Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Hrvatski Program stambenog zbrinjavanja donet da bi se sprečio povratak prognanih

Komentari (13) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 31 avgust 2013 20:31
Odbrana i poslednji dani
Asocijacija izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske i dalje će raditi na tome da se ispravi nepravda i vrate Srbima iz Hrvatske nasilno oduzeta stanarska prava ili isplati pravična kompenzacija.

Na tome je trebao da radi zvanični Beograd pre ulaska Hrvatske u Evropsku uniju. Ali je predhodna vlast hladno prešla preko toga kako ne bi pravila probleme Hrvatima na evroatlanskom putu. Naravno da bi i sadašnja vlast isto postupila. Zvanični Beograd vas je otpisao kao što je otpisao i Kosovo, a ne piše se bolje ni Republici Srpskoj.
Preporuke:
36
1
2 subota, 31 avgust 2013 20:57
perkins
Sa danasnjom garniturom na vlasti ni SRBI u SRBIJI se ne mogu dobru nadati,a cemu onda da se nadaju SRBI u monte negro,hrvatskoj i Republici Srpskoj!
Preporuke:
26
2
3 subota, 31 avgust 2013 21:22
Dragan Ugrcic
Sve je co'ek lijepo rek'o.
Pozdrav za Lukašenka.
Preporuke:
24
1
4 subota, 31 avgust 2013 21:51
Duško
To nam sada govore isti oni koji su do juče bili prvi na barikadama u Krajini, koji su zdušno govorili "Ovo je Srbija" i na žalost glas takvih se još uvek dobro čuje.
Preporuke:
4
37
5 nedelja, 01 septembar 2013 07:24
Mika Dorćolac
Draga gospodo. Srbija kao država odavno ne postoji. To je kraljevina Juhahahaha! Izbeglice drage, ukoliko se se na bilo koji način okućili, ostajte ovde, zaboravite bivši život, vaskrsnite, zahvalite Bogu što ste živi. Hrvatska i Evropska horda ne može srbe da zamisli, smela bi nas sa zemlje. O tome govore sva Zapadna dokumenta, tako se i danas ponašaju europejski vladari. U Vladi Srbije skupila se takva bagra, da od njih ne treba i ne sme da se očekuje bilo kakva zaštita, bilo kakvih prava. Zar ne vidite intervju Vučka - Zelenka Jutarnjem listu. Odakle se okupi ovakvo zlo. Odakle bratstvo i jedinstvo sa hitlerovim najamnicima. Sa Hrvatskom treba imati samo granicu. Šta srbi mogu očekivati od Hrvata? Isto ono šta i od Evropske unije i NATO. To je isto hitlerovsko maslo. Dok se srpsko jezgro ne konsoliduje, dok srbi ne postanu jedinstveni i složni - biće stado brava koje gonjaju tamo - amo. Očešaće se ko stigne i kome se ćefne. Šta da radimo kada verujemo u laži, a istinu ne sagledavamo.
Preporuke:
24
0
6 nedelja, 01 septembar 2013 09:01
Beli Orao
Hrvatska nije vešto izigrala EUnego je po nalogu iste sve to uradila. Nisu oni mnogo pametni nego slušaju učitelje.
Preporuke:
23
1
7 nedelja, 01 septembar 2013 14:27
Mario
Činjenica je da su prognani Srbi u Hrvatskoj dobili 50x više obnovljenih kuća nego prognani Hrvati u Republici Srpskoj. Da uopće ne brojimo to da Srbija nije obnovila nijednu od stotina hiljada srušenih hrvatskih kuća u ratu.

Malo realnosti bi dobro došlo
Preporuke:
5
29
8 nedelja, 01 septembar 2013 15:00
biti uporan i istrajan
U svakom slučaju pitanje treba držati otvorenim i ići ka njegovom rešavanju, kad-tad. Nikada ne odustati. Uvek ima dodatnih ili drugih mogućnosti da se uradi nešto.
Umesto tipičnog srpskog katastrofičarskog odustajanja, međusobnog prepucavanja i prebacivanja krivice jednih na druge.
Dajte da vidimo šta može da se uradi, i članak se bavi time.
Preporuke:
11
0
9 ponedeljak, 02 septembar 2013 06:15
A. M.
Mario dušo, zlato...ko li ti je ispričao takve gluposti? Biskup Komarica?
Znaš li ti dušo da ima mnogo slučajeva u kojima su "hrvati" iz BL izbacili Srbe iz svojih kuća u BL, na osnovu nekog zakona po kom se sve zamjene mogu poništiti ako se jedna strana ne slaže. Dok su u isto vrijeme zadržali svoje kuće po HR, jer tamo to pravilo ne važi. Zamisli taj apsurd, ljudi zamjene kuće, a posli "hrvat" dobije obe.
Preporuke:
16
2
10 ponedeljak, 02 septembar 2013 11:41
brm
I? Zašto se prijavio samo svaki deseti vlasnik? Kakve to veze ima sa državama Srbijom i Hrvatskom? da li treba da se ministri prijavljuju u ime vlasnika stanova?
Znam za dovoljno primera da se Hrvatska ponašala kao država. Npr. usred bombardovanja Dubrovnika isplatila je mojoj prijateljici sa deviznog računa pokojnog brata, Srbina Dubrovčanina, odmah nakon smrti, i još poslala na adresu u Srbiji.
Mom prijatelju, Beograđaninu, je poništen ugovor o prodaji kuće na moru budzašto, jer je bio pod pritiskom, vraćena mu je kuća... ne može se istovremeno bojkotovati i žaliti što bojkotovana država navodno ne ispunjava obaveze.
Preporuke:
2
11
11 ponedeljak, 02 septembar 2013 15:17
a"naši"?
A ovi"naši"su im nesebično(prema kome?)pomogli.
Čiji je zločin veći?
Preporuke:
4
0
12 utorak, 03 septembar 2013 18:38
Mario za A.M.
bilo je svega ali procentualno Hrvatska je daleko više napravila za prognane Srbe nego Srbija i RS za pognane Hrvate.

Kada bi se još usporedile štete koje su Srbija i RS napravile Hrvatima sa onima koje su napravljene Srbima, Srbija bi bila u desetinama miljardi EUR-a duga koji nikad ne bi mogla da vrati.

Zato su ove pritužbe na prespori povratak imovine naprosto cinične. Šta su Srbija i RS napravile po pitanju obnovljanja bezbrojnih srušenih hrvatskih kuća, fabrika itd. Dosad apsolutno ništa nažalost. Nisam čuo da je Srbija ili RS obnovila niti jednu porušenu kuću u Hrvatskoj. Ili barem simbolično u Vukovaru

Sve je to jedan veliki cinizam, uzrokovan činjenicom da Srbija nije završila rat kao što obično završavaju poraženi agresori, već joj je dana mogućnost da se izvuče. Ta činjenica će nas još dugo opterećivati jer da npr. nacisti nisu onako poraženi još bi desetljećima vršljali i tražili nemoguće.
Preporuke:
3
5
13 četvrtak, 05 septembar 2013 00:18
Turas
Koliko je sličnih pokušaja ,osim možda kod komisije za sukcesije u Beču učinjeno. Zar vam se Budimire ne čini da je EU gluva na pravne zahteve po pitanju Srba. Ta gluvoća je namerna .Morate dobro da im "viknete "da bi vas čuli.
Preporuke:
3
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner