Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

AFP: Okrutna iluzija Srbije o kraju pandemije, a „šampion“ je po broju zaraženih

Komentari (12) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 13 oktobar 2021 09:00
Dušan
E, samo nas vi poštedite vaših komentara. Ako hoćete da živite ko stoka zatvoreni u tor, ili konnc-logoru (najbolji primer je Australija), izvolte - MI NECEMO I KRAJ PRIČE !
Preporuke:
145
7
2 sreda, 13 oktobar 2021 09:04
penzioner Cviko,
Ukratko: farbaju nas. Do vakcinisanja uspeli smo da usporimo širenje virusa držanjem distance, "zaključavanjem" i nošenjem maske koja ne štiti ili štiti vrlo malo kada ste sami. Matematika je jasna: pola stanovništva vakcinisati a onda drugu polovinu preko vakcinisanih koje raznose viruse zaraziti i ostale, ne vakcinisane pa ko preživi. Da li je lekarski deo štaba za, protiv itd. to je sve glumatanje. Plan se ostvaruje a mi ćutimo i poneki od cele mase umiru. Ako povučemo paralelu umire se i od drugih bolesti o kojima se ne vodi evidencija a kojima ubrzanom razvoju zbog nemogućnosti lečenja doprinosi i virus "kovid19".
Preporuke:
10
42
3 sreda, 13 oktobar 2021 09:36
auuu
Rece srpski pulmolog u slovenijiI sta to koga brigaA prenosi AFPKada treba bilo koDa prenese smrtnostOd vaccine Ili nezeljene efekteNece NikoMa jedite ...Svi Tomas renzZar ...
Preporuke:
183
7
4 sreda, 13 oktobar 2021 10:16
Eto nama zabave
Kada sam prvi put bio u Americi bio sam veoma iznenađen količinom debelih ljudi koji žive tamo. Oblače se ko cirkuzanti. Po snegu idu u japankama...

U svakom sledećem odlasku tamo bio sam sve sigurniji da Amerikanci ne vole da koriste svoj mozak, već samo ganglije koje šalju signal o gladi...

Kod nas, ne računajući one koji glasaju za Vučića, narod koristi sivu masu u glavi jer je prinuđen da se dnevno bori za samoodržanje i opstanak. Jedna od tema je i vakcinacija.

Zašto je zabranjeno razmišljati o bilo čemu?
Preporuke:
34
3
5 sreda, 13 oktobar 2021 10:44
stari doktor
U poređenju sa Holandijom (H.) koja ima 2,6 puta više stanovništva od Srbije (S.), brojke iz S. su zastrašujuće. I u H. raste procent inficiranih, juče 10,3%, ali važno je znati da je procent potpuno vakcinisanih iznad 80% ( a u S. 40%). Pri tome je ipak zapanjujuće da je u S. broj hospitalizovanih juče (6930) neshvatljivo – (15 puta) veći od 2,6 puta brojnije H. (u H. je to juče 454), a broj juče umrlih u S. je 53, dok je u H. bio 9 puta manji (6 umrlih). Kao lekar, pitam se da li se radi o raznim oblicima iste bolesti? Ili – verovatnije o raznim kriterijumima prijema u bolnice i raznim pristupima (protokolima) terapije? Protokol u H. je ovaj: (https://swab.nl/nl/covid-19 ) - prevod preko Gugla moguć. Mada ne mogu naći tačne podatke za S., čini se da je osnovna razlika prema H. ne samo u procentu vakcinisanih, razlterapiji nego i u vakcinama, jer su u S. predominantno bile upotrebljene Sinofarm i Sputnik V (nisu odobrene ni kod SZO, ni u Evropskoj agenciji lekova), a u H. nijedna od njih
Preporuke:
7
42
6 sreda, 13 oktobar 2021 10:46
ne pričajte besmislice
Dušane, kakve besmislice pričate. Pa nismo mi najpametniji narod na svetu. Pre će biti da smo bahati, najmanje odgovorni, najmanje disciplinovani. To pokazuju podsci o obolelim i žrtvama. A vi se ponašajte prema svome, samo pazite da se ne pokajete.
Preporuke:
8
58
7 sreda, 13 oktobar 2021 10:56
ns
Srbuja je leglo dezinformacija o vakcinama, i to je tacno, ali one doleze sa zvanicne strane, koje tvrdi da su vakcine bezbedne i da od vakcine niko nije umro, kao sto se isto krije podatak koliko je vakcinisanih završilo u bolnici sa coronom pa I umrlo. Naravno jer svako ko je resio da se vakcinise potpisao je saglasnost i oni nisu u obavezi da iznesu takve podatke, niti ce to javnosti ikad biti dostupno. Ali ne zaboravite da jako mnogo lekara radi u crvenoj zoni sto u ambulantama sto u bolnicama, i sve informacije cure !!! Istina ce isplivati svakako!
Preporuke:
40
6
8 sreda, 13 oktobar 2021 12:08
Dingo
Zašto su okrivljeni samo barovi, noćni klubovi i splavovi dok istovremeno za stotine zaposlenih radnika po fabrikama ne važi nijedno pravilo dinstance, izolacije ili bilo koje druge vrste poštede?
Preporuke:
25
2
9 sreda, 13 oktobar 2021 13:11
batina
@stari doktor

Utar Pradeš je uveljiva studija kada se radi o delotvornosti ivermektina. Nego je problem u farmakolobiju. Šta će im lekovi koji su jevtini? I čuvena SZO je pratila razvoj situacije u toj indijskoj državi. Iako je prošlo više od 4 meseca, nisu objavili rezultate. Teško je pogoditi zbog čega?
Preporuke:
23
2
10 sreda, 13 oktobar 2021 13:50
Ebola
Svetska farmakomafija ciji je izvrsni organ tzv. SZO je na primeru Ebole pokazala svetu da nikada izaci nece iz Pandemije i da je to buducnost. Svet je dozvolio 2014. godine okupaciju i unistavanje Afrike laznim PCR testovima za utvrdjivanje Ebole, a sve je pocelo sa PCR testovima na sidu odnosno HIV.
Preporuke:
21
1
11 sreda, 13 oktobar 2021 14:11
Aparthejd
Vučić i njegova mafija su sigurno protiv pandemije, a to su pokazali prošle godine kada su batinama masakrirali demonstrante pred takozvanom Skupštinom Srbije jer su se usudili demonstrirati i protestvovati protiv okupacionih i izolacionih mera koje je Vučićev aparthejd režim uveo u Srbiji na mala vrata preko Kriznog štaba SZO mafije.. Sada sa Šiptarima baca dimne bombe i suzavce, lepi srpske registracije pa nema vremena da šamara narod. Čim to sredi, slomiće vam kičmu jer je protiv pandemije.
Preporuke:
8
1
12 sreda, 13 oktobar 2021 20:24
Joviša Vidić od Rudina
U Srbbiji, od onih koji su na respiratoru preživi tek svaki dvadeseti. U Švedskoj prežive 80%. E sad, da li su u pitanju kineski respiratori ili su u pitanju srpski lekari i njihova obučenost kada su respiratori u pitanju?
Preporuke:
5
0

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner