Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Si Đinping: Kina je motor svetske trgovine, otvorenost je ono što zemlji omogućava da ide napred, dok je izolacija sputava

Komentari (3) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 19 novembar 2020 11:13
...
samo globalizam kinu spašava...
Preporuke:
7
2
2 četvrtak, 19 novembar 2020 12:33
Ivan Grozni
@...

Kinu su spasile reforme propalog komunističkog sistema i rad. Nikada u istoriji veći broj ljudi nije izveden iz ekstremnog siromaštva u tako kratkom periodu kao u Kini. Pre samo četrdesetak godina u Kini se umiralo od gladi. Ko je imao bicikl bio je imućan. Kinezi danas imaju srednju klasu koja se razvija. Njihovi vozovi idu 400 na sat. Najlakše je lupati gluposti o globalizmu. Zamislimo na šta bi ličio današnji svet sa 400-500 miliona Kineza koji nemaju šta da jedu. Šta bi bilo sa Evropom da je samo deo tog stanovništva počeo da se iseljava?
Preporuke:
5
0
3 četvrtak, 19 novembar 2020 17:05
58
e moj grozni izlazis li ti iz kuce, pogledaj oko sebe pa ces videti koliko ih je oko tebe. Samo sto oni nisu dosli da rade za tebe, mene, nas vec drze trgovine na sve strane i prodaju robu proizvedenu u Kini. Pa mi se k.....o da proizvodimo kvasac. Kinezi proizvode sve a prodaju tamo gde im se dozvoli. Bio sam 1996 godine u Budimpesti i video to svojim ocima, bilo ih je kao mrava i svu prodaju na pijacama su drzali.
Preporuke:
1
2

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner