni miljenik pijun i više štete učini i čini Srbiji nego svi liberalni zajedno.
Preporuke:
28
0
28 četvrtak, 09 april 2020 17:41
gogodol
@brzi
Zašto nije AV dočekao pomoči RF na aerodromu? Pa zato jer je ta pomoč pre svega PR za RF i ništa drugo. Sa 11 aviona doveli su komunalne cisterne, 10 lečnika i jednu četu vojnika za "dezinfekciju". Srbija je samo repriza Italije, u Italiju su rusi došli velikim pompom ali kada se videlo šta su doveli sa sobom došlo se do zaključka da su rusi došli na besplatno školovanje kako se ponašati u borbi protiv korona virusa ( da sami ne ponove grašaka koje su uradili italijani). Slična proča se događa trenutačno i kod vas.
Pravo pitanje jeste čija je bila ideja za tu i takvu vrstu pomoči u vašem slučaju, vaša ili ruska?


Uspori. Curi ti otrov iz auspuha.
Preporuke:
31
4
29 četvrtak, 09 april 2020 18:31
milan
Daj bože da je konačno došlo do zahlađenja odnosa zvanične Rusije i ovog režima u Srbiji.
Vučić može nastaviti sa pokušajima da progura tzv. Kosovo u UN, ali Rusija nema nikakve obaveze da to i podrži i bez ustezanja stavi veto, (a i zašto bi kad je većina srba protiv).
A mislim da ni Kina (zbog problema Tajvana), na to nikada neće pristati, koliko god se AV "uvlačio" kineskom predsedniku.
Preporuke:
34
1
30 četvrtak, 09 april 2020 21:30
siniša @ brzi
Ma da. I daju neke male tablete.

I to im je nešto. Prave se važni.

Mislim Rusi.
Kad Nemci krenu sa svojim cisternama za polivanje ulica i kad budu davali velike tablete, e to je nešto.

Samo nešto nikako da krenu.
Preporuke:
26
1
31 četvrtak, 09 april 2020 22:02
Nele
Očigledno je Putin obećao poslatu pomoć. ali pod uslovom da je ne dočekuje Vučić jer bi time samo srozao i ugled Putina i veliki gest humanosti pomoći koja je upućena narodu u Srbiji , a ne služi tome da Vučić iskorist priliku da se samohvališe i producira u kampanji za izbore.
Preporuke:
33
3
32 petak, 10 april 2020 06:56
Brate DŽonsone(pa još"tebi"kako su preveli lični prevodioci sa RTS-a)
Njemu je i Boris DŽonson"brat".
(poruka sa željom za ozdravljenje).
Ali,to je druga priča.
Ili,prva?!
Preporuke:
19
0
33 subota, 11 april 2020 00:45
Putin je nagovestio...
... Vučićevu zloupotrebu dočeka u političke svrhe?
Preporuke:
5
0
34 utorak, 14 april 2020 11:19
Vukan Barać
Mene više brine ponašanje EU i njenih zvaničnika u ovoj situaciji koje će nadam se otrezniti naše političare i promeniti njihov stav o "evropskom putu. Oni s eponašaju isto kao kad bi " čovek (Srbija) upao u živo blato a drugi čovek (EU) bi mu umesto ruke pružio 200 evra uz obećanje da će mu u narednih nekoliko meseci sukcesivno pomagati kroz IPA fondove kako bi lakše prošao kroz postraumatski šok."
Siguran sam da su Srbi kao veoma zahvalan narod zahvalni i EU ali niko ne može da spočitava Srbima što više cene pomoć iz Kine i Rusije koje su nam pružile ruku
da bi se izvukli iz živog blata. Takav vid pomoći više dopire do srca.

Poptpuno sam saglasan sa mišljenjem mladog srpsko-francuskog humanitarca Arnoa Gujona o ovo temi. Evo linka pa pogledajte šta ima da kaže: https://youtu.be/NqZejeHdPU0

Tako se ponašaju pravi prijatelji, EU bi mogla štošta da nauči od ovog mladića...
Preporuke:
1
0
35 petak, 17 april 2020 19:11
Miodrag
Dodatak na tekst: Na dan dolaska ruske pomoći oli dan posle RTS emituje film (neka Evropska koprodukcija) Staljinova smrt, veoma uvredljiv po ruski naro uopšte a ne samo po Staljina, tako da je u Rusiji podigao pravu buru i valjda zabranjen na kraju.
A pre neki dan opet RTS - dokumentarac Putinovi svedoci, može se reći antiputinovski film.
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner