Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Nadam se datumu za Vidovdan

Komentari (40) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 31 maj 2013 09:40
Kiza
Prvi put da se moja observacija i komentar ove ... slazu. Da, jeste, u EU prave red - gospodari gore, njihove sluge kao Vucic u sredini, srpski narod dole na dno. Sad je stvar do srpskog naroda da li ce taj "red" da prihvati.I oni koji su sluzili Hitleru su govorili da u Nemackoj vlada red pa mu zato treba sluziti. Dakle, Kvislinzi uvek istu zvaku zvacu.
Preporuke:
47
2
2 petak, 31 maj 2013 09:51
Crux
Pa Vučiću, ako u EU ima reda, da li ti treba članstvo u toj organizaciji da bi uspostavio red u Srbiji? Mislim, ako to sam ne možeš, jedini logičan zaključak bi bio da očekuješ da EU uvede red u Srbiji. Jeste li debili pa ne možete sami? Ne razumem tu logiku! Pod redom podrazumevam borbu protiv korupcije, pa se pitam zašto se koferi ne procesuiraju? Zašto se ne ispitaju prihodi kojim se mogu vraćati krediti od nekoliko stotina hiljada evra, kojima se kupuje luksuzan stan u BG? Idemo dalje: šta vas sprečava da ukinete idiotsko "overavanje" zdravstvenih "knjižica", umesto da ih u vidu kreditne kartice izdate JEDNOKRATNO? Država traži da građani vade dokumenta od te iste države, da bi ih vratili toj istoj državi? Da, pasoši i lične karte npr. Mislim, Vučiću, ovom izjavom potvrđuješ koliko ste nesposobni i infantilni. Vama treba vođa, pa ako je tako, za koji nam služite? Hoćemo onda Merkel DIREKTNO! Zaista blesavo, udara kao maljem na zdrav razum.
Preporuke:
47
0
3 petak, 31 maj 2013 09:56
Konobar
More, jasno je i njemu da naši prijatelji znaju sa kakvim prevarantima i verolomnicima imaju posla. Dosta je Švabama bilo popuštanja i cile mile sa Tadićem kao Soroševim miljenikom zbog rušenja Predsednika Miloševića. Upregli su sada bivše prvake SRS pod pretnjom da će se pridružiti Šešelju kao što su prošli prvi saradnici Predsednika Miloševića. Nema im DATUMA za Vidovdan nego striktan vremenski OKVIR za izvršenje Rezolucije EU od 19.01.2011 po kojoj se vode "razgovori" sa šiptarima još od 8 marta 2011. Tačka 7 rezolucije je pretočena i u Sporazum i ona glasi - vlada mora da rasformira srpske paralelne strukture kako južno tako i severno od Ibra i bude kooperativna kod uvođenja zvaničnih struktura. Što se tiče poreza na okućnice jasno je da bi porez na okućnicu platili i oni u čijoj je kući Gvido bio na privatnoj večeri pa zbog toga taj porez nije ni prošao.Ruka ruku mije, obraz obadvije.
Preporuke:
39
0
4 petak, 31 maj 2013 10:11
Svedok
G Vučić je umislio da je on taj koji ima istorijsku ulogu da modernizuje Srbiju i promeniti svest narodu. On je taj koji Srbiju vodi 'pravim putem'. Samo ne vidi da je on ustvari slepac iz romana R Domanovića(kome je Zapad dao psa za slepce da ga vodi).
'...uvek će se poštovati zakon i biće nulta tolerancija prema korupciji.'
Čovek koji se divi Mikiju Rakiću, ne hapsi ministre iz prethodne vlade 'koji su bogatiji od Miškovića', koji ne sme da zaviri u mahinacije u Vojsci i zdarvstvu, kome u vladi sede saradnici D Šarića... priča o nultoj toleranciji !!
Preporuke:
40
1
5 petak, 31 maj 2013 10:16
...
neće Srbija biti na kolenima:)))neće već pod zemljom!
Preporuke:
28
1
6 petak, 31 maj 2013 10:23
Mila
slepac!
Preporuke:
37
1
7 petak, 31 maj 2013 10:33
tražimo nemoguće:kulturu
nesumnjivo i nepobitno u evropskim zemljama ima reda,discipline,odgovornosti,malo je mesta za javašluk,korupcija se dešava na najvišem nivou a ne odozdo tako da je'običan'svet,onaj'najobičniji'-obezbeđen socijalnom državom i'politikom brige',tačno je da i uređenom sistemu,ima škripe,šumova,neravnina,nepristojnih iskoračenja(ne ulazim,sada,u odnos velikih prema malima)ali u visokim kulturama postoji već odavno neupitna svest o značaju kulture,stvaralaštva,o mestu stvaraoca čak i kada,sada,on postaje sve manje uvažavan i pitan.zbog tako visokog mesta za kulturu i pristojnost,za odgovornost i disciplinu,za red i higijenu u glavama i postupcima,nedopustivo je produžavati haos,dezorjentaciju,nasilje i sumnju koja se interiorizovala u svakom građaninu srbije(sem u besvesnima i trgovcima).sa tog mesta visokih zahteva i mere koja se mora rekonstruisati u bolesnom društvu sa bolesnim odnosima-poseta jednom čoveku koji je loš primer svojim izborom kulturne matrice(daniloviću)je iskaz ne-reda.
Preporuke:
16
0
8 petak, 31 maj 2013 10:42
Beograđanin
U Hitlerovoj Nemačkoj je bilo još više reda. Pa eto, nešto nam se ipak nije išlo tamo. Kao ni danas.
Preporuke:
36
0
9 petak, 31 maj 2013 10:43
SM.
Uopšte ne mrzim "Acka" Vučića,ali tamo ima NEREDA.
Preporuke:
23
1
10 petak, 31 maj 2013 10:46
F-16
Tačno! 11 godina drže nevine ljude u pritvoru, da se zna red. Bato!
Preporuke:
42
0
11 petak, 31 maj 2013 10:49
Bivsi revolucionari
Ocigledno je da se nosioci i korisnici sistema (kao i njihovi satrapi) a koji su i doveli narod i drzavu u ovako katastofalnu situaciju, sada predstavljaju kao najveci briznici i pokusavaju da zaoustave neke neminovne promene...
Preporuke:
20
0
12 petak, 31 maj 2013 10:59
Pitaju narod - dok ne prođu izbori
1. Ovde je zaista dovoljno pročitati samo naslov, znajući govornika i inače, naravno. On kao pravnik, tj. diplomirani fakultetlija, verovatno ne može ni izdaleka dokučiti da reda ima više vrsta! Za njega je, vidite, sasvim u skladu da njegovim akademskim "naučnim" principima da negde vlada, neki, "red", s tim što mu ovaj atribut dodeljuje on lično. Je li taj red gola sila (teror) naoružane grupe koja sebe naziva "vlast", ili je to odgojen red u ponašanju ljudi, ili pak red kroz strogu odgovornost vlasti narodu za svoj rad, za Vučića je to sasvim nevažno!
Preporuke:
17
0
13 petak, 31 maj 2013 11:01
Pitaju narod - dok ne prođu izbori
2. E, ali za nas druge je to jako važno. Dragi Vučiću, lako je sesti na vlast, a vidimo danas i na koje sve načine podpomognut, ali je Vama mnogo teže da razumete da vi svi na vlaasti time zapravo treba da - služite narod, a ne da se stalno hvališete sa posedovanjem "mehanizama prinude", sa birokratskim "redom", dakle opet - prinudom, itd. Vidi se već da vi sva trojica, a naročito pričljivi Dačić, već mnogo puta hvalisavo obznanjujete te svoje "sposobnosti" prinude, pokazujući svojim učiteljima u Briselu kako ste vi uvek bili "dobri studenti", spremni da popiju na eks što god im autoritet (onaj ko je jači) nametne.
Preporuke:
17
0
14 petak, 31 maj 2013 11:08
boban
Hajde svi slozno i glasno:

Vucic -partija
Vucic -partija
Vucic -partija
Vucic -partija

Vucicu a gde ces da se sakrijes kada padnes sa vlasti?
Preporuke:
28
0
15 petak, 31 maj 2013 11:12
Radgost
Još od Karla Velikog EU nastoji da nam nametne svoj red,da nas nema!
Preporuke:
25
0
16 petak, 31 maj 2013 11:26
Đinđić bez filozofskih fraza
" To je ta vrsta zloupotrebe u kojima pojedini hoće da se predstave kao jedini zaštitnici penzionera". Još gori su jedini "zaštitnici naše dece".
Preporuke:
21
0
17 petak, 31 maj 2013 11:28
Pitaju narod - dok ne prođu izbori.
3. Vrsta "reda" kakav vlada u Nemačkoj, EU, i inače u kapitalizmu nije ništa drugo nego jedna posebna vrsta fašizma. Istini se mora pogledati u oči. Nemačka vrsta "reda" omogućava njima neke uspehe, ali zapamtite - samo na kratke staze! Na duži rok, videće se već kakav je to "red" i budućnost, i za same Nemce. (Zapad se već danas prividno izvlači tajenjem knjigovodstva, to jest knjigovodstvenim mahinacijama, štampanjem fiktivnog novca, i raznim drugim lažima, ali to ne može dugo tako). Ono što je nehumano i izopačeno, nema budućnosti, samo što treba neko vreme da to svi mogu videti. A i inače, Vučiću, vi ste se ovde lažnim obećanjima propeli da budete neka vlast ovom narodu, a ne ambasador-despot i vazal Nemačke u Srbiji.

Jasno je da treba biti i nekog "autoriteta" i neke reči od strane vlasti. Ali to mora da bude jako ograničeno, a ne teror. To je, međutim, malo teža tema za Vučića da razume, kao verovatno i za bilo kojeg "dobrog studenta", a ovi komentari su prekratki za to.
Preporuke:
16
0
18 petak, 31 maj 2013 11:57
Jasna M
Kako da ne. Obican narod placa namete do poslednjeg dinara, da ne kazem penija, ali zato veliki, kako stvari stoje gledaju na sve moguce nacine da ostete ( u cemu uspevaju vec godinama ) drzavu ( ovde je u pitanju Engleska ). Svaki dan dobijamo liste novih bogatasa, multimilijardera koji nisu platili porez.
Da ne govorim o tome koliko im je siguran i miran zivot obicnog coveka vazan. Videli smo to sa ubistvom u istocnom Londonu, prosle nedelje. Imaju sve potencijalne teroriste na spisku, to sto oni slobodno setaju okolo, nikom nista. Da ne govorim o raspolozenju prema EU ( i tu nam bas oni daju podrsku a hoce referendum za ili protiv EU, kakav crni humor). Pre bi se reklo da je to sve Vucicu lajt motiv kako da ostane na vlasti, ta prica o Evropi i redu. On zna da samo tako moze da opstane. Dace on i Vojvodinu i dalje sta treba. Takvi bi i rodjenu majku prodali za zivot na visokoj nozi. Da li je srpski narod u stanju da prepozna pravu stranu kojom treba da krene, pokazace vreme.
Preporuke:
16
0
19 petak, 31 maj 2013 12:06
Brane, Italija
Sve, sve, al' Đilasa ne da.
Preporuke:
19
0
20 petak, 31 maj 2013 12:10
Manda
1. Priča da je Srbija vojno neutralna zemlja više ne može da opstane. Nije ovo doba Jugoslavije pa da možeš da sediš na dva mesta pa da izvlačiš korist, a uz to ovi sa Zapada su nas zajašili, a gospodin Vučić priča o vojnoj neutralnosti. Mi jesmo (zvanično) vojno neutralni, ali zato ekonomski i politički gledano, a već se to reflektovalo i na vojsku, mi smo kolonija Zapada. To i malo dete može da zaključi.
2. Priča kako u EU ima reda, a kod nas nema, samo dokazuje koliko ova vlast je uništila svoju zemlju. Isto se vezuje i za priče o investicijama gde se bruji kako idemo u Evropu radi investicija. Svakom ko malo razmisli je jasno da je to znak slabosti jer su i tu naši "velikaši" uništili sve što valja (na ekonomskom planu) tako da nismo sposobni da sami sebe dižemo iz ovog mulja u koji su nas oni planski saterali.
3. Koliko vidim, jedino se ovde Nemci pitaju šta će biti sa EU, što je jasno da je u pitanju Četvrti Rajh, a ne EU. Znamo kakav je bio odnos Rajha i Srbije kroz istoriju.
Preporuke:
17
1
21 petak, 31 maj 2013 12:11
S. Stanišić
Za mene je uređena država ona u kojoj se sve čini da se građanima olakša svakodnevica, ona u kojoj je državni službenik korektan, a političar u službi naroda a ne strani agent.
Čeka li Vučić da eu u srpskim državnim institucijama uvede red i kulturu u ophođenju sa građanima? Tog reda o kome on priča ima samo u pojedinim zemljama evropske zajednice i to u onim zapadnim, posebno u Nemačkoj. Njihovi činovnici su obučeni da su oni tu zbog građana. Kod nas činovnici dolaze na radna mesta preko veze i po partiskoj liniji.Tako je u opštinama pa sve do ministarstava!
Ja sam za to da se menjamo, ali ne kako Vučić hoće, da nam se menja svest o Kosovu i Metohiji, našoj istoriji i od nas pravi zločinački narod.
Trebali bi da menjamo način ophođenja među nama. Trbalo bi da imamo činovnike koji od građana neće tražiti evre da bi uradili ono što je njihova radna obaveza i na šta građanini imaju zakonsko pravo. Trebali bi da imamo građane koji ne daju evre i političare koji rade za dobro svoga naroda!
Preporuke:
13
0
22 petak, 31 maj 2013 12:16
Jasna M
Kako da ne. Obican narod placa namete do poslednjeg dinara, da ne kazem penija, ali zato veliki, kako stvari stoje gledaju na sve moguce nacine da ostete ( u cemu uspevaju vec godinama ) drzavu ( ovde je u pitanju Engleska ). Svaki dan dobijamo liste novih bogatasa, multimilijardera koji nisu platili porez.
Da ne govorim o tome koliko im je siguran i miran zivot obicnog coveka vazan. Videli smo to sa ubistvom u istocnom Londonu, prosle nedelje. Imaju sve potencijalne teroriste na spisku, to sto oni slobodno setaju okolo, nikom nista. Da ne govorim o raspolozenju prema EU ( i tu nam bas oni daju podrsku a hoce referendum za ili protiv EU, kakav crni humor). Pre bi se reklo da je to sve Vucicu lajt motiv kako da ostane na vlasti, ta prica o Evropi i redu. On zna da samo tako moze da opstane. Dace on i Vojvodinu i dalje sta treba. Takvi bi i rodjenu majku prodali za zivot na visokoj nozi. Da li je srpski narod u stanju da prepozna pravu stranu kojom treba da krene, pokazace vreme.
Preporuke:
9
0
23 petak, 31 maj 2013 12:36
Blagoje
Da, naročito ima reda u Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj itd. Kada o EU počnu da pričaju oni koji nemaju ni par godina radnog staža van politike, smuči mi se. Lideri tri parlamentarne stranke, Vučić, Dačić i Čeda Jovanović zajedno van politike nemaju ni 5 godina radnog staža.
Preporuke:
19
0
24 petak, 31 maj 2013 12:44
zeka
Koji si ti ološ,ko li si i šta li si već.Put u Eu je put na kojem se od Srbije traži da se rasparča u najsitnije moguće regione.A narod se drži u neviđenoj apatiji,na granici samoubistva.Ko te je god postavio tu đe si, razmontiraćemo te odatle brzih dana ološu!
Preporuke:
19
0
25 petak, 31 maj 2013 12:57
branko
Gospodine Vučiću tačno je da u Evropi ima reda i boljih zakona ali u istoj toj Evropi nijedna država neće prekršiti sopstveni Ustav kao što vi činite. Drugo, na Kosovu potrošite 400 miliona? Pa šta, i u drugim delovima Srbije trošite novac šta je tu nelogično. Treće, lažete da ste se sa nama Srbima sa Severa dogovorili jer sam lično prisustvovao sednici Skupštine četiri opštine sa Severa Kosova. Idiot. A danas ćete, verovatno, Srbima sa Severa pretiti, pritiskati jer Vi ste izašli iz radikalne stranke ali ste zadržali iste metode delanja i delovanja. Stidite se.
Preporuke:
16
0
26 petak, 31 maj 2013 13:27
Sinisa Bogdanovic
vucic - dokaz kako malo zlo, kada dobije moc evoluira i postane VELIKO ZLO!!! Srecom, suvise je p-glu pa kao da nije naucio kako prolaze "ljudi zapada" posto ispune ono za sta su postalvjeni. Oslobodjanje ove dvojice (kao i perisicevo pre neki mesec) je samo privremenog karaktera, nemojte da mislite da su ostavili nekog u zivotu. Nije da im zelim zlo (mada...) ovo su samo cinjenice. Zivela Srbija! A vucica i ostalih cemo se otarasiti (kad-tad) samo da nikada ne zaboravimo ko smo i sta.
Preporuke:
11
0
27 petak, 31 maj 2013 13:51
nip
a to što ne vidi ili ne želi da vidi jeste široki `front` dekonstrukcija vrednosti na kojima počiva sadašnja Evropa ?! I stare zgrade mogu da izgledaju u redu - pre pada prouzokovanog radom termita i sličnih, `nevidljivih` ?!
Preporuke:
8
0
28 petak, 31 maj 2013 14:29
Vladimir NS
Jedva pričitah.
Idem sada da se ispovraćam.
Preporuke:
17
0
29 petak, 31 maj 2013 15:57
Rade
Prevrtljivi izdajnik bez obraza, kao i cela naša pro-EU kvazi-elita.
Preporuke:
15
0
30 petak, 31 maj 2013 17:45
Nikola
Uopšte ne idealizujem EU ali ću da uradim sve što mi oni traže.
Uopšte ne idealizujem EU ali idem tamo po svaku nacionalnu cenu makar puzeći.
Uopšte ne idealizujem EU ali ću dati i Kosovo i Metohiju za datum.
Preporuke:
13
0
31 petak, 31 maj 2013 18:22
Hiperrealista
Čovek nema TV sigurno, inače bi video demonstracije, bankrote, samospaljivanje...
Preporuke:
10
0
32 petak, 31 maj 2013 19:38
Beli Orao
Toma Vučić. Sve je to PERIŠIĆ.
Preporuke:
8
1
33 petak, 31 maj 2013 21:04
Mićunović
Jedan vrsni ANTIsrbin urednik uglednog lista napisa EPILOG povodom Pobede nad fašizmom za Vučić-Đilasa: "Izgladnio, iznuren, izubijan i pocijepan, Vučić Đilas je zaspao u noći nakon neuspješnog proboja Treće udarne divizije preko Sutjeske. Sanjao je Isusa Hrista. Kad se probudio i otvorio oči, nije ga bilo, kad ih zatvori – opet vidi Hrista. Član Politbiroa CK KPJ i Vrhovnog štaba NOVJ, ubijeđeni komunista, Vučić Đilas se pomolio:
“Ako si došao na svet i patio radi dobra i istine – ti moraš videti da je naša stvar pravedna i plemenita. Mi, u stvari, nastavljamo, probamo da nastavimo ono što si ti započeo. I ti nas nisi zaboravio, niti nas možeš napustiti...”
Dakle braćo srbi - poruka je jasna. Tj Srbi,kupite se iz zemaljskog u nebeski raj, da vas više ovde ne vidimo. Nije zemlja za vas. Vi ste nebeski narod. Poruka je stigla iz Vatikana, a vi je braćo opevajte i tumačite kako vam volja.
Fašisti sanjaju svoj novi prodor na neosvojete teritorije.
Preporuke:
10
0
34 subota, 01 jun 2013 00:11
simon simonovic
Kako moze da postuje zakon,covek koji je pogazio Ustav?
Preporuke:
9
0
35 subota, 01 jun 2013 04:02
Svetislav Kostić
Kako ga nije stid da naočigled čitalaca izvodi striptiz i razgolićava svoju duhovnu bijedu.

Kod tih ljud moral je sasvim tanka opna, koja dok trepneš okom može da se manipulativno stavi van snage.
Preporuke:
8
0
36 subota, 01 jun 2013 06:35
@Svetislav Kostić
G. Kostiću, vratite se već jednom iz te odvratne Nemačke,
potrebni ste nam ovde, a ne odande.
Preporuke:
3
5
37 subota, 01 jun 2013 09:32
@simon simonovic
Kako moze da postuje zakon,covek koji je pogazio Ustav?
A da li je Koštunica poštovao Ustav kad je Kosovo proglasilo nezavisnost?
Ustav mu je nalagao da to spreči, da vojno reaguje!
Sve što je uradio jesu (loše organizovane) demonstracije i paljenje ambasada.
Preporuke:
3
8
38 subota, 01 jun 2013 12:34
Svetislav Kostić
q@simon simonovic, "Somone" "Simonovioću" ne osvrtajte se na ovog tu vašeg kritičara. Kod te persone radi se o jednoj idividui koja sa izdajničkom trojkom na vlasti tikve sadi.

Iako u Simonovićevom mini tekstičiću ni jednom riječju Koštunica ni pomenut, taj anonimni bašovan tikava proziva Koštunicu kojeg ljudske fukare na čelu sa rahmetli đinđićem, Vukom Draškovićem i onom ko lopov ružnom američkom MIP Madlenom Olbrajt u berlinskom hotelu Interkonti na tajnom sastanku u oktobtoru 1999. "imenovali" između sebe da se Koštunica slijedeće godine pored Miloševića kandiduje za predsjednika Jugoslavije.

Jer se Koštunici, srpskomm patriotu od glave do pete ne može ni slučajno da podmetne šurovanje sa Zapadom, za razliku od Đinđića koga izdaja stajala glave ili Draškovića koga Vašington upozorio da će se naći u Hagu ako ne prestane sa srbovanjem.
Preporuke:
2
0
39 subota, 01 jun 2013 13:52
Licemer
Kako verovati coveku koji prvo izda svog kuma i politickog tvorca i ucitelja iako mu se zakleo pred oltarom i Bogom.Druga izdaja se odnosi na nepostovanje Ustava kao najvise institucije jedne drzave,nad kojim se zakleo stupajuci na duznost.
Postoji li ista sto je neprikosnoveno za ovog licemera i sta ne bi izdao ni pokoju cenu?
Preporuke:
6
0
40 nedelja, 02 jun 2013 00:49
Svetislav Kostić, najmlađi borac Čete za vezu 4. Krajiške divizije
@@Svetislav-u Kostić-u poručuje da se vrati svojima. Vratio bi se ja, nepoznati prijatelju, kada bi imao koga bliskog od rodbine. A ćerka koju sam u zadnji čas uspjeo 1992. izvući iz Sarajeva udala se i ovdje mi rodila troje unučadi. A rod po očevoj i majčinoj liniji već u 2. Svjetski ratu izgubio, a i ja samo čudom preživio.

A možda i zasluga debelog slovenačkog konja kada mu kod Krškog dok jurili ostatke njemačke vojske i domaće ustaše da im se odstupnica u Austriju spriječi, konju neoprezno s leđa prišao i u stomak dobio žestoko njegovu kopitu i jetru mi napuknuo.

kraj rata kod nas 15. maja 1945 dočekao u bolnici gdje ni jetru skrpili i valjda sašili i do dan danas mi služi. A što se tiče potomstva, počeo sam od "nule" kao i mnogi drugi kod nas.

Volio bih da mi se dobričina koji me prozvao, javi imenom. Njegov jedann redak vratio me u daleku prošlost dirnuo.
Preporuke:
2
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner