Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Otvoreno pismo Sonji Biserko povodom zabrane knjige o Srebrenici

Komentari (40) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 03 jul 2012 13:59
TitoPartijaEuNatoArmija
Bravo g. Karganoviću!
Preporuke:
142
3
2 utorak, 03 jul 2012 14:13
Odbrana i poslednji dani
Treba se izboriti da ova knjiga može slobodno da cirkuliše u BiH. U protivnom ova zabrana će predstavljati uvod u donošenje zakona o zabrani negiranja genocida. Posle toga nećemo moći osporavati ono čega nije ni bilo.Ili ćemo biti kažnjavani.
Preporuke:
132
1
3 utorak, 03 jul 2012 14:26
Simo
Gospodine Karganoviću - samo napred! Čestitam Vam na predanom raduza istinu.
Preporuke:
138
1
4 utorak, 03 jul 2012 14:26
Sloboda
Karganović car!!!
Preporuke:
103
1
5 utorak, 03 jul 2012 14:39
Starac Milija
Dodje tako ruzno vreme pa prodje.Zatutnji nad nasim glavama,pa se izbistri,a ova "nepogoda koja jos uvek traje"-Sonja, nikako da nas ostavi na miru.
Socijolog ,poznata po duzini studiranja,skoro "dva studenska mandata" nikako da nauci prostu cinjenicu: da u ratu samo jedna strana ne moze biti kriva....Njoj su Srbi krivi za sve,i kad to jesu i kad nisu.
Dokle cemo izdrzavati ovakve agencije-ispostave neprijatelja nase istine,kad nam je narod sve siromasniji a oni sve bogatiji?
Preporuke:
77
1
6 utorak, 03 jul 2012 14:40
Ala
Pretežak je zadatak g.Karganović postavio pred S.Biserko:da bude objektivna i nepristrasna i poštuje sve relevantne zakone kako na lokalnom ,tako i na evropskom nivou.
Sumnjam u nepristrasnost i profesionalno poštenje S.B.:bivšeg slućbenika MSP,plaćene lobistkinje,možda najomraženije ličnosti u Srbiji.
Ona za tako što nema časti ni intelektualne snage.
Mala je razlika između prostitutki ispod Plavog mosta i plaćenih amoralnih ljudi.
Možda su k..ve ipak poštenije-one prodaju sebe i svoju muku.
Preporuke:
96
1
7 utorak, 03 jul 2012 14:41
Kosta
Ne treba Sonji Biserko objektivna, nego naručena istina. Stoga je s njom bespredmetno polemisati.
Preporuke:
100
1
8 utorak, 03 jul 2012 14:43
ŽUTI KMER
Kakav je vaš stav u vezi sa zabranom rasparčavanja na teritoriji Bosne i Hercegovine naše knjige Srebrenica: falsifikovanje istorije?


pametno. neka se gospođa izjasni, deklariše,...

izgleda da mudro čuti kao i "legalista" u vezi izborne krađe! mada, priznajem mu verovatne zasluge za sastavljanje ove vlade.
Preporuke:
46
1
9 utorak, 03 jul 2012 14:43
Gordana
Svaka Vam cast gospodine Karganovicu!Isterati na cistinu lazne borce za ljudska prava!
Preporuke:
69
0
10 utorak, 03 jul 2012 14:45
Decko iz B.
Odličan potez i tekst! Zahvaljujem se za vaše otvoreno pismo na adresu "naše inkvizicije" ove gospođe. Već sam malo ranije u komentaru na jednog vašeg teksta pitao dali ste se ikada suprotstavljali gspđ. Biserko?! Vidim da planirate vaše poteze veoma pametno i smišljeno. Želim vam svu sreću u daljem radu na demistifikaciji "pada grada Srbrenice". Molim vas i redakciju NSPM.rs da objave odgovor gspđ. Biserko. Poštovanje
Preporuke:
67
1
11 utorak, 03 jul 2012 14:50
A L Mollari
Nismo mi pošteni takvi da napadamo. To važi iznad svega za uvaženog gospodina Karganovića. Mi pošteni stojimo na vetrometini, a udari vetra, vatre i leda ojačavaju i nadasve proveravaju našu rešenost i ocenjuju našu snagu u odbrani istine. Napadanjem i prozivanjem đavola ništa se neće promeniti, jer su laži njegov teren i njegov dominion, i kako god da ga napadnemo i čim ga uopšte napadamo kod njega kući, on dobija. Ova, khm, gospoja, kojoj neću ni imena na tastaturu uzimati, neće reagovati, i na taj način će napraviti ovaj pokušaj kontra-napada jalovim. Ništa od toga. Mnogo je važnije da se trudite da tu knjigu vi sami rasturite u što više primeraka, da bi istina zasijala, i onda se spremite za napad iz pakla. Obrnut redosled ili zamena mesta učesnika jednostavno nije moguća. Verujte da govorim iz iskustva.
Preporuke:
45
2
12 utorak, 03 jul 2012 15:11
Vera Sobat
Gospodine Karganovic, sa VELIKIM POSTOVANJEM zelim da Vam izjavim OGROMNU ZAHVALNOST za Vasu istrajnost i Vasu CVRSTU ubedjenost da i
mi srpski narod, imamo PRAVO na ISTINU !!!

Nazalost, kako kod gospodje Biserko tako i kod ostalih "nasih" dama "boraca za ljudska prava" necete naici na bilo sta sto se tice tih istih kada su Srbi u pitanju.

Za te "borce za ljudska prava", SVI narodi ovoga sveta to pravo imaju, SEM -
SRBA!!!

Vec godinama pratim rad helsinskog odbora i g.Biserko, Natase Kandic,zena u
crnom, kao i nekoliko njih iz takozvanih "gradjanskih organizacija" i mogu bez
ikakvog ustezanja reci, da do danas:
NIJEDNA/AN od pomenutih, NIKADA nije ni rec izustila/o, o PRVIM zrtvama, (srpskim) rata 1998-2004,od pobijenih JNA-vojnika u Sloveniji,civila u
Hrvatskoj/Krajini, BiH, sela oko Srebrenice 1992/3 kao i pobijenih srpskih civila na KosMetu!!!

Po njima SRPSKI NAROD, NEMA PRAVA na LJUDSKA PRAVA i ISTINU!!
Preporuke:
83
1
13 utorak, 03 jul 2012 15:12
mrks
sta vredi objasnjavati nesto, i jos istinito, pravovernicima, sekti, kojoj pripada ova zena, mrsko mi je pomenuti to ime.
Za one koji ne znaju, gospodja je radila u diplomatiji Jugoslavije. Mnogo takvih je, izgubivsi privilegije jedne cenjene zemlje, zavrsilo u bescascu, glasaju za LDP, poneko za DS, a uglavnom se nadaju da povrate privilegije koje su imali, ni sami ne znajuci kako. Zato su spremni na izdaju, na laz, na ogovaranje, krivotvorenje i falsifikovanje...
Tuga njihova je pregolema.
Preporuke:
56
1
14 utorak, 03 jul 2012 15:20
Ludi Vanko
Sjajno gospodine Karganoviću.Pritereli ste je uza zid.Njoj istina nije jača strana ali neka gukne da vidimo na koju će stranu.Ja znam.Znam da i vi znate ali da vidimo ticu rugalicu.Pa neka joj radite ono što radi ćar vajdi.
Preporuke:
48
1
15 utorak, 03 jul 2012 15:21
Zoran
Gde ima da se kupi ta knjiga?
Preporuke:
36
0
16 utorak, 03 jul 2012 15:22
Vera Sobat
nastavak:

Po mom misljenju, IGNORISANJE srpskih zrtava, je bio i stav Borisa Tadica kao najvaznijeg pokazatelja svesti za ISTINU.
Boris Tadic je ako se dobro secam tri puta bio u Srebrenici da se pokloni zrtvama b.Muslimana,sto je za POHVALITI, ALI, Boris Tadic, NIJE NIJEDNOM otisao u Kravice ili Potocare ili u bilo koje od tih 12 sa zemljom unistenih srpskih sela od NASERA ORICA, da i tim ljudima izjavi svoje saucesce!!!

Izjave Edwarda S.Hermanai (SB UN) njegovih nekoliko zemljaka Amerikanaca,izjave Kanadskog Generala MacKaenzie (bio sa svojom divizijom u Srebrenici u to vreme),izjave Austrijskog Prof.Wernera Sauera i njegovih nekoliko kolega, samoga izaslanika SB UN...itd...svi oni su govorili o srpskim zrtvama PRE ZLOCINA,PRE MASAKRA generala Mladica, ali, u Srbiji, srpski politicari na celu sa B.Tadicem su sve to = IGNORISALI!!!

Zato su SVE te NVO-org.koje su subvencionirane iz zapadnih fondova,mogle
da govore i sire anti-srpsku propagandu, bez problema!
Preporuke:
65
1
17 utorak, 03 jul 2012 15:30
Mirko Grbić, Banjaluka
Ček da skokne do Soroša po mišljenje!
Preporuke:
59
1
18 utorak, 03 jul 2012 16:53
Peter RV
Ma kome se obraca g.Karganovic?
Ona, i u nevjerovatnom slucaju, da bi se privatno slozila sa vama, ne pada joj ni na pamet da izgubi njenu privilegovanu poziciju, stavljajuci se na stranu vulgarne -istine.
Preporuke:
35
1
19 utorak, 03 jul 2012 17:22
David Novaković 1/2
A propo Srebrenice i načina na koji se ceo događaj predstavlja u zapadnim medijima (sa akcentom na javne servise, gde mi možemo povući paralelu, jer isto plaćamo pretplatu, a serviraju nam propagandu iako smo mi, za razliku od naroda na zapadu, svojim očima videli ''demokratiju'' na delu) evo zanimljivog inserta iz ovog članka:

Then came Bill Clinton and the Balkans. Slovenia and Bosnia decided to unilaterally separate (think Quebec and the FLQ) which left Bosnian Serbs outnumbered and remembering WWII when Croat Nazi divisions and Nazi Bosnian Muslims massacred hundreds of thousands of Serbs. One of the leaders of the Muslim SS Division Handzar was the then president Alia Izetbegovic, somehow elevated to head the province of Bosnia. Although the opportunity to end the ethnic conflict was introduced early on by Britain’s Lord Owen, Bill Clinton secretly informed Izetbegovic that if he could produce enough Muslim victims, the Yankees would take over.
Preporuke:
23
1
20 utorak, 03 jul 2012 17:22
David Novaković 2/2
Thus began a series of marketplace bombings in downtown Sarajevo - later proved to be Muslim shellings of Muslim civilians - and the US killing machine moved in. A supposedly "safe-haven" was created in the town of Srebrenica with Dutch troops manning the enclave. Among those gathered in Srebrenica, however, were the ruthless, bloodthirsty paramilitary killers run by Islamist Naser Oric. This gang of murderers regularly slipped out of Srebrenica and raided Serb towns in the vicinity, cutting off the heads of old women and men before retreating back to the safe haven of Srebrenica, killing thousands in the process. Since this is a story in itself and takes too long to delineate, I will leave it there; except to say that CBC-TV reports none of this reality to this day.

http://www.voltairenet.org/CBC-TV-The-Brainwashing-of


p.s.

Autor je napravio grešku, na početku stoji da su se jednostrano odvojile prvo Slovenija i Bosna, umesto Slovenije i Hrvatske.
Preporuke:
24
1
21 utorak, 03 jul 2012 17:27
Mila
Stefana Karganovića za predsednika!
Preporuke:
35
1
22 utorak, 03 jul 2012 20:36
Kosovka
Doterane su žene u crnom do duvara. Znaju svi i BH i dalje, sve do Klintona, znaju istinu - ali istina ne vodi zacrtanom cilju koji su postavili. Sonjica neće da odgovori, neće primiti poštu? Primanjem pošte propade zadatak, propade fond koji ima za cilj - cilj, a ne istinu. Evropska unija zasnovana je na lažima i licemerju. Tamo za nas nema mesta, tako je blato do grla. Još malo pa će se udaviti u lažima. Zato - gledajmo istini u oči, širimo je i volimo. Tako nam i Bog pomogao. Treba kopiju pisma uputiti Kacinu, Kuperu, Vokeru, nameštenicima laži. Za širenje laži primaju velike bonuse, svetske nagrade, Nobelove. Karganociću, alal vam vera na sistematskom radu. Naši kampanjci i reformatori spavaju sve dok im ne pukne po glavi, a onda moraju u izdaju. Nemaju kud. Spetljani su ko pilad u kučine. Srebrenica je samo nužni im detalj da nas raskomadaju, da opravdaju svoj zadatak jer njihov cilj nikada nije birao sredstvo.
Preporuke:
30
1
23 utorak, 03 jul 2012 20:52
Db
Ovo nazalost nije prvi, a nece biti ni poslednji put da se zabranjuje istina. Zalosno je sto mnogi pojedeinci, poput navedene gospodje, ucestvuju u ovoj necasnoj raboti.
Preporuke:
18
1
24 utorak, 03 jul 2012 21:20
ex srbin
Ceo svet laže, osim nas srba. Naš otac Dobrica kaže da nam je laž u krvi.
Preporuke:
5
57
25 utorak, 03 jul 2012 22:15
folker
ex srbinu-
nema sumnje, istina ce izaci na videlo.
tada nece ni biti vazno, da li je kriv srpski narod. ali bar cemo znati da je istina konacno tu. mozda se i natasa kandic, kao veliki promoter katolicko-evropske agitacije, preokrene, i spasi obraz govoreci da nije imala izbora, pa je sve radila po nalogu i za dobru naknadu.

ps; ne salim se. ocekujem da se izvine - za zivota.
Preporuke:
27
1
26 sreda, 04 jul 2012 00:31
mila
BRAVO, I JOS JEDNOM BRAVO! Tako se to RADI, a ne tipka, samo, iza komjutera! NSPM,prenosi samo ovo pismo, ali od petka vec sve vrije!!! Odrzana konferencija za stampu, poslata pisma SVIM AMBASADAMA, SVIMa koji se kvazi bore za slobodu GOVORA/STAMPE-MISLI...tako da se RADI! Nemoguce je vise ne dobiti reakciju! Ako ova ..va...ne reaguje..NEKO mora!

I, pitam se zasto NSPM( ili sam ja nesto preskocila?) nije preneo vest da je francuski visoki vojni funcioner koji je ucestvovao na terenu Srebrenica prebegao u Belorusiju, ima dokumenta, spiskove SVE dokaze da je to uistinu 'falsifikat'! I hoce da svedoci u Hagu!Ne, zbog Karadzica i Mladica,nego kako on kaze, zbog 'majki u crnom'da znaju ko ih je u crno zavio!!!
Preporuke:
28
0
27 sreda, 04 jul 2012 03:14
Bob
S obzirom na to kome je upućen, ovaj tekst se čita kao dobar vic...
Preporuke:
4
7
28 sreda, 04 jul 2012 03:23
Srboljub Savic
@ komentatori
Gospodinu Karganovicu nisu neophodne nase pohvale.
Pismo g. S.B. je primer kao treba i akko se moze
delovati. Zbog toga, pridruzimo se zahtevu (koji je
pravno utemejen) da Helsinski odbor (za nazovi ...)
izadje sa stavom.
Borimo se za pravo! Ako HOS ne usatne protiv zabrane
knjige, to mora posluziti za pokretanje njegove
zabrane.
Zasto?
Ako se ova (ili bilo koja organizacija) ne pridrzava
deklarisanog i dokumentovanog, sopstvenog programa,
ima osnova za kvalifikaciju prevare (@ la udruzeni
kriminal).
Podrzimo borbu (u nasim prilikama, divovsku) g. Karganovica i organizacije/Projekt Srebrnica i zahtevajmo stav. U interesu opstanka Srba je da,
bar jedna (prava "lisica") "NVO" bude ili ono sto
se deklarise ili bude ukinuta (a udruzeni ... sankcionisani po zakonu).
Podrzavam zahtev g. Karagnovica, u pismu g. S.B.
Pozivam sve koji se slazu da sire informaciju i
pridruze se ovom cistom i dobro obrazlozenom zahtevu.
S. Savic
Preporuke:
25
0
29 sreda, 04 jul 2012 04:11
Danilo
G-dine Karganovicu,obracati se Sonji Biserko i traziti od nje realne poglede na ljudska prava (Srba) i slobode izrazavanja (Srba) je uzaludan posao,ali blacenje Srba i svega sto je srpsko od nje ne treba ni traziti,to je njena omiljena zanimacija.
I pazite da joj ne udarite na obraz,ili da je ne postidite,tu je "posebno osjetljiva".

I ne spustajte se na njen nivo,postovani g-dine Karganovicu,vi ste ugledan covjek vrijedan svake paznje.
Preporuke:
20
1
30 sreda, 04 jul 2012 08:49
Beli Orao
O minusima. Primetili ste da u našem karavanu NSPM ima pluseva i minusa. Pluseva ima mnogo, ali svako od nas ima i poneki simpatični minus. Kažem simpatični jer je simpatičan kao i ona devojka u selu kad ne znaš šta de kažeš za nju pa kažeš simpatična.
Tako i ovaj ""eks srbin , ne znam šta je to eks, da li je sada Hrvat, Musliman, Crnogorac, Makedonac ili Turčin, lupa simpatične minuse ili kako to kaže Dobrica laže samog sebe jer ne zna kako da se odbrani (to je On hteo da kaže). Lagali smo ceo vek sami sebe da bi na silu živeli sa vama eksovima, ...... onaj ko nas sastavi sa vama.

""Autoru Stefanu Karganoviću. Svaka čast poštovani gospodine. Što se mene tiče ja ću ovak tekst proslediti na mnogo adresa. Živela istina.
Preporuke:
28
0
31 sreda, 04 jul 2012 09:58
seljak bezemljaš
Više nego odlično gospodine Karganoviću.
Na svakom mestu i u svakoj prilici trba pokazati kakav je Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji i kakvi su oni koji ga vode.
Preporuke:
16
0
32 sreda, 04 jul 2012 12:25
Obraz
Kada bi to imalo obraza, rekao bih: Kakva šamarčina!
Preporuke:
12
0
33 sreda, 04 jul 2012 14:34
Tijana
Gospodinu Karganoviću hvala po-ne-znam-koji put za zalaganje da se otkrivaju istine zakopane duboko ispod gomila laži o našem narodu i svemu što se dešavalo. Laži dobro smišljenih, vremenski usklađenih, tačno kako se radi u dobrom vojnom planu. Srebrenica je samo (nadam se) poslednja u nizu laži, za devedesete sigurno, o Kosovu se tek pripremaju. Kada u tome učestvuje onaj ko se ponaša otvoreno neprijateljski, bombarduje nas, uvodi sankcije, šalje neispravne vakcine, sve smo to preživeli, to se jedva može razumeti, ovo jedva jer je predpostavka da i taj neprijatelj ima ljude. Ali ponašanje naših medija, većine nevladinih organizacija, države je potpuno nerazumljivo. Mi to sve plaćamo, svakako manje nego "osnovni naručilac" radova, šta mi tu radimo, zašto smo pasivni, sa časnim uzuzetcima. Kolika je stavka u budžetu za npr natašu k. koja bi trebalo da istraži SVE žrtve u prethodnom ratu a čuli smo pre nekoliko godina izjavu da nju ne interesuju srpske žrtve. U pamet se Srbi.
Preporuke:
14
0
34 četvrtak, 05 jul 2012 07:20
Đura
I?
Kada će Sonja Biserko da odgovori?
Navikao sam od nje munjevite reakcije, ne znam šta se sada dešava.
Preporuke:
5
0
35 četvrtak, 05 jul 2012 08:39
Lav
Otvoreno pismo Sonji Biserko !!!

Poštovani g-dine Karganoviću, razmišljanja sam i stava da je ovo ekvivalent , " Otvoreno pismo Stipi Mesiću", sve aktivnosti ove žene su usmerene na stigmatizaciju srpskog naroda a to se nagrađuje u civilizovanoj Evropi... ( naročito onoj što nabija na kolac Gadafija)!

Ne zaboravite da je ova žena u Sarajevu dobila status sa svojom humanitarnom replikom... Kandićkom.

Bavljelje antisrpskom propagandom je još uvek profitabilno, zbog toga nećete joj lako oteti " njenu kost" , institucije trebaju da rade svoj posao.

Istina ? Postulat istine nije politička prostitucija. Mi smo Vam oslonac g-dine Karaganoviću.
Preporuke:
4
0
36 četvrtak, 05 jul 2012 10:06
Žiko
Gospodine Karganoviću veliko hvala za ovu knjigu i vašu borbu za istinu Srpskog naroda. Knjiga će naći put do svakog čitaoca koga ova tema zanima bez obzira na sve zabrane, ali neka ste poveli i borbu protiv zabrane, tek da se razotkriju prava lica pojedinih demokrata i njihove demokratije kao i borbe za ljudska prava.
Preporuke:
2
0
37 četvrtak, 05 jul 2012 11:37
Ja sam razočaran
Ja sam razočaran što je uopšte Biserko neki faktor u Srbiji da se njoj neko obraća. UŽAS.
Razočaran sam, ali nikada neću prestati da se borim protiv Biserko i drugih razarača Srba i Srbije.
Preporuke:
11
0
38 četvrtak, 05 jul 2012 18:56
Beli Orao
""Ja sam razočaran.....Sve će to jednog dana kristalno da se izkristališe.
Preporuke:
3
0
39 subota, 07 jul 2012 23:54
Raša Zum
Da li se vi to zezate? Prosto je neverovatno da još uvek patite od nedostatka hrabrosti da kažete istinu. Ova žena je oličenje modela raspada SFRJ. Ona predstavlja ustašku ideologiju infiltriranu u vrh rukovodstva SFRJ, koja po istom receptu sada nastavlja svoj rad na istim antisrpskim ciljevima. Naime, dotična je radila u diplomatskoj službi u vreme kada je ovu vodio Budimir Lončar. Svi znamo kako je Srbija predstavljena u svetu, a koliki je učinak tih hrvatskih kadrova, to će se tek analizirati, ali rezultati su svima danas vidljivi. Postavlja se pitanje ko i dalje štiti ove krvopije, željne srpske krvi, pa nam se šećkaju pred nosem izrugujući se i srpstvu i Srbiji? Ovakva..... treba odstraniti hirurškim rezom, ali ih pre toga dezavuisati u medijima iznošenjem istine o njihovom anti srpskom delovanju. Njoj su, po učinku, kao i još pojedinim osobama, poput Nataše Kandić, Borke Vučić, krvave ruke do lakata, od prolivene srpske krvi. Neće te i takve, čitati nikakve vaše i naše knjige.
Preporuke:
4
0
40 četvrtak, 12 jul 2012 00:24
Milodan
Dobrica Ćosić:
„Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
„Laž je srpski državni interes.“
„Laž je u samom biću Srbina“.
„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina."
"Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž..."

Istorijski projekat Srebrenica:
U budžetu Republike Srpske za 2012. godinu iznosom od 300.000 maraka finansira se nevladina organizacija "Historijski projekat Srebrenica" sa sjedištem u Holandiji, koja za cilj ima negiranje genocida u Srebrenici.
Na internet stranici ove mračnjačke organizacije stoje gnusne laži poput ove: "Od 8.000 civilnih žrtava koje je navodno strijeljala vojska RS jedva za 10 posto postoje relevantni stručni nalazi koji to dokazuju.
Preporuke:
2
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner