Početna strana > Hronika > Aleksandar Lukašenko: Ako Ukrajina ne krene u pregovore sa Rusijom, njoj su kao državi odbrojani dani. Vojnici će naprosto prestati da se bore
Hronika

Aleksandar Lukašenko: Ako Ukrajina ne krene u pregovore sa Rusijom, njoj su kao državi odbrojani dani. Vojnici će naprosto prestati da se bore

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 25. februar 2024.

Kijevske vlasti moraju da pođu na pregovore sa Rusijom, inače su Ukrajini dani kao državi odbrojani, smatra predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

On je naveo da postoji dovoljno osnova za mirne pregovore za rešavanje sukoba u Ukrajini i, stoga, treba stati i sesti za pregovarački sto.

- Razloga sada ima više nego dovoljno… Vidite kako se razvijaju događaji u Ukrajini. Loše se razvijaju (za Ukrajinu). I ne radi se o Avdejevki - objasnio je Lukašenko tokom konferencije za medije nakon glasanja na parlamentarnim izborima.

On je primetio da su Rusi veoma ozbiljno krenuli putem mirnog rešenja ovog sukoba.

- Ako Zapad bude ‘pomagao’ Ukrajini kao sada, onda su Ukrajini odbrojani dani. Volođa Zelenski to treba dobro da shvati. Vojnici su to shvatili... Ako sada ne krenu na pregovore sa Rusijom, potpuno će izgubiti Ukrajinu - ocenio je Lukašenko.

Lukašenko je ocenio da, ako se sukob bude odugovlačio, ukrajinski vojnici će jednostavno prestati da se bore, a Poljska će uzeti zapadni deo Ukrajine, što će za Belorusiju biti neprihvatljivo.

- Ovde ćemo biti na strani Ukrajinaca. A Rusija će ‘odseći’ južni deo do Pridnjestrovlja. Šta će ostati – samo Kijev? Stoga danas (Ukrajina) treba da ide na pregovore da bi sačuvala zemlju, zaključio je beloruski lider.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner