Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Na današnji dan rođen Anatolij Karpov; 1945. Hajnrih Himler izvršio samoubistvo; 1992. Generalna skupština UN primila u članstvo UN Sloveniju, Hrvatsku i BiH

Komentari (6) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 23 maj 2020 11:41
ZORAN
Direktna posedica nesposobnosti i gluposti režima SPS i Slobodana Miloševića. Pre toga pristao je na Badinterovu arbitražu i da sve strane priznaju Ustav SFRJ iz 1974.kao nesporan dokument, pa je logična odluka bila da je SFRJ zemlja u raspadu.Time je pristao da granice republika po tom ''ustavu'' koji je sve samo ne demokratski, budu državne. Zatim je potpisao Londonski sporazum kojije to potvrdio. Ali jenastavio da vodi ratove i galami ''Srbija se brani u Kninu'' dok nije te jadne Srbe ''pustio niz vodu''1995.Prijem u UN j ebio samo posledica promašaja te nedotupaavne klike na vlasti u Srbiji.
Preporuke:
14
43
2 subota, 23 maj 2020 12:26
itd ili ...
1999- NATO avioni pogodili su razornim projektilima najveće razvodno postrojenje i trafo-stanicu u termoelektrani "Nikola Tesla" A kod Obrenovca i postrojenja Elektroprivrede Srbije za prenos električne energije u Nišu, Novom Sadu i Drmnu kod Kostolca, zbog čega je 70 odsto potrošača u Srbiji ostalo bez struje
Preporuke:
2
3
3 subota, 23 maj 2020 13:36
Bojan, Priština
Sve što nam je ustaša Broz spremao od 1945 - ovim činom priznanja 1992 je počelo da dospeva na naplatu. A plaćamo to brozovo zamešateljstvo i danas dan.
Sreća u nesreći pa se pojavio Milošević, koji je u sve svoje greške taj udar nekako umeo da amortizuje i zadrži po koju nit nepokidanu. I najvažnije da bude objedinjujući faktor i za Srbe nacionaliste i socijaliste, inače bi u Srbiji bila tih godina najveća klanica.
Preporuke:
35
12
4 subota, 23 maj 2020 14:11
Zvonimir Bgd
Bojan, Priština


Rodoljube, potpisujem svaku reč u izvanredan i realan komentara koje si napisao. Svaka čast!
Preporuke:
28
10
5 subota, 23 maj 2020 15:47
Bojan, Priština
@Zvonimir Bgd
Hvala dobri moj sabrate,Tito je bio zapadni projekat zato je sve tako dobro i iskoordinirano, i izgleda je jedino nama bilo čudno kako da "međunarodna zajednica" prizna za državu čak i BiH uprkos svim sporovima, tako ekspresno?

Milošević nije imao puno mogućnosti, Miteran mu je obećao da prihvati Badmintera koji će u ime francusko-srpskog prijateljstva pomoći da se problem reši i u našu korist a ne smo na štetu. Nažalost ubrzo se pokazalo o kakvim se lažovima radi.

I svi ovi frontovi koji neprekidno niču, poput ovog aktuelnog crnogorskog - za kojeg smo opet u čudu kako Crnogorci a ustaše, slušaju Tompsona - sve je to Broz zasejao.

Najveća zanimljivost u svemu je što mi i danas nismo sigurni ko je taj čovek, odakle je, ko su mu roditelji - a kapu nam je skrojio za dugo vreme.
Preporuke:
22
6
6 subota, 23 maj 2020 18:46
Zvonimir Bgd
Bojane, možda ću te malo, ali ne mnogo, razočarati.
Prethodni komentar nisam ja poslao. Ali, nema veze. Nemam ništa protiv. Ovo je ipak jedan slobodan forum i svako piše kako hoće. Ima pravo na to ukoliko napisano ne ruši pravila komentarisanja.
Ne bih mnogo da ispravim ono što je neko pod mojim imenom napisao. Po meni, ti zaista jesi rodoljub. U vezi sa ulogom i sudbinom Miloševića smo saglasni.
Postoje, ipak, stavovi sa kojima nisam saglasan sa većinom komentatora, pa ni sa tobom. To je uloga i sudbina Josipa Broza Tita. Mislim da su tu stvari mnogo složenije. Ne baš tako crno-bele kao što je to u Srbiji popularno tumačiti. Ali, o tome je istorijska nauka dosta rekla, a tek će i reći. Dabome, naučnom metodom. Ne nagađanjima i sistemom rekla-kazala. Jer, u tom slučaju ne bi ni bila nauka.
Ne moramo uvek u svemu biti saglasni. Samo bi trebalo da budemo što objektivniji u gledanju na prošlost. I ne samo u odnosu na Broza. To je sve. Veliki pozdrav.
Preporuke:
10
5

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner