Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Atenat, "snajper" i Pink-balističari

Komentari (7) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 19 mart 2021 07:14
Žika
Dobro Vulinče tetkino već nije počelo suze liti radi opasnosti koja se nadvila nad voljenim Acom ?
Bilo bi dobro tetki javiti da je Aco ugrožen !
Preporuke:
33
0
2 petak, 19 mart 2021 07:20
?!?
Pa narod koji veruje u iskaz onog albanca sto je kuhinjskim nozicem vadio organe u zutoj kuci (?!?) pripremljen je vec tridesetak godina da veruje u sve. Dovoljno je samo da sluzba nadje svedoka koji prica albanski, lice se ne vidi i vec imas mistiku koju ce odavno izludjena javnost popusiti.
Tako i sad, u bilo kojem ribo materijalu mozes nazumovati kamerom pusku s optikom i cim se to objavi prica je potkrepljena.
Preporuke:
19
18
3 petak, 19 mart 2021 10:53
penzioner Cviko,
Kako je ubijen Zoran Đinđić? Po jednoj verziji, avionom je iz "bratske" V. Britanije doveden neki "hausmajstor, brđanin". Doveli su ga na "lokaciju", dali mu pušku i bum. Profesionalac. Zatim su ga vratili nazad. I to je kraj priče o profesionalnom pristupu ubistvu važne ličnosti. A ovo "podgrevanje" atentata na Vučića, u ko zna kojoj varijanti, po ko zna koji put, je krajnje neozbiljno. Kobre čuvaju predsednika od snajper metka, sa sitom? Spasić i drugovi znaju da o svemu što su radili u službi moraju da ćute najmanje 20 godina od izlaska iz službe. O nekim stvarima ne sme da priča ni posle 20 godina, jer druga strana to može uvek da iskoristi protiv naše države (ako još postoji). I na kraju dva pitanja "heroju" Spasiću. Kako to da smo i pored vaših divnih, plemenitih akcija izgubili i državu i vojsku? Kako to da niste videli da vas izdajnički vrh SFRJ konstantno vuče za nos? Toliko o vašem čuvanju države. (Drugog mesta da Spasiću postavim ova pitanja nemam kao što neće biti ni odgovora).
Preporuke:
47
0
4 petak, 19 mart 2021 11:24
teletabis
Na prvim snimcima nađenog oružja na stadionu Partizana bili su sa lovačkim karabinom koji je imao optički nišan. Ova snajperska puška se sada pojavljuje, posle mesec dana, jer je neko valjda rekao ovim dunsterima šta je snajper.
Preporuke:
35
0
5 subota, 20 mart 2021 10:16
doktor
lovački karabin Steyer Mannlicher Pro hunter, verzija Mountain, kalibar 7,62 milimetra (za čitaoce je nebitno da li je .308 W, odnosno lovački, ili 30-06, koji koristi vojnu municiju).

Zapravo je Štajer Manliher, greška je nastala pri ćiriličnoj štampi.
Ne sporeći zaključke autorove analize, nejasna mi je tvrdnja da je .308 lovački? Ovo je, uz .223 , standardni metak NATO pakta, punim nazivom .308 Winchester, odnosno 7,62x51mm. Sa druge strane, .30-06 Springfield, tj 7,62x63mm je povučen iz upotrebe posle 2. sv rata tokom kog je bio standardni metak vojske SAD. Meci u oba kalibra se koriste i kao lovački, naravno, sa drugačijim zrnom od vojnog.
Preporuke:
7
0
6 subota, 20 mart 2021 11:41
penzioner Cviko,
@ doktor,
Hvala na informaciji. Sa Vaše strane sve je korektno. Mislim da nije poenta u pušci. Bilo je važno potkrepiti reč "atentat# (po ne znam koji put). Kao što ste i sami napisali, za čitaoca nije bitna karakteristika puške, važno je naglasiti reč "atentat" jer u mislima naših ljudi još uvek živi ona Njegoševa "a u ruke Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita". Čista propaganda.
Preporuke:
14
0
7 ponedeljak, 22 mart 2021 16:37
...
I autor i 2 komentatora su vec napisala, ali, evo i ja da ponovim: KARABIN je SKRACENA PUSKA, i kao takva je laksa za nosenje kroz grmlje i za jahanje, ali, posto je cev skracena, tacnost gadjanja je znatno umanjena. Karabin nikako ne moze biti snajper za udaljenost od 2000m, ali nikako. Moze do 300, ali ako je bas dobro upucan i da vetar ne duva. A posebna je prica sto snajperi za velike udaljenosti koriste municiju s posebnim punjenjem, da bi uopste mogli da dobace do 2000m, a to nikako nisu ovi kalibri 7.62 i slicni, ni vojni ni lovacki. Ali, sta ces, govedo gleda televiziju pa veruje.
Preporuke:
7
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner